سن ازدواج من رسیده است یا نه؟ چگونه میتوان فهمید که سن ازدواج نگذشته است؟ آیا او آمادگی کامل برای تشکل یک زندگی مشترک را دارد؟ این سوالات از جمله سوالات مشترک بسیاری از جوانان و والدین آنها در مورد سن مناسب برای ازدواج میباشد. شاید تا کنون از بسیاری از آشنایان یا دوستانتان شنیده باشید که افرادی که در سنین بالاتر ازدواج میکنند، زندگی با ثباتتری نسبت به افرادی دارند که در سنین جوانی ازدواج کردهاند. بر اساس این تفکر، ازدواج در جوانی بسیار ریسکی بوده و به احتمال زیاد به طلاق منتهی خواهد شد. آیا چنین تفکری درست است؟ در مقابل این تفکر برخی از والدین معتقدند که ازدواج در سنین جوانی باعث میشود تا فرد از بسیاری از کج رویها و مشکلات دوره جوانی در امان بماند. با آگاهی از عوامل موثر بر سن ازدواج میتوانید گامی موثر در جهت ازدواج موفق خود بردارید.
منبع: ازدواج
برای ازدواج تنها رسیدن به بلوغ جنسی و جنسی در پسران و دختران کافی نیست. بلکه باید فرد به بلوغ هیجانی، روانی یا عاطفی نیز برسد. منظور از بلوغ روانی این است که نگاه به زندگی فرد با یک کودک یا نوجوان تغییر کند و این چیزی نیست که خود فرد متوجه آن شود و بیشتر اطرافیان او متوجه این تغییر رفتار میشوند. از جمله ویژگیها و مشخصههای بلوغ عاطفی، هیجانی و اجتماعی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
-اعتماد به نفس و عزت نفس دارد.
- میتواند تکیه گاه باشد.
- میتواند عادات غلط خود را ترک کرده و توانایی تغییر و اصلاح شدن دارد.
- درک بالا دارد و میتواند با تغییرات و مشکلات سازگار شود.
- بر هیجانات و احساسات خود کنترل دارد.
- آینده نگر و هدفمند است.
- توانایی مدیریت خود و خانواده را دارد.
- مسئولیت پذیر است.
- میتواند نیازهای مالی، علمی و بهداشتی خانواده را تامین کند.
- توانمند و پخته است و به شناخت کافی از خود رسیده است.
- مستقل است یا برای مستقل بودن تلاش میکند.
- توانایی درک جنس مخالف و انسانهای دیگر را دارد و متعصب و لجباز نیست.
- تلاشگر، پر انرژی و دارای خلق متعادل است.
- با وجدان و با اخلاق است و به منافع جمع احترام میگذارد.
- از چیزی ترس ندارد و برای هر شکست یا مشکل، برنامهای دارد.
و... (برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه بلوغ عاطفی کلیک کنید.)
تشخیص اینکه فرد به بلوغ روانی و اجتماعی رسیده است کار آسانی نیست و مشاوره گرفتن از یک روانشناس میتواند به شما کمک کند تا به شناخت بهتری از خود و شرایطتان برسید. توصیه میکنیم که مقالات بلوغ دختران و بلوغ پسران را مطالعه نمایید.
سن مناسب برای ازدواج محدود به یک عدد خاص نمیشودد. ممکن است 20 سالگی واقعا زمان مناسب برای ازدواج یک فرد باشد در حالی که فردی دیگر حتی در 35 یا 40 سالگی نتواند ازدواج کند. اصل تفاوتهای فردی میگوید که سن و زمان مناسب برای ازدواج در هر کس تفاوت دارد. برخی از ملاکهای کلی که برای ازدواج لازم است عبارتند از :
زوجین نباید بیش از 7 یا 8 سال باهم اختلاف داشته باشند. این مسئله میتواند هم در تربیت فرزند و هم در نگاه به زندگی و درک یکدیگر تفاوت ایجاد کند. با این حال نمیتوان یک قانون کلی درباره مناسبترین اختلاف سنی در ازدواج بیان کرد. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه اختلاف سنی در ازدواج کلیک کنید.
اگر تصمیم بر بچه دار شدن دارید، باید شرایط فیزیکی خود را بررسی کنید. بچه دار شدن برای زنان بالاتر از 35 سال میتواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. بالا رفتن سن ازدواج موضوعی است که بسیاری از مادران آینده را نگران و حتی شاید افسرده بکند. اگر تصمیم به ازدواج در سن بالا، ازدواج با دختر بزرگتر و یا ازدواج با مردان مسن را دارید نیز باید به موضوع فرزندآوری فکر کرده و در مورد آن پرس و جو نمایید. برای کسب اطلاع بیشتر در این زمینه، مقالات بالا رفتن سن ازدواج و ازدواج در سن بالا را مطالعه فرمایید.
