مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

شیره

برای ترک اعتیاد به شیره تریاک روش‌های متنوعی به کار گرفته می‌شود که برخی از آن‌ها تأثیر کمتری داشته و یا بعضا غیر علمی هستند. شیره تریاک نوعی ماده مخدر از خانواده تریاک است که با جوشاندن و صاف کردن سوخته تریاک در ترکیب با تریاک خالص به دست می‌آید. این ماده اثر قوی‌تر اما کوتاه مدت تری نسبت به تریاک دارد. به دلیل همین اثر قوی‌تر است که علائم و عوارض شدیدتری دارد و ترک آن نیز با دشواری بیشتری همراه است. علاوه بر خود مصرف‌کننده، نقش خانواده در ترک اعتیاد بسیار اهمیت دارد چراکه رفتار آنان می‌تواند فرد را به سمت ترک یا مصرف مجدد مواد سوق دهد. برای ترک اعتیاد به شیره روش‌ها و درمان‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به بررسی هرکدام پرداخته‌ایم.

منبع: شیره

  

شیره تریاک چیست؟

سوخته تریاک معمولاً از جدار وافور به دست می‌آید. با ترکیب سوخته تریاک با تریاک خالص به نسبت 3 به 1 ترکیبی به دست می‌آید که با جوشاندن و صاف کردن و سپس جوشاندن مجدد تبدیل به ماده سیاه رنگی به نام شیره تریاک می‌شود. شیره تریاک عوارض و خطرات زیادی دارد و بسیار اعتیادآور است. شیره تریاک به روش‌های تدخینی (کشیدنی) و خوراکی استفاده می‌شود. روش کشیدنی با سیخ و سنگ و نگاری و روش خوراکی به صورت بلعیدنی (حبه‌ای) و حل کردن در مایعات انجام می‌شود.

علائم و عوارض اعتیاد شیره تریاک

بیشتر علائم اعتیاد به شیره با تریاک مشترک است با این تفاوت که علائم شیره شدیدتر می‌باشد. خواب‌آلودگی همیشگی، کاهش انگیزه، کاهش میل جنسی، حالت تهوع و استفراغ، ناراحتی‌های تنفسی و تیره شدن پوست به ویژه لب‌ها مهم‌ترین نشانه‌های مصرف شیره تریاک است. برخی موارد دیگر از علائم و عوارض جسمانی و روانی اعتیاد به شیره تریاک را در زیر مرور می‌کنیم.

  • اختلال در خواب و بی‌خوابی شبانه
  • مشکلات گوارشی نظیر تغذیه نامناسب، بی‌اشتهایی و یبوست
  • عفونت ریه و تنگی نفس
  • مشکلات جنسی نظیر کاهش توان جنسی و به هم خوردن نظم چرخه قاعدگی
  • ضعف در سیستم ایمنی بدن
  • کاهش مسئولیت‌پذیری و بی‌توجهی به ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی
  • آسیب به کبد و دندان‌ها
  • احتمال تشنج

برای آگاهی بیشتر درباره علائم و عوارض اعتیاد به شیره کلیک کنید.

ترک اعتیاد به شیره تریاک

برای ترک اعتیاد مواد مخدر مانند ترک اعتیاد به شیره تریاک روش‌های متنوعی استفاده می‌شود که لازم است حتماً با مشورت متخصصین اعتیاد صورت بگیرد. حتی در مواردی که خود بیمار در خانه برای ترک اقدام می‌کند، اکیداً توصیه می‌گردد که با یک متخصص در تماس باشد و با تشخیص و تجویز او تصمیم بگیرد. ترک شیره تریاک دوره 12 تا 21 روزه خماری دارد. مهم‌ترین روش‌های ترک شیره تریاک را باهم مرور می‌کنیم. برای اطلاع بیشتر درباره ترک اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.

ترک ناگهانی شیره

این روش با قطع ناگهانی شیره تریاک انجام می‌شود. در این شیوه هیچ ماده جایگزینی برای کمک به ترک وجود ندارد و قطع تدریجی ماده اعتیادآور نیز انجام نمی‌شود. این روش در کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز بسیار دیده می‌شود. ترک ناگهانی در کمپ‌ها و بین معتادان به روش یابویی شهرت دارد. این روش میزان بازگشت بالایی دارد و افراد کمی می‌توانند پس از ترک به این شیوه پاک بمانند چراکه در ترک اعتیاد به شیوه ناگهانی عوامل روانی مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

برای آشنایی بیشتر با کمپ های ترک اعتیاد کلیک کنید.

ترک شیره به روش سنتی

در این روش از کاهش تدریجی دوز مصرف شیره تریاک استفاده می‌شود. به‌مرور و با کاهش روزانه می‌توان مصرف را به صفر رساند و در سطح پایداری آن را حفظ کرد. مهم‌ترین دلیل عدم موفقیت در این روش رعایت نکردن دوز مصرف طبق برنامه‌ریزی تعیین شده است. فرد به دلایل و بهانه‌های مختلف مثل عصبانیت و مشکلات دیگر در زندگی از این برنامه خارج می‌شود که باعث شکست در ترک شیره تریاک می‌شود.

ترک اعتیاد به شیره با متادون

در این روش همانند ترک ناگهانی، مصرف شیره تریاک را به‌صورت ناگهانی قطع می‌کنند. اما مزیت این روش این است که از متادون به عنوان جایگزین ماده مخدر استفاده می‌شود. متادون به کنترل عوارض ترک شیره تریاک و کاهش دشواری خماری و علائم ترک کمک می‌کند اما در این روش حتماً باید توجه کرد که مصرف متادون با تجویز و طبق دستور پزشک مصرف شود. مصرف سرخود متادون و یا توجه نکردن به دستورات پزشک، اعتیاد به متادون را جایگزین اعتیاد به شیره خواهد کرد.

