تاثیر ورزش بر افسردگی به صورت علمی و تجربی ثابت شده است. در اختلال افسردگی، انتقال دهندههای عصبی مغز دستخوش تغییراتی میشوند. ورزش با تعدیل کردن اثرات افسردگی بر مغز، در بهبود یافتن افسردگی موثر واقع میشود. متاسفانه سالانه عده زیادی به اختلال افسردگی مبتلا میشوند و از آن رنج میبرند. اختلالی که با توجه به شدت علایم افسردگی، اثرات منفی بر روابط اجتماعی، حرفه شغلی یا تحصیلی تان خواهد گذاشت. طبق آمارها درصد بالایی از جمعیت ایران به افسردگی مبتلا هستند؛ همچنین سرانه ورزش کشور به شدت پایینتر از میانگین جهانی است. همین دو آمار میتواند دلیل نسبتا خوبی برای همبستگی بالای میزان ورزش و افسردگی باشد. ورزش علاوه بر سلامت جسمانی، سلامت روحی و روانی شما را تضمین میکند و گاهی بهتر از هر دارویی، در درمان افسردگی عمل میکند. در این مطلب، ارتباط ورزش و افسردگی و نحوه اثر ورزش روی مغز را بررسی میکنیم.
منبع: تاثیر ورزش بر افسردگی | با ورزش افسردگی را درمان کنید
ورزش تاثیر افسردگی بر مغز را از بین میبرد و باعث بهبود عملکرد آن میشود؛ در نتیجه با ورزش منظم احساس بهتری نسبت به خود و زندگی خواهید داشت. هیپوکامپ افراد افسرده، کوچکتر از حد عادی است. هیپوکامپ منطقهای است که در تنظیم خلق و خوی موثر است. ورزش با رشد سلولهای عصبی و افزایش فعالیت آن، باعث بزرگتر شدن هیپوکامپ میشود و ارتباطات سلولهای عصبی را بهبود میبخشد. به این ترتیب خلق و خو و هیجانات شما را تنظیم میکند و به همین راحتی به کاهش افسردگی کمک مینماید. در کنار این مسائل افسردگی باعث افزایش اعتماد به نفس در فرد میشود و قرار گیری فرد در محیطها و اماکن ورزشی پایه گذار ارتباط با افراد دیگر و اجتماعی شدن در فرد است.
برای اطلاعات بیشتر درباره انواع افسردگی کلیک کنید.
داروهای ضد افسردگی به عنوان پررنگ ترین راه کوتاه مدت درمان افسردگی مطرح هستند. با این حال به دلیل عوارض و وابستگیهای دارویی شدید، بسیاری از افراد خواهان درمان غیر دارویی افسردگی هستند. تحقیقات نشان میدهد که ورزش یکی از موثرترین درمانها برای افسردگی است. یکی از استادان روانپزشکی دانشگاه هاروارد میگوید "برای بسیاری از بیماران افسرده، ورزش به عنوان داروهای ضدافسردگی عمل میکند و اثر مشابهی روی مغز میگذارد. البته برای بیمارانی که دچار افسردگی شدید هستند ورزش لازم است، اما کافی نیست."
برای اطلاع درباره داروهای ضد افسردگی و درمان غیر دارویی افسردگی کلیک کنید.
تاثیر ورزش بر مغز به دلیل ایجاد تغییرات بیولوژیکی در بدن ایجاد می شود که مزایایی مثل حفاظت در برابر بیماریهای قلبی و دیابت، بهبود خواب و کاهش فشار خون را به همراه دارد. ورزشهای سخت (به شکل سالم)، باعث ترشح هورمون آندورفین (معروف به هورمون حس خوب) میشود و میزان فعالیت فرد را افزایش میدهد و اینگونه تاثیر ورزش بر افسردگی خود را نمایان میکند.
جالب است بدانید که فعال سازی رفتاری یکی از روشهای درمان افسردگی است. البته ورزش کردن باید به صورت پیوسته ادامه داشته باشد تا تاثثرات آن بارز شود. این نوع فعالیت باعث آزاد سازی پروتئینهایی میشود که به رشد سلولهای عصبی جدید و ایجاد ارتباطات تازه در مغز کمک میکند؛ که تمام این فرایندها باعث بهبود عملکرد مغز میشود.
