مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

انواع ازدواج

انواع ازدواج در هر حالت شامل عهد و پیمانی اخلاقی و قانونی است که به وسیله آن زن و مرد با یکدیگر محرم، متحد و شریک می‌شوند و خانواده‌ای را تشکیل می‌دهند. میل به ازدواج در ذات همه انسان‌ها وجود دارد و همه انسان‌ها تمایل دارند که برای خود شریک جنسی و عاطفی داشته باشند، خانواده تشکیل دهند و بچه دار شوند. ازدواج اشکال و صورت‌های مختلفی دارد. مثل ازدواج فامیلی، ازدواج موقت، ازدواج با زن یا مرد مطلقه، ازدواج اجباری، ازدواج سفید و غیره که در ادامه مقاله به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. ضمن اینکه امروز بیشتر افراد به مشاوره ازدواج روی آورده‌اند تا به شناخت درستی از این مقوله برسند.

منبع: انواع ازدواج

  

انواع ازدواج کدامند؟

ازدواج شکل‌های مختلفی دارد که به علت تفاوت در دیدگاه و فرهنگ افراد صورت می‌گیرد. از طرفی برخی از انواع ازدواج صرفاً به دلیل تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی و یا قومی اتفاق می‌افتند. در نگاهی کلی می‌توانیم انواع و اشکال ازدواج را به ترتیب زیر بیان کنیم:

1. انواع ازدواج | ازدواج موقت

ازدواج موقت که به نام صیغه نیز شناخته می‌شود، ازدواجی است که در آن زن و مرد برای مدت معینی به یکدیگر محرم می‌شوند و مهریه‌ای نیز برای زن مشخص می‌شود. باطل کردن ازدواج موقت یا صیغه راحت است و با تمام شدن زمان آن خود به خود رابطه زوجین باطل می‌شود. برای کسب اطلاعات در زمینه ازدواج موقت کلیک کنید.

2. انواع ازدواج | ازدواج مجدد

افرادی که طلاق می‌گیرند و یا همسر خود را از دست می‌دهند معمولا دوباره ازدواج می‌کنند. ازدواج مجدد در افرادی که طلاق گرفته‌اند بسیار بیش تر از افرادی است که همسر خود را از دست داده‌‌اند. تحقیقات نشان داده که ازدواج مجدد برای سلامت جسمی و روحی افراد پس از طلاق یا بیوه شدن بسیار مفید است. در ازدواج مجدد ممکن است یک فرد مجرد بخواهد با یک فرد مطلقه یا بیوه ازدواج کند که در این زمینه نیز مزایا و معایبی وجود دارد. برای کسب اطلاعات در زمینه ازدواج مجدد کلیک کنید.

3. ازدواج فامیلی

ازدواجی که زن و مرد جد مشترک داشته باشند مثلا دختر عمه و پسر دایی باشند. در ازدواج فامیلی امکان معلول شدن فرزند بیش تر از سایر ازدواج‌ها است و باید قبل از ازدواج مشاوره ژنتیک انجام شود. ازدواج فامیلی در خاورمیانه رایج‌تر از نقاط دیگر دنیا است. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه  ازدواج فامیلی کلیک کنید.

4. انواع ازدواج | ازدواج اجباری

ازدواج اجباری یعنی مجبور کردن یکی از طرفین برای ازدواج. در این شکل ازدواج یکی از طرفین را به وسیله فشار روانی یا فشار و سو استفاده جسمی و فیزیکی مجبور به ازدواج می‌کنند. قربانیان این ازدواج در اکثر مواقع زنان هستند. برای کسب اطلاعات در زمینه ازدواج اجباری کلیک کنید.

5. ازدواج سفید

در این شکل ازدواج زوجین بدون این که ازدواج خود را ثبت قانونی کنند و عقد شرعی بخوانند، زندگی مشترک خود را شروع می‌کنند. در برخی کشورها این نوع ازدواج را پیش زمینه‌ای برای ازدواج رسمی می‌دانند ولی ازدواج سفید در ایران مورد قبول نیست و مردم نسبت به آن دیدگاه منفی دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ازدواج سفید کلیک کنید.

