دعوای بین زوجین گاه باعث بهبود ارتباط و سبک زندگی زن و شوهر و گاه باعث خرابتر شدن رابطه زناشویی میشود. ارتباطی که افراد با همسر خود در جریان زندگی مشترک برقرار میکنند، یکی از تاثیرگذارترین روابط در طول زندگی آنهاست. این ارتباط میزان رضایت از زندگی، سطح بهداشت و سلامت روان افراد را تحت تاثیر خود قرار میدهد. ناتوانی در مدیریت تعارضات و اختلاف نظرهایی که در طول زندگی مشترک اتفاق میافتد، منجر به درگیریها و کشمکشهای آزاردهندهای بین زوجین میشود. اگر این اختلافات و دعواها برای شما دردسرساز شده، بهتر است هر چه زودتر برای حل اختلافات خود اقدامی بکنید. در ادامه به بررسی ابعاد مختلف دعواهای بین زوجین و راه های برطرف کردن آن میپردازیم. برای اطلاع بیشتر از پیشگیری از اختلافات زناشویی کلیک کنید.
منبع: دعوای بین زوجین | انواع اختلافات و دعواهای بین زن و شوهر
اختلاف نظر درمورد مسائل بسیاری میتواند بین شما و همسرتان درگیری و کشکمش ایجاد کند. این مسائل ویژگیهای شخصیتی، تفاوتهای خانوادگی و موضوعات اجتماعی را در بر میگیرد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد:
بسیار مهم است که شما در جریان زندگی مشترک به شناخت دقیق و عمیقی از ویژگیهای شخصیتی و خلق و خوی همسرتان دست پیدا کنید. اما بیشتر از هرچیز مهم است که بتوانید درک متقابلی از آن خصوصیات داشته و همسرتان را آن گونه که هست بپذیرید. به این صورت حتی میتوانید سبک زندگی خود را نیز تغییر داده و بهبود بخشید. برای اطلاع از سبک زندگی کلیک کنید.
پس به جای تلاشهای بیهوده برای تغییر همسرتان بعد ازدواج، تلاش کنید تا یکدیگر را کامل کنید. داشتن تفاهم تنها به معنای داشتن خصوصیات مشترک و شبیه به هم نیست، بلکه میتواند به این معنا نیز باشد که شما چقدر قادرید خصوصیات متفاوت یکدیگر را بپذیرید و با آنها کنار بیایید. عدم درک متقابل در طول زمان سبب بی توجهی همسر به خواستهها و نیازهای شما میشود. برای کسب اطلاع بیشتر از تغییر همسر بعد از ازدواج کلیک کنید.
شما باید همیشه این نکته را در ذهن خود داشته باشید که ازدواج تنها پیوند دو نفر نیست، بلکه رویدادی است که طی آن دو خانواده به یکدیگر پیوند خورده و در ارتباط نزدیکی با یکدیگر قرار میگیرند.
این مسالهای بدیهی ست که شما پیش از ازدواج باید تفاوتهای فرهنگی دو خانواده را با هم در نظر بگیرید. این که دو خانواده از دو قشر کاملا متفاوت بتوانند روابط سالم و با ثباتی با یکدیگر برقرار کنند، به قدرت سازگاری و انعطاف پذیری بالای اعضای خانوادهها بستگی دارد. برای آگاهی از اختلافات خانوادگی کلیک کنید.
برای حل مشکلات زوجین به دلیل تفاوتهای فرهنگی، به انعطاف پذیری بیشتر هر دو طرف نیاز است. تعصب بر سنتها و آداب رسوم خاص دعوا و درگیریها را شدیدتر رقم میزند. در واقع تعصبات طرفین انسجام خانوادگی را تهدید کرده و بسیاری از زوجین را تا مرز طلاق و جدایی پیش میبرد. برای اطلاع بیشتر از انسجام خانوادگی کلیک کنید.
مدیریت این موقعیتها گاهی آنقدر پیچیده میشود که افراد دچار کلافگی و سردرگمی زیاد شده و ارتباط عاطفی با همسرشان به طور کل تحت تاثیر مسائل فرهنگی و خانوادگی قرار میگیرد. در این شرایط توصیه میشود از یک مشاور خانواده برای رفع تعارضات خود کمک بگیرید. برای آگاهی بیشتر در زمینه دعوای زوجین به دلیل اختلافات فرهنگی کلیک کنید.
آسیبهای اجتماعی نظیر درگیری با اعتیاد، قماربازی و شرط بندیهای بیمارگون منجر به فروپاشی بسیاری از خانوادهها میشود. بسیاری از این آسیبها در اثر خلاهای عاطفی تجربه شده در زندگی افراد ایجاد میشوند. در واقع افراد برای فرار از محیطهایی که در آن ارتباطات عاطفی عمیق و سالمی وجود ندارد، به محیطهای دیگری پناه میبرند؛ این افراد بیشتر در معرض آسیبهای اجتماعی قرار دارند. با ادامه این روند، مشکلات مالی و مشکلات مرتبط با شغل همسر نیز به دیگر اختلافات اضافه میشود. امروزه اعتیاد همسر یکی از اساسی ترین مشکلاتی است که زوجین را به جلسات مشاوره و گاه دادگاه میکشاند. برای کسب اطلاع بیشتر از مشکلات مالی کلیک کنید.
شما با برقراری یک رابطهی عمیق و صمیمانه با همسرتان و استفاده از مکالمات مسالمت آمیز برای رفع اختلافات خود نه تنها به بهبود کیفیت زندگی مشترکتان کمک میکنید، بلکه به صورت غیر مستقیم بر احتمال قرار گرفتن همسرتان در برابر معضلات اجتماعی نیز تاثیر میگذارید. برای آگاهی بیشتر از سختی های زندگی مشترک کلیک کنید.
