میزان سلامت و بهداشت روانی در ازدواج یکی از ملاکهای مهمی است که کیفیت زندگی زوجین را تعیین میکند. پیش از ازدواج لازم است که افراد در مرحله شناخت و آشنایی در مورد سلامت روان فرد موردنظر خود تحقیق کنند و در صورتی که از وجود مشکلی آگاه شدند پیش از تصمیم گیری برای ازدواج در جهت رفع و بهبودی آن اقدام نمایند. چرا که عدم برخورداری از سلامت روان ویژگیهای رفتاری فرد را به میزان زیادی تحت تأثیر خود قرار میدهد و در نتیجه بر ارتباط بین زن و مرد تأثیر بسیاری میگذارد. اگر در مرحله تصمیمگیری برای ازدواج به سر میبرید، در ادامه این مقاله به نکاتی در مورد بهداشت روانی در ازدواج اشارهکردهایم که مطالعه آن میتواند در تصمیمگیری به شما یاری برساند. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه سلامت روان کلیک کنید.
منبع: بهداشت روانی
بسیاری از افراد تعریف درست و دقیقی از بهداشت و سلامت روان ندارند و این مسئله باعث میشود که معیار مناسبی برای انتخاب همسر خود نداشته باشند. طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت روان حالتی از بهزیستی است که در آن فرد از توانمندیهای خود آگاه است، توان کنار آمدن با استرسهای معمول زندگی را دارد، میتواند به طرز مؤثری کار کند و در نهایت عملکرد مثبتی در اجتماع داشته باشد.
بررسی هریک از نکاتی که در تعریف سازمان بهداشت جهانی به آن اشاره شده به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید میزان سلامتی فرد موردنظر خود را بهتر بررسی کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه انتخاب همسر کلیک کنید.
بررسی فاکتورهای مربوط به سلامت روان برای همه افراد آسان نیست. برای آنکه بتوانید در این باره به شناخت بیشتری دست پیدا کنید نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
یکی از اصول اساسی بهداشت روانی داشتن حس حفظ عزت نفس و همچنین احترام به دیگران است. فردی که به ارزشهای خود و دیگران واقف است از سلامت روانی برخوردار میباشد. در برخوردهایی که پیش از ازدواج با فرد و اطرافیانش میتوانید میزان عزت نفس او را تشخیص دهید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه حفظ عزت نفس کلیک کنید.
واقعبینی و شناخت و پذیرش واقعیتها از اصول اساسی بهداشت روانی فرد است. فرد واقعبین نقاط قوت و ضعف خود را میشناسد و میتواند تعامل بهتری با جهان داشته باشد. ببینید فرد چقدر به محدودیتهای خود آگاه است و آنها را میپذیرد. برای کسب اطلاع در زمینه ازدواج با فرزندان طلاق کلیک کنید.
باید توجه کنید که بهداشت روانی مستلزم دانستن و ارزش دادن به نیازهای اولیه انسان است. احتیاجات و نیازهای جسمانی و روانی بسیار مهم هستند. انسان بطور معمول از نیازهای اولیه تاثیر گرفته و به نسبت محرومیت و ارضاء آنها رفتار خود را تغییر میدهد. بهداشت روانی بر این اصل استوار است که نیازهای جسمانی و روانی هر شخص در هر سنی با شرایط ویژه همان سن باید در نظر گرفته و ارضا شود. در زندگی روزمره ببینید شخص چطور نیازهای اولیهاش را برطرف میکند و تا چه میزان حس رضایت از زندگی دارد.
همانطور که گفته شد توانایی فرد در کنار آمدن با استرسهای روزمره زندگی یکی از فاکتورهای سلامت روان محسوب میشود. افرادی که زود دلسرد میشوند یا از روحیه مصممی برای برخورد با مشکلات زندگی برخوردار نیستند، احتمالاً در زندگی مشترک خود با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد؛ زیرا پس از ازدواج مسئولیتها و وظایف افراد بیشتر میشود و آنها باید بتوانند از پس مشکلات بیشتری بربیایند. برای کسب آگاهی در زمینه ازدواج با اسکیزوفرن کلیک کنید.
