باور های غلط غم و اندوه همواره در بین مردم وجود داشته است و جنبه فرهنگی در یادگیری این باورها معمولا بسیار پر رنگ است و تاثیرات خود را میگذارد اما متاسفانه این باورها نه تنها به روند بهبودی و التیام یافتن شما از رنج عاطفی ناشی از فقدان کمکی نمیکند بلکه باعث مزمن شدن غم و اندوه میشود و بازگشت به روند عادی زندگیتان را با اخلال مواجه میسازد. همچنین تاثیرات خود را بر جنبههای مختلف زندگی شما میگذارد و بهداشت جسمی و روانیتان را نیز تهدید میکند. با این حال با توجه به اهمیت باور های غلط غم و اندوه در وخیم تر شدن موقعیت و افزایش احتمال بروز افسردگی، گرایش به مصرف مواد مخدر، وسواسهای فکری-عملی و دیگر اختلال های روانی، لازم دیدیم که در این مقاله به بررسی باور های غلط در مورد غم و اندوه بپردازیم و حقایقی را در این زمینه آشکار سازیم.
منبع: غم و اندوه
باور های غلط غم و اندوه که معمولا از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود، باعث بروز پیامدهای منفی فردی و اجتماعی میگردد. حقیقت این است که احساس غم و اندوه واکنشی طبیعی به از دست دادن شی یا فردی ارزشمند است که برای التیام یافتن و کاهش ناراحتی به زمان نیاز دارید. در ادامه به بررسی برخی از این باور های غلط در مورد غم و اندوه میپردازیم.
یکی از باور های غلط غم و اندوه که در بین مردم جا افتاده، این است که اگر غم خودتان را نادیده بگیرید، میتوانید به راحتی ناراحتیتان را فراموش کنید اما واقعیت این است که تلاش برای نادیده گرفتن درد یا جلوگیری از بروز ناراحتی در دراز مدت، فقط وضعیت را بدتر خواهد کرد. لذا برای بهبود واقعی، لازم است با غم و اندوه خود روبرو شوید و به طور فعال و با آگاهی کافی با آن برخورد کنید. به طور مثال تحمل مرگ عزیزان شرایط را برای شما بسیار سخت خواهد کرد و اگر بخواهید ناراحتی خود را بروز ندهید دچار مشکلات روحی و روانی خواهید شد.
برای آشنایی بیشتر در زمینه تحمل مرگ عزیزان کلیک کنید.
دومین باور غلط در مورد غم و اندوه این است که ما باید در مقابل فقدان و از دست دادن عزیزان و چیزهایی که دوستشان داریم قوی باشیم. احساس ناراحتی، غم، ترسیدن یا تنها بودن واکنش طبیعی به فقدانها و از دست دادن عزیزان است. توجه داشته باشید که گریه کردن به هیچ وجه به این معنی نیست که شما ضعیف هستید از طرفی برای حفاظت و پشتیبانی از خانواده یا دوستان خود نیازی نیست تظاهر به سرسختی و آسیب ناپذیری داشته باشید. بروز و نشان دادن احساسات واقعی میتواند به شما برای پشت سر گذاشتن غم و اندوهی که دارید، کمک کند.
برای اطلاع بیشتر درباره احساسات کلیک کنید.
سومین باور غلط غم و اندوه، این است که برخی از افراد فکر میکنند که اگر شما برای از دست دادن فرد یا چیزی ارزشمند گریه نکنید یعنی به خاطر سوگ آن ناراحت نیستید. گریه کردن، یکی از علائم غم و اندوه است ولی توجه داشته باشید که گریه یکی از واکنشهایی است که اشخاص در غم و اندوه ناشی از فقدان نشان میدهند و واکنش هر فرد منحصر به خودش است. بسیارند کسانی که درونگرا هستند و با وجود تحمل درد و رنجی عمیق گریه نمیکنند یا عواطف خود را بروز نمیدهند پس افراد مختلف پاسخها و عکس العملهای متفاوتی به غم و اندوه از خود نشان میدهند.
برای آگاهی بیشتر با نشانه های غم و اندوه کلیک کنید.
یکی دیگر از باور های غلط در مورد غم و اندوه این است که اگر فردی سوگوار هستید، باید یک سال غم و اندوه داشته باشید و در این مدت نباید شادی کنید گرچه تحمل مرگ عزیزان سخت است ولی حقیقت این است که زمان مشخصی برای غم و اندوه وجود ندارد. در واقع فرآیند بهبودی با گذشت زمان اتفاق میافتد و طولانی شدن غم و اندوه باعث بروز علائم افسردگی، مختل شدن روابط اجتماعی، پسرفت شغلی یا تحصیلی و همچنین گرایش فرد به مصرف مواد مخدر نیز میشود.
برای اطلاع درباره علائم افسردگی و گرایش به مصرف مواد مخدر کلیک کنید.
یکی دیگر از باور های غلط در مورد غم و اندوه این است که اگر کسی به زندگی عادیاش برگشت، شخصی یا چیزی را که برایش عزیز بوده فراموش کرده است. بازگشت به روند عادی زندگی، به این معنی ست که شما حقیقت از دست دادن یا فقدان را پذیرفتهاید نه اینکه عزیزی را به دست فراموشی سپرده باشید. شما میتوانید در مسیر عادی زندگی خود حرکت کنید با این حال یاد و خاطره شخصی یا چیزی را که از دست دادهاید به عنوان بخش مهمی از زندگی خود کماکان حفظ کنید و زنده نگاه دارید.
اگر علائم غم و اندوه به صورت مزمن ادامه پیدا کند، سلامت جسمی و بهزیستی روان شناختی شما به خطر خواهد افتاد. در صورت عدم بهبود علائم و با توجه به ادامه یافتن اخلال در فعالیتها و روابط اجتماعیتان و به دلیل رویارویی با ناکامیهای بیشتر در زندگی، احتمال پیشرفت علائم غم و اندوه به سمت افسردگی وجود دارد. در این صورت لازم است هر چه سریعتر برای بهره گیری از خدمات روان درمانی اقدام کنید تا بتوانید باور های غلط غم و اندوه را نیز در خود از بین ببرید.
ما نیز به نوبه خود در مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی شرایطی را برای شما فرآهم آوردهایم تا بتوانید مشکلات خود را با مشاوران ما در میان گذاشته و راهکارهای مناسبی را دریافت نمایید. این مرکز با سابقه چندین ساله در ارائه خدمات درمانی به شما تضمین خواهد داد که در کوتاه مدت مشکلات شما رفع خواهد شد. همچنین مرکز حامی هنر زندگی این امکان را فرآهم کرده تا بتوانید از هر نقطهای از ایران با مشاوران ما به صورت تلفنی صحبت کرده و خدمات دریافت نمایید.
برای اطلاع از روند دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.
غم و اندوه زیاد میتواند به مرور باعث شود که فرد از اجتماع کناره گیری کرده، منزوی و گوشه گیر شود. در کنار این موضوع عملکرد فرد در کلیه زمینهها اعم از تحصیلی، شغلی، خانوادگی و روابط میان فردی با مشکلات زیادی روبه رو میشود. در صورتی که این مسئله چند هفته تداوم یابد فرد تلاش میکند تا به مصرف مواد روی آورد و به اختلالاتی از جمله افسردگی و وسواس فکری عملی نیز دچار میشود. تمامی این مسائل لزوم توجه به درمان و رسیدگی به فرد را بیش از قبل نشان میدهد.
برای آشنایی بیشتر با اختلال وسواس فکری عملی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه باورهای غلط غم و اندوه می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: غم و اندوه