بروز اختلاف نظر در زندگی مشترک یکی از مسائل اجتناب ناپذیری است که تقریبا بین همه زوجها، بارها و بارها اتفاق میافتد. اما چگونگی بحث بر سر این اختلافات بسیار اهمیت دارد. برای آگاهی بیشتر از رفتار با همسر کلیک کنید.
اگر شما همسرتان را به خاطر موضوعات مختلفی که در آن با شما تفاوت نظر دارد سرزنش و تحقیر کنید، در واقع دائما در حال تخریب عزت نفس او هستید. افرادی که در جریان تجربیات ناخوشایند، عزت نفسشان کاهش پیدا میکند مدام در تلاش برای بازسازی این باور از دست رفته بر میآیند. آنها ممکن است به سراغ روابطی بروند که در آن تایید و احترام بیشتری دریافت میکنند؛ چرا که این روابط آن تصور تخریب شده افراد از خود را بهبود میبخشد.
درگیر شدن در چنین روابطی مسلما احتمال خیانت را به میزان زیادی افزایش میدهد. درست است که خیانت به هیچ وجه مورد تایید نیست اما توجه به این نکته ضروری است که در بسیاری از مواقع، خیانت از گسستهایی در رابطه با همسر خبر میدهد. آگاهی از این دلایل در اکثر موارد مانع از طلاق به دلیل خیانت میشود.
بسیاری از افراد در جریان جلسات مشاوره سوال میپرسند که بهترین رفتار هنگام مواجه با تعارضات و اختلافات در زندگی مشترک چیست. برای آگاهی از جواب این سوال به نکات زیر توجه کنید:
یکی از مسائلی که نه تنها باعث بهبود شرایط نمیشود بلکه به تشدید مشکلات میانجامد، درگیر کردن دائم خانوادهها یا اشخاص دیگر در روابط شخصی با همسر است. مشکلات با خانواده همسر و درگیر کردن آنها یکی از بزرگترین اشتباهات زن و شوهر بعد از ازدواج میباشد. درست است که خانوادهها در نقش حمایتگر باید بتوانند هنگام بروز مشکلات به حل و فصل آنها کمک کنند اما شما نباید مدام آنان را در جریان هر اختلافی درگیر کنید. تا جایی که ممکن است باید به صورت مستقلانه به عنوان دو فرد بالغ در جریان گفت و گوهایی به دور از هیجان، مشکلات خود را رفع نمایید. برای اطلاع بیشتر در زمینه رابطه با خانواده همسر و برخورد با مادر شوهر حسود کلیک کنید.
در بسیاری از موارد خانوادهها به خاطر تعلق خاطری که به یکی از زوجین دارند نمیتوانند راهکاری فاقد سوءگیری ارائه دهند. برای برقرار یک ارتباط صحیح با همسر ترجیحا از یک زوج درمانگر کمک بگیرید. برای کسب اطلاع بیشتر از ارتباط صحیح با همسر کلیک کنید.
واکنش از سر خشم و عصبانیت منجر به واکنشهای مشابه در همسرتان میشود، چرا که میخواهد در برابر شما از خود دفاع کند. برای اطلاع بیشتر در زمینه تنبیه همسر کلیک کنید.
تلاش کنید هنگام عصبانیت مکالمه و بحثی را آغاز نکنید. چند دقیقه صبر کنید تا عصبانیت شما فروکش کند، سپس برای حل و فصل مشکلاتتان اقدام نمایید. شما میتوانید به جای پرخاشگری، توهین یا تحقیر همسر خود با گفتن جملهای نظیر "الان بابت این موضوع بسیار عصبانی هستم بهتر است در زمان مناسب تر راجع به آن صحبت کنیم"، مکالمه را به زمانی که آرامش دارید موکول کنید. برای اطلاع بیشتر از اشتباهات زوجین بعد از دعوا کلیک کنید.
برای داشتن یک ارتباط سالم با آرامش به صحبتهای همسرتان گوش دهید و با وجود همه اختلافات، گفت وگوی صمیمانه و در عین حال قاطعی با همسر خود داشته باشید. دروغ گفتن به همسر تان حتی اگر برای آرام کردن او باشد، اوضاع را بدتر کرده و مشکلات تان را بیشتر میکند. برای پیشگیری از اختلافات زناشویی لازم است دقت بیشتری در رابطه داشته باشید. برای آگاهی از پیامدهای دروغ گفتن به همسر کلیک کنید.
همانطور که گفته شد دعواهای متعدد بین زوجین باعث تخریب رابطه آنان میشود و حتی بر دیگر اعضای خانواده نیز تاثیرات منفی میگذارد. به همین دلیل ضروری است که از کمک یک روانشناس بهرهمند شوید تا تا با بررسی شرایط، به حل مشکلات شما کمک کند. اگر دعوا و اختلافات را به مدت طولانی تجربه کرده و نمیتوانید ارتباط موثری با همسرتان برقرار کنید، کمک گرفتن از یک شخص بی طرف مانند یک زوج درمانگر میتواند تاثیر زیادی برشناسایی ریشهی مشکلات شما و بهبود مهارتهای ارتباطیتان داشته باشد. متخصصان مرکز مشاوره هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاریتان کنند. برای اطلاع بیشتر در زمینه اختلاف با همسر کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات خانوادگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: دعوای بین زوجین | انواع اختلافات و دعواهای بین زن و شوهر