6. ازدواج مصلحتی

در این شکل ازدواج افراد برای دلایل سیاسی یا به طور کلی هرچیزی که مصلحت ازدواج در آن باشد با هم ازدواج می‌کنند. در این نوع ازدواج عشق و علاقه پایه‌ی ازدواج نیست و در واقع وجود هم ندارد.

7. انواع ازدواج | ازدواج صوری

ازدواج بدون عشق مهم‌ترین نشانه این نوع ازدواج است. هدف از ازدواج صوری تشکیل خانواده نیست و در واقع برای فرار از قانون انجام می‌شود. معمولا افرادی که می‌خواهند مهاجرت کنند یا اقامت یک کشور را بگیرند با فردی از آن کشور یا فردی که اقامت آن کشور را دارد، ازدواج می‌کنند. این یکی را می‌توان ازدواج بدون عشق نیز نامید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه ازدواج بدون عشق کلیک کنید.

8. ازدواج میان گرایشی

شکلی از ازدواج است که در آن زن و مرد گرایش‌های جنسی متفاوتی دارند و از لحاظ گرایش روحی و جنسی با یکدیگر متناسب نیستند. مثلا ازدواج بین یک زن دگرجنس گرا با مرد همجنس گرا یک ازدواج میان گرایشی است. این نوع ازدواج معمولا برای مخفی کردن گرایش جنسی یکی از طرفین انجام می‌شود که بیشتر در بین افراد مشهور صورت می‌گیرد. اگر هدف از ازدواج مخفی کردن گرایش جنسی باشد به آن ازدواج بنفش می‌گویند. در واقع ازدواج میان گرایشی نیز نوعی ازدواج مصلحتی است.

9. ازدواج هم جنس گرایان

شکلی از ازدواج که در آن دو فرد هم جنس مثلا دو زن که هم جنس گرا هستند با یکدیگر ازدواج می‌کنند. این نوع ازدواج در بسیاری از کشورها پذیرفته شده است و زوج هم جنس می‌توانند کودکی را به فرزندی بگیرند و یا از طریق روش‌های مصنوعی بچه دار شوند. ولی در کشور ایران این شکل ازدواج ممنوع است و نگاه مردم در این زمینه بسیار منفی می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هم جنس گرایی کلیک کنید.

10. انواع ازدواج | ازدواج کودکان

در کثر کشورها سن ازدواج 18 سال مشخص شده است و افراد کمتر از این سن کودک محسوب شده و ازدواج آن‌ها نیز با عنوان ازدواج کودکان شناخته می‌شود. در صورتی که فرد مقابل سن قانونی داشته باشد یا بسیار بزرگتر باشد، به آن کودک همسری گفته می‌شود. برای کسب اطلاع بیشتر از کودک همسری کلیک کنید.

11. ازدواج غیابی

در این نوع ازدواج یکی از طرفین حضور ندارد و در نتیجه ازدواج بدون حضور او انجام می‌شود. معمولا در این نوع ازدواج یکی از زوجین در خارج از کشور، زندان و یا سربازی است.  

12. ازدواج با خود یکی از انواع ازدواج است؟

سولوگامی یا ازدواج با خود شیوه‌ای جدید از ازدواج است که فرد تصمیم می‌گیرد با خودش ازدواج کند. در نگاه اول این امر امکان ناپذیر و به مانند یک بیماری جلوه می‌کند، اما از سال 1993 این جریان توسط لیندا بیکر شروع شد. او در مراسمی رسمی با حضور جمعی از آشنایان در مقابل آینه ایستاد و بعد از خواند خطبه عقد توسط عاقد به خودش بله گفت. لیندا پس از ازدواج به تنهایی خود ادامه داده و با خودش وارد رابطه عاطفی می‌شود. سولوگامی در کشورهایی چون آمریکا، ژاپن، تایوان، انگلستان و... نیز اتفاق می‌ا‌فتاد. برای کسب اطلاع بیشتر از ازدواج با خود کلیک کنید.

مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی

با استفاده از خدمات روانشناسی می‌توانید اطلاعات جامعی در زمینه ازدواج به دست آورید و با بررسی همه جوانب، ازدواج موفقی داشته باشید. مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی این امکان را فراهم کرده تا در هرکجا که هستید به صورت تلفنی با مشاوران و متخصصان این مرکز تماس گرفته و با آنان مشورت نمایید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ازدواج کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج و اشکال ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: انواع ازدواج

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.