برای اینکه بتوانید از واکنشهای قبلی فرد نسبت به مشکلات و استرسهای روزمره آگاه شوید، میتوانید از او بخواهید تا خاطراتی در مورد مشکلاتی که در گذشته تجربه کرده را برای شما بگوید. همچنین میتوانید از طریق صحبت با دوستان و آشنایان فرد اطلاعات بیشتری در مورد روحیات او کسب کنید. نحوه برخورد با مشکلات عاطفی نیز از شاخصهای سلامت روانی محسوب میشود. برای کسب اطلاع در زمینه ازدواج با افسرده و ازدواج با بیمار دوقطبی کلیک کنید.
اعتماد به نفس به تصویر فرد از خود اشاره دارد. در ارتباط با فرد موردنظر خود دقت کنید که تصویری که او از خود دارد تا چه حد به واقعیت نزدیک است. هر چقدر این فاصله بیشتر باشد سطح سلامت روان فرد نیز به همان میزان کاهش مییابد. چرا که فرد سالم باید بتواند از نقاط مثبت و منفی خودآگاهی روشنی داشته باشد تا بتواند در جهت بهبود آنها بکوشد. اعتماد به نفس پایین یا بیش از حد بر عملکرد فردی و اجتماعی تأثیر مخرب به سزایی خواهد گذاشت. خواستگار دروغگو به راحتی می تواند خود را آن طور که نیست نشان دهد، پس برای ازدواج بیشتر دقت کنید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه خواستگار دروغگو کلیک کنید.
مهارتهای ارتباطی خوب از نشانههای یک فرد سالم محسوب میشوند. این مهارتها در کیفیت زندگی مشترک افراد نقش بسزایی ایفا میکنند. فردی که از مهارتهای ارتباطی مناسب برخوردار است نهتنها در ارتباط با همسر خود خوب عمل میکند، بلکه در ارتباط با سایر افراد نزدیک به خود نیز عملکرد مناسبی خواهد داشت. به همین خاطر بررسی کیفیت ارتباط فرد با سایر اعضای خانواده و دوستان خود، پیشآگهی خوبی در مورد میزان سلامت روان و کیفیت ارتباطش با شما خواهد داد. میتوانید به راههای بهبود بهداشت روان و خانواده فکر و برای بهبود آن تلاش کنید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه راههای بهبود بهداشت روان و خانواده کلیک کنید.
بسیاری از مسائل و مشکلاتی که افراد در سطح روان و جنبههای شخصیتی تجربه میکنند ممکن است در طی گفتوگوها نمایان نشود. برای آنکه بتوانید به شناخت دقیقتر و عمیقتری از این موضوع دست پیدا کنید، مراجعه به روانشناس و استفاده از خدمات مشاوره پیش از ازدواج کمک بسیاری به شما خواهد کرد. ازدواج با افسرده و یا ازدواج با افراد دارای اختلالات شخصیت، زمانی که بدون مشورت با متخصص باشند، بیشتر اتفاق میافتد. روانشناس در طول جلسات مشاوره به شما کمک میکند تا بینش بیشتری در مورد ویژگیهای رفتاری، سبکهای شخصیتی و میزان سلامت روان یکدیگر کسب کنید تا بتوانید با دید بازتری در مورد ازدواج تصمیم بگیرید و از بهداشت روانی در ازدواج خود مطمئن شوید. برای اطلاع بیشتر در مورد ازدواج با انواع اختلال شخصیت و مشاوره اختلالات شخصیت کلیک کنید.
همانطور که گفته شد مشاوره قبل ازدواج به زوجین کمک میکند تا شناخت کاملتری نسبت به یکدیگر به دست آورند و همسر آینده خود را با اطمینان بیشتری انتخاب نمایند. با کمک روانشناس میتوانید از بهداشت روانی در ازدواج خود اطمینان حاصل نمایید. اما امروزه افراد به دلایل مختلفی همچون کمبود وقت، امکان مراجعه حضوری به روانشناس را ندارند. به همین دلیل مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی امکان مشاوره تلفنی را برای شما مهیا کرده تا در هر کجا که هستید، با روانشناسان و متخصصان این مرکز تماس گرفته و با آنان صحبت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره قبل از ازدواج کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بهداشت روانی در ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: بهداشت روانی