علت افسردگی ژنتیکی است یا اکتسابی؟ چرا برخی افراد بیشتر مستعد افسردگی هستند و برخی دیگر کمتر با این مشکل روبهرو میشوند؟ افسردگی یکی از اختلالات روانی است که در طبقه اختلالات خلقی قرار میگیرد. این اختلال با تحت تاثیر قرار دادن جنبههای بسیاری از سلامت ذهنی و جسمی فرد باعث بروز نقص در عملکردهای مختلف زندگی میشود؛ به همین دلیل نیازمند مداخلات حرفهای نظیر روان درمانی است. متخصصان در مورد علت بروز افسردگی عوامل زیادی را مطرح کردهاند که در ادامه این مطلب به توضیح مهمترین آنها پرداختهایم. لازم به ذکر است که بهره بردن از مشاوره افسردگی به افراد کمک میکند تا با شناسایی دقیق علت افسردگی در کوتاه ترین زمان ممکن به درمان این اختلال بپردازند.
منبع: علت افسردگی | چه عواملی باعث افسردگی می شوند؟
عوامل بیرونی و درونی بسیاری در ابتلای فرد به افسردگی موثر هستند. در حقیقت افسردگی نتیجه تعامل عوامل پیچیده بیرونی مانند زندگی در محیط پر تنش و عوامل درون فردی متعدد نظیر تغییرات شیمیایی مغز و عوامل ژنتیکی میباشد. در ادامه به برخی از مهمترین علل بروز افسردگی اشاره خواهیم کرد. برای آگاهی بیشتر درباره افسردگی کلیک کنید.
انتقال دهندههای عصبی موادی شیمیایی هستند که سلولهای عصبی برای انتقال پیام از آنها استفاده میکنند. پژوهشگران پس از انجام آزمایشات بسیار بر بیماران افسرده به این نتیجه رسیدهاند که سطوح برخی از انتقال دهندههای عصبی در بیماران افسرده با افراد غیر افسرده متفاوت است. برای مثال سروتونین مسئول افزایش سطح نشاط و شادی در مغز، در افراد افسرده به مقدار معناداری پایین است. برای اطلاع بیشتر درباره سروتونین کلیک کنید.
به همین خاطر برخی معتقدند که در درمان افسردگی باید از داروهای ضد افسردگی نظیر فلوکستین استفاده کرد تا بتوان سطوح انتقال دهندههای عصبی را به حالت طبیعی برگرداند. البته برخی دیگر نیز معتقدند که این کاهش انتقال دهندهها در واکنش به رویدادهای ناگوار زندگی اتفاق میافتد در نتیجه با حل کردن ریشهای عوامل افسردگی، میتوان به درمان افسردگی بدون دارو پرداخت.
برای اطلاع بیشتر درباره داروهای ضد افسردگی و روند درمان افسردگی کلیک کنید.
احتمالا ژنهای متعددی با تاثیرات هر چند ناچیز خود در نهایت منجر به مجموعه صفات و رفتارهایی میشوند که احتمال بروز افسردگی را در فرد افزایش میدهند. این به این معنی است که ژن واحدی مسئول در بروز افسردگی بیماران نیست. بروز افسردگی با احتمال بیشتر در بین کسانی که سوابق خانوادگی بیماری افسردگی دارند، نشان میدهد که ژنتیک سهم زیادی در بروز اختلالات روانی نظیر افسردگی دارد.
مصرف برخی از داروها میتوانند فرد را با اختلالات خلقی نظیر افسردگی روبهرو کنند. از جمله این داروها میتوان به کورتیکو استیروئیدها، داروهای ضد ویروسی نظیر اینترفرون آلفا و ایزوترتینوئین برای درمان آکنه اشاره کرد.
