مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

ازدواج موفق

آیا می‌دانید معیارهای ازدواج موفق چیست؟ انتخاب همسر از مهم‌ترین دغدغه‌هایی است که هر فرد در زندگی با آن روبرو می‌شود؛ چراکه کل روند زندگی را تغییر داده و انتخابی سرنوشت ساز است. آمادگی برای ازدواج و آگاهی از معیارهای ازدواج موفق نقش تعیین کننده‌ای در خوشبختی زوجین و داشتن رابطه‌ای پایدار ایفا می‌کند. آمادگی برای ازدواج تنها به وضعیت مالی و اقتصادی محدود نمی‌شود و افراد باید از لحاظ فکری و احساسی نیز برای شروع یک زندگی مشترک آماده باشند تا بتوانند ازدواج موفق را تجربه کنند. در واقع زمانی که تصمیم به ازدواج می‌گیرید، قبل از هر چیزی باید از آمادگی خود و طرف مقابل برای داشتن معیارهای ازدواج موفق مطمئن باشید.

منبع: ازدواج موفق

  

نقش معیارهای ازدواج موفق در داشتن رابطه ای ماندگار

معیارهای ازدواج موفق تضمین کننده رابطه‌ای زیبا و لذت بخش در کنار فردی است که عاشق او هستید. اما برای شروع یک زