اهمیت صداقت در زندگی مشترک چیست؟ آیا باید در تمام جنبههای زندگی مشترک صداقت داشت؟ وقتی صحبت از زندگی مشترک سالم میشود، صداقت بخش مهمی از ارتباطات شما را تشکیل میدهد. انسانهای راستگو به دیگران احساس اطمینان و آرامش میدهند. لازمه صداقت در خانواده وجود صداقت میان زوجین است. چطور میتوان از فرزندان زن و شوهری که با هم رو راست نیستند، انتظار صداقت با پدر و مادر را داشت. از طرف دیگر عدم صداقت رابطه عاطفی و زناشویی را با خطرات بسیار جدی همچون بی اعتمادی مواجه میکند. پس مهم است که این ویژگی را در خود افزایش دهید و با ابعاد آن آشنا باشید. در این مطلب اهمیت صداقت در زندگی مشترک، آسیبهای دروغگویی، انواع و حدود صداقت و همچنین راههای افزایش آن در ارتباط با همسر صحبت خواهیم کرد.
منبع: صداقت در زندگی
صداقت یکی از مهمترین نیازهای عاطفی در زندگی مشترک است. در صورتی که صداقت بین زن و شوهرها وجود داشته باشد، احساس عشق و محبت آنها عمیقتر میشود. صداقت زن و شوهر را به یکدیگر نزدیک میکند. در یک خانواده سالم، صداقت، درستی و قابل اعتماد بودن از ضروری ترین اجزای رابطه هستند. برای کسب اطلاع بیشتر از صداقت کلیک کنید.
آگاهی از این موضوع که میتوانید بر صحت حرفهای همسر خود اطمینان داشته باشید، حس امنیت به شما میدهد چرا که او در همه حال صادق است. همسر راستگو با در میان گذاشتن حقیقیت این حس را به شما میدهد که در نظر او فردی قابل اعتماد هستید.
وقتی در طولانی مدت به کسی عشق میورزید که اعتمادی به او ندارید، در واقع هم به خود، هم به شریک زندگی و هم به اعتماد به نفس هردویتان آسیب وارد میشود. یکی از مخرب ترین عواملی که باعث میشود صمیمیت بین زوجین، عشق، شور و حرارت رابطه از بین برود، بازگو نکردن حقیقت است. برای اطلاع بیشتر از صمیمیت بین زوجین کلیک کنید.
اغلب افرادی که دائما حقیقت را «دستکاری» میکنند، معتقدند که گاهی اوقات حق بازگو نکردن حقیقت را دارند چراکه ممکن است با گفتن حقیقت شرایط خرابتر شود و به اصطلاح دروغهایشان مصلحتی است.
وقتی شما با یک فرد دروغگو زندگی میکنید، در نهایت مجبور میشوید که دروغهای او را بپوشانید و خودتان هم به یک دروغگو تبدیل خواهید شد. پس صداقت در زندگی مشترک اهمیت زیادی دارد تا همسر و فرزندان خود را نیز از دروغگویی بازدارید. به این صورت میتوانید خانواده سالم خود را تشکیل دهید. برای کسب آگاهی بیشتر در زمینه خانواده سالم کلیک کنید.
صداقت در زندگی مشترک انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
شاید سوال شود که تا چه حد میتوان در مورد گذشته خود حقایق را برای شریک زندگی بیان کرد. واقعیت آن است که در این مورد نمیتوان حکم کلی داد، اما هر موضوعی از زندگی گذشته که زندگی مشترک را در آینده تحت تاثیر قرار دهد باید با صداقت بیان شود. چرا که اگر در آینده آشکار شوند، اختلافات شدیدی را در پی خواهند داشت. کنجکاوی درباره گذشته همسر نیز باید حد و مرزی داشته باشد، گاه فرد اشتباهاتی در گذشته داشته که یادآوری آنها تنها موجب آزردگی خاطر میشود. برای آگاهی بیشتر از گذشته همسر کلیک کنید.
صداقت درباره زمان حال به در میان گذاشتن وقایع و مسائل روزمره با همسر مربوط میشود. در یک زندگی موفق، زن و شوهر به هم وابستگی متقابل دارند و این ارتباط برای برنامهریزی روزانه و هماهنگ ساختن فعالیتها ضروری است.
این نوع صداقت در زندگی مشترک، مربوط به توضیح طرحها و برنامههایی است که دختر و پسر برای زندگی آیندهشان طراحی کردهاند. یعنی اهدافی که به فعالیتهای بعدی در زندگی مشترکشان مربوط میشود. صداقت در بیان اهداف و برنامههای آینده پیش از ازدواج و سپس در زندگی مشترک باعث ایجاد نوعی حس همکاری در دو طرف خواهد شد.
صداقت خالصانه با همسر بسیار ارزشمند است اما وقتی جنبه افراط و صداقت محض به خود میگیرد، کم کم شبیه یک ساده لوحی پردردسر میشود که ممکن است مشکلات زیادی برایتان به وجود آورد. پس بهتر است برخی حقیقتها را برای خودتان نگه دارید.
1- اگر کسی در مورد موضوعات جزئی مانند زیبایی چهرهاش یا شکل ظاهری خانهاش از شما نظر خواست، لازم نیست اگر مطابق سلیقه شما نبود حتما صادق باشید، ممکن است این صداقت و رک گویی شما موجب رنجش طرف مقابل شود.
2- صداقت در مورد دلخوریهای مربوط به خانواده همسر که بدون ملاحظه با همسرتان در میان میگذارید اصلا لزومی ندارد.
3- اگر کسی پشت سر همسر شما بدگویی کرد، درست نیست دقیقا همان حرفها را برای همسرتان بازگو کنید. بلکه اگر موضوع خیلی اهمیت داشت و پای اشتباهات همسرتان در میان بود، سعی کنید به نرم ترین حالت ممکن، جوری که همسرتان ذرهای متوجه بدگویی دیگری از خودش نشود، ماجرا را با او در میان بگذارید. صداقت در زندگی مشترک به این معنی نیست که تمام ضعفهای همسرتان را بدون ملاحظه به او بگویید.
4- این که چه تعداد زیادی خواستگار داشتهاید موضوعی نیست که بخواهید با نامزدتان در میان بگذارید و صداقت کامل داشته باشید. این کار باعث بی اعتمادی، سرخوردگی، تحقیر و احساس ناامنی میشود. گفتن هر مزاحمتی و پیشنهادی تنها شک و سوءظن را همسرتان بیشتر میکند؛ تنها در مواقعی که موضوع جدی بود باید به همسرتان اطلاع دهید. برای اطلاع بیشتر از صداقت در خانواده کلیک کنید.
معمولا بیشتر آدمها از دروغ گفتن در زندگی مشترک به عنوان راهی برای حفظ شخصیت، ایجاد آرامش و دوستی استفاده میکنند. چه بسا فرد دروغگو با خود میاندیشد که اگر درباره کارهایش دروغ بگوید راحت تر است تا آن که مورد توهین و سرزنش قرار بگیرد یا از انجام کار مورد علاقهاش محروم شود. بنابراین بهترین راه حل برای این که همسرتان دروغ نگوید این است که به او احساس امنیت بدهید و شرایطی را فراهم کنید که او از راستگویی هراسی نداشته باشد. تقویت رابطه عاطفی میتواند این هراس را از بین ببرد تا صداقت در زندگی مشترک ایجاد شود و امنیت مورد نیاز را به وجود آورد .
زمانی که بخواهید دروغ را از زندگی خود حذف کنید، باید ابتدا در خودتان تغییراتی به وجود آورید. باید به این شناخت نسبی برسید که دروغ گفتن به همسرتان چه آسیبهای جدیای را به زندگی زناشویی وارد میکند. هر وقت موضوعی پیش آمد که در آن شرایط قادر به گفتن حقیقت نبودید، بهترین پاسخ آن است که بگویید «فعلا از من نپرس، هر وقت شرایط و موقعیت فراهم شود حقیقیت را میگویم»، در این صورت دروغی هم گفته نمیشود. برای کسب اطلاع بیشتر از پیامدهای دروغ گفتن به همسر کلیک کنید.
همانطور که گفته شد صداقت یکی از مهمترین پایههای زندگی مشترک است و بدون آن زندگی زناشویی با مشکلات و آسیبهای بی شماری مواجه میشود. اما شاید گفتن تمام حقیقت هم برای شما سخت باشد و نگران مشکلاتی باشید که پس از آن رخ دهد. در این شرایط چگونگی بیان حقیقت و حد و مرز گفتن آن بسیار مهم و ضروری است. به همین دلیل توصیه میشود که حتما از کمک یک متخصص بهرهمند شوید تا شما را در این زمینه یاری کند. با کمک روانشناس میتوانید اعتماد را در رابطه عاطفیتان به وجود آورید و خانواده سالم خود را شکل دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره خانواده کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه صداقت در زندگی زناشویی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: صداقت در زندگی