در بسیاری از موارد افسردگی نتیجه زندگی در یک محیط پر تنش یا مواجه شدن با رویدادهای ناخوشایند است. در حقیقت رویدادهای ناگوار زندگی در ابتدا میتوانند به اختلالات سازگاری منجر شوند و در صورت بهبود نیافتن به اختلالات دیگری نظیر افسردگی بیانجامند. از جمله این رویدادهای ناگوار میتوان به از دست دادن شغل، جدایی عاطفی یا طلاق، بازنشستگی و... اشاره کرد. مجموعه این رویدادها باعث بی انگیزگی فرد برای ادامه زندگی میشود و حتی میتواند منجر به اقداماتی نظیر خودکشی در فرد نیز شود. خواندن مقاله علل بی انگیزگی و درمان آن تا حدود زیادی میتواند در کاهش مشکلات افسردگی کمک کننده باشد.
علاوه بر این گاهی افراد با داشتن باورهای غلط در شرایط غم و اندوه به افسردگی در خود دامن میزنند. به طور مثال افرادی که یکی از نزدیکان خود را از دست میدهند با انجام رفتارهایی از جمله گریه نکردن یا عزاداری به مدت یکسال شرایط را برای خود سخت تر میکنند و این مسئله خود یکی از علت های افسردگی است.
برای آگاهی بیشتر درباره باورهای غلط اندوه غم و اندوه کلیک کنید.
نزدیک 30 درصد از کسانی که به مصرف مواد و الکل میپردازند به اختلال افسردگی دچار هستند چرا که بسیاری از آنها به دلیل فقدان مهارت حل مساله، برای کاهش احساسات ناخوشایند خود به مصرف مواد پناه میآورند. این عمل در کوتاه مدت باعث کاهش احساسات منفی در آنها میشود اما در دراز مدت از آنجایی که دچار اعتیاد میشوند و اعتیاد بر مشکلات آنها میافزاید علائم افسردگی بروز یا تشدید پیدا میکند.
با یادگیری و پرورش مهارتهای زندگی نظیر مهارت حل مساله و کنترل هیجانات خود میتوانید از بروز مشکلات بزرگتر در زندگی خود نظیر افسردگی و سوء مصرف مواد پیشگیری کنید. استفاده از جلسات مشاوره افسردگی و کلاسهای آموزشی در این زمینه کمک بسیاری به شما خواهند کرد.
گاهی احساس تنهایی در افراد، مشکلات اقتصادی و شرایط زندگی باعث افسردگی در فرد میشود. علاوه بر این اتمام یک رابطه دوستی میتواند فشار زیادی به افراد تحمیل کند که این مسئله نیز در صورتی که فرد نتواند با آن کنار بیاید به مرور باعث افسردگی میشود. همچنین اگر احساسات خود را نهفته کنند و نتوانند راهکارهای مقابله با عصبانیت را بیاموزند؛ خشم فروخورده به مرور باعث تداوم افسردگی میشود.
برای مقابله با خشم فروخورده در افسردگی و راه های مقابله با ناامیدی کلیک کنید.
مرکز مشاوره حامی هنر زندگی با سابقه چندین ساله در ارائه خدمات درمانی در زمینه اختلالات روانی از جمله افسردگی جزء بهترین و جامع ترین مراکز خدمات روانشناسی است. این مرکز با گردهم آوری جمعی از متخصصین توانسته خدمات خود را با بالاترین سطح کیفیت ارائه دهد. ما در این مرکز شرایطی را برای شما فرآهم آوردهایم تا بتوانید از هر کجای کشور با مشاوران ما به صورت تلفنی و حضوری در ارتباط باشید. این مرکز به شما تضمین خواهد داد تا در کمترین زمان ممکن به علت افسردگی در خود پی برده و با شناسایی علائم و انتخاب بهترین راهکارهای درمانی بتوانید روند عادی زندگی خود را دنبال کنید. همچنین در صورتی که در اطرافیان شما کسی از این اختلال رنج میبرد با دریافت راهکارها و روشهای گوناگون به درمان او کمک نمایید.
برای آگاهی درباره روند دریافت مشاوره افسردگی و شناسایی علائم افسردگی کلیک کنید.
مسلما بله. وقتی شما دردی را به مدت زیادی تجربه میکنید تاثیرات خود را بر روی فعالیتهای بدنی، خواب و تغذیه شما میگذارد و به مرور زمان باعث افسردگی میگردد.
برای آگاهی بیشتر در رابطه با بی خوابی و افسردگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علت بروز افسردگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.