برای اطلاع بیشتر درباره متادون و حالات خماری کلیک کنید.

ترک اعتیاد به شیره با کمک بوپرنورفین (ب2)

این شیوه از ترک شیره تریاک مانند ترک با متادون درمان دارویی است که باعث کاهش علائم ترک و درد خماری می‌شود. استفاده دائمی و خودسرانه از این دارو همانند متادون خود نوعی اعتیاد محسوب می‌شود. در واقع فرد برای حل مشکل اعتیاد، خود را دچار وابستگی به یک ماده دیگر می‌کند. متخصصان با در نظر گرفتن وضعیت هر بیمار دوز و مقدار مناسبی از دارو را تجویز می‌کنند و با استفاده از ابزارهای مختلف مانع از بازگشت فرد به مصرف مواد می‌شوند.

ترک اعتیاد به شیره به روش سم زدایی UROD

سم‌زدایی (UROD) که با نام سم‌زدایی فوق‌ سریع نیز شناخته می‌شود در ترک شیره تریاک بسیار مؤثر بوده است. در این روش از داروهای خاصی استفاده می‌شود. این داروها به تحمل آثار خماری شدید ناشی از ترک اعتیاد به شیره تریاک کمک می‌کند و بیشتر در افرادی که دوز مصرفی بالا و اعتیاد شدید دارند استفاده می‌شود چراکه تحمل خماری برای آن‌ها دشوارتر است.

استفاده از انواع روش های روان درمانی 

کمک گرفتن از خدمات روان‌درمانی و روانشناسی در درمان بیماری‌های ذهنی و روانی بیش از هر چیز در اولویت قرار دارد. از آنجا که اعتیاد بیماری مغز است و آسیب‌های زیادی به سطح روان انسان وارد می‌کند، مراجعه به روانشناس برای ترک اعتیاد نیز بسیار توصیه می‌شود. روان‌درمانی اگر در کنار درمان‌های دیگر نظیر درمان‌های دارویی قرار بگیرد میزان موفقیت درمان را به میزان بسیار زیادی بالا می‌برد.

درمان‌های شناختی-رفتاری و درمان‌های انگیزشی ازجمله مؤثرترین روش‌ها در ترک شیره تریاک محسوب می‌شوند. در این روش‌ها اساس درمان بر شناسایی افکاری است که مانع از ترک می‌شوند. درمانگر با استفاده از مصاحبه انگیزشی انگیزه فرد را برای ترک بالا نگه می‌دارد و با آموزش روش‌های مؤثر برای مقابله با وسوسه‌ها از عود و مصرف مجدد نیز پیشگیری خواهد کرد. روش‌های روان‌درمانی می‌توانند به‌ صورت گروه‌درمانی با افراد دیگری که قصد ترک‌ دارند و یا به‌ صورت خانواده‌درمانی با حضور خانواده فرد معتاد نیز برگزار شوند که در این صورت تأثیر بیشتری خواهند داشت.

برای اطلاع بیشتر درباره بهترین روش‌های ترک اعتیاد کلیک کنید.

مراکز ترک اعتیاد و مراجعه به کمپ‌ها 

در این مراکز ممکن است روش‌های مختلفی ازآنچه گفته شد استفاده شود. بسیاری از کمپ‌های ترک اعتیاد یا مراکز غیرمجاز وجود دارند که از روش‌ها و امکانات نامناسب استفاده می‌کنند. حتی بسیاری از کمپ‌های مجاز هستند که روش‌های علمی و صحیح را پیگیری نمی‌کنند. به همین علت لازم است قبل از انتخاب مرکز مورد نظر برای ترک شیره تریاک حتماً تحقیق کاملی در مورد آن مرکز انجام دهید.

کلام آخر

از آنجایی که شیره یکی از انواع مواد افیونی است و بسیار اعتیاد آور می‌باشد افراد مصرف کننده لازم است که برای درمان و ترک اعتیاد به این ماده اقدام کنند. خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که به دلیل عوارض این ماده ممکن است افراد به راحتی زیر بار ترک شیره نروند و در این مواقع نقش و تصمیم خانواده‌ها بسیار پررنگ می‌شود. برای آنکه فرد مصرف کننده شیره بتواند ترک راحتی را تجربه کند به شما پیشنهاد می‌کنیم تا از خدمات مرکز مشاوره حامی هنر زندگی بهره ببرید. این مرکز با داشتن مشاورانی برجسته این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید حتی ترک در منزل را نیز تجربه کنید. همچنین حامی هنر زندگی در تمامی فرآیند درمان و ترک در کنار فرد مصرف کننده و خانواده او خواهد بود و می‌توانید در هر ساعت از شبانه روز از خدمات مشاوره بهره ببرید.

برای اطلاع از روند دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

سوالات متداول

بهترین شیوه ترک شیره تریاک چیست؟

در صورتی که سم زدایی و پاکسازی در کنار روان درمانی انجام گیرد می‌تواند بسیار موثر باشد. روان درمانی نیز دارای روش‌های مختلفی است که با توجه به شرایط فرد و وضعیت فرد انتحاب می‌شوند. با این حال روش‌های دیگر مانند مصرف متادون و ب 2 نیز مفید هستند اما باید توجه کنید که سوء مصرف این مواد و وابستگی به آنان خود باعث اعتیاد جدیدی در فرد می‌گیرد


برای دریافت مشاوره در زمینه ترک شیره می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق موبایل با شماره 02122018502 و تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: شیره

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.