برای آگاهی بیشتر درباره درمان افسردگی کلیک کنید.
افسردگی در بدن به وسیله تخریب الگوهای خواب راحت، کاهش انرژی، تغییر شدید اشتها، دردهای بدنی و افزایش ادراک درد خود را نشان میدهد. این جریانات به طور کلی میتواند انگیزه شما را برای ورزش کردن کاهش دهد و این مسئلهای طبیعی است. ممکن است شکستن چرخه افسردگی در ابتدا برایتان سخت به نظر بیاید ولی هر اتفاق بزرگی از قدمهای کوچک شروع میشود. بسیاری از افراد تصور میکنند هنگامی که صحبت از ورزش کردن میشود آنها باید به سالنهای بدنسازی بروند و ورزشهای سخت انجام دهند در صورتی که ورزش طیف وسیعی از تمرینها و حرکات را شامل میشود.
برای شروع سعی کنید روزانه 5 دقیقه، فقط 5 دقیقه پیاده روی یا هر فعالیتی که به شما لذت میدهد را انجام دهید. به مرور زمان 5 دقیقه به 10 و سپس به 15 دقیقه میرسد. اینجاست که تاثیر مثبت ورزش بر افسردگی به تدریج پدیدار میشود. مشاوره افسردگی در کنار ورزش سرعت بهبودی را بیشتر خواهد کرد.
برای آگاهی از روند دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.
همه ورزشها و در هر سطحی میتوانند در درمان و پیشگیری از افسردگی موثر باشند اما با این حال ورزشها و فعالیتهایی مانند دوچرخه سواری، یوگا، باغبانی، ورزشهای هوازی، گلف، پیاده روی و شنا کردن بیشترین نقش را دارند. توجه داشته باشید از آنجایی که افراد مبتلا به افسردگی علائمی مانند بی علاقگی و بی لذتی دارند لازم است که در کلاسهای جمعی و گروهی بیشتر فعالیت کنند و یا ورزش را در کنار یک دوست و کسی که خود فرد تمایل به بودن او دارد انجام دهند.
برای شناخت بیشتر با علائم افسردگی کلیک کنید.
هنوز معلوم نیست برای کاهش افسردگی به چه میزان ورزش نیاز دارید یا برای غلبه بر افسردگی، چه میزان از سلولهای عصبی در مغز شما باید رشد پیدا کند یا ترمیم شود. اما بعد فقط چند هفته از شروع تمرینات، به تدریج تاثیر ورزش بر افسردگی و بهبودی را حس خواهید کرد. باید بپذیرید که این درمان در طولانی مدت اثربخشی خود را نشان خواهد داد؛ پس با ارادهای راسخ در جهت ایجاد تغییرات نوین و داشتن سبک زندگی سالم قدم بردارید.
مرکز مشاوره حامی هنر زندگی با سابقه چندین ساله در ارائه خدمات درمانی در زمینه اختلالات روانی از جمله افسردگی جزء بهترین و جامع ترین مراکز خدمات روانشناسی است. این مرکز با گردهم آوری جمعی از متخصصین توانسته خدمات خود را با بالاترین سطح کیفیت ارائه دهد. ما در این مرکز شرایطی را برای شما فرآهم آوردهایم تا بتوانید از هر کجای کشور با مشاوران ما به صورت تلفنی و حضوری در ارتباط باشید. این مرکز به شما تضمین خواهد داد تا در کمترین زمان ممکن به درمان مشکلات و مسائل خود بپردازید. همچنین در صورتی که در اطرافیان شما کسی از این اختلال رنج میبرد با دریافت راهکارها و روشهای گوناگون به درمان او کمک نمایید.
برای آگاهی از روند دریافت مشاوره حضوری و مشاوره تلفنی کلیک کنید.
باید دقت داشته باشید که کدام ورزشها برای شما لذت بخش است و چه مدت زمانی در روز را میتوانید به ورزش کردن اختصاص دهید. در کنار این مسائل با خود فکر کنید که به ورزشهای جمعی و گروهی تمایل دارید یا ورزشهای انفرادی را ترجیح میدهید. مجموعهای از این عوامل میتواند راهکاری برای انتخاب مناسبترین ورزش برای شما باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر ورزش بر افسردگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و از طریق فقط تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.