کسی که دائم زیر نظر خانواده و تحت حمایت و کنترل آنها بوده است، نمیتواند یکسری از تجربههای لازم برای زندگی مشترک را کسب کند. پس توصیه میشود که قبل ازدواج تجربه استقلال را داشته باشید.
اگر توانایی تامین مستقل هزینههای زندگی (نه تجملات عروسی و وسایل غیر ضروری) را ندارید، در هر سنی که باشید هرگز نباید به ازدواج فکر کنید. منظور از پشتوانه مناسب، پول خانواده نیست بلکه داشتن هنر یا تحصیلات است که اگر چه به صورت زود بازده درآمد ندارد، اما سوپاپ اطمینانی برای روزهای آینده است. البته برخی از افراد به خاطر ول با افراد سن بالا ازدواج میکنند که آن نیز مشکلات خاص خود را دارد. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه ازدواج با مردان مسن کلیک کنید.
باید بفهمید از زندگی چه میخواهید و ایدهآلها و رویاهایی واضح داشته باشید. نگاهتان به زندگی و آینده چگونه است و آیا همسری که میخواهید، پذیرش رویاها و اهداف شما را دارد یا نه. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خودشناسی کلیک کنید.
هیچکس نباید شما را مجبور به ازدواج کند. اگر کسی اینکار را کرد باید مشکلات شما را نیز او حل کند. بنابراین تا زمانی که واقعا آمادگی ازدواج ندارید، بخاطر هنجارها، خانواده، جامعه و حتی بچه ازدواج نکنید. ازدواج باید با رضایت و تنها به صلاح شما صورت گیرد.
هرگز برای رهایی از تنهایی، بیهدفی در زندگی و یا برای رفع نیازهای جنسی خود ازدواج نکنید. نیاز جنسی عاملی است که برای بسیاری از افراد ازدواج زودهنگام را رقم میزند. به جای ازدواج به دنبال روشهایی برای ارضای نیاز جنسی در زمان مجردی باشید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه ازدواج زودهنگام کلیک کنید.
زندگی دائمی با یک نفر زیر یک سقف، با رویاها و آرزوهای شما فرق دارد. هر چقدر هم خوشبین باشید و از خود مطمئن، تا چیزی را تجربه نکنید نمیتوانید آن را درک نمایید. پس باید بدانید که زندگی مشترک نیز در کنار تمام زیباییها و لحظات خوب، سختیهایی را نیز به همراه دارد.
یکی دیگر از ملاکهای مهم ازدواج، این است که شرایط جسمی آن را داشته باشید و مشکلی که در زندگی زناشویی شما اختلال ایجاد کند وجود نداشته باشد. همچنین باید مطمئن باشید که از نظر روانی و روحی ثبات و سلامت نسبی دارید که این دو مورد با یک چکاپ ساده پزشک و روانشناس قابل بررسی است.
ازدواج، راه مناسبی برای دور شدن از مشکلات شخصی زندگی شما نیست. اگر از خانواده خود، از کنترلهای آنها، از بی پولیها و یا از یکنواختی زندگی گلایه دارید، ازدواج راه مناسبی برای آن نیست. برای کسب اطلاعات در زمینه ازدواج بدون عشق کلیک کنید.
مهمترین لازمه ازدواج بعد از بلوغ عاطفی، عشق است. ازدواج بر اساس منطق صرف و یا بخاطر اصرارها و هنجارها، جز عادت و وابستگی چیزی به شما نمیدهد و شما را از اهدافتان دور خواهد کرد. نیاز به گفتن نیست که ازدواج بدون عشق، چه آسیبهایی دارد اما فراموش نکنید، عقل و عشق باید هر دو به یک اندازه در هر ازدواجی دخیل باشند. مشاوره ازدواج این امکان را به شما میدهد تا در هر سن و شرایطی که تصمیم به ازدواج گرفتهاید بهترین تصمیم را بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه انتخاب همسر مناسب کلیک کنید.
همانطور که گفته شد سن ازدواج به عوامل متعددی بستگی دارد و نمیتوان سن دقیق و مشخصی را برای تمام افراد مشخص کرد. اما شما میتوانید با رسیدن به خودآگاهی و کسب مهارتهای لازم، آمادگی برای ازدواج را به دست آورید. چراکه سن تنها معیار ازدواج نیست. با کمک گرفتن از روانشناس میتوانید این خودآگاهی را در خود ایجاد کرده و مهارتهای لازم را یاد بگیرید. اینگونه میتوانید ازدواج موفقی داشته باشید و خانواده سالم خود را تشکیل دهید. متخصصان و روانشناسان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاریتان کنند. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره ازدواج کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه زمان و سن مناسب برای ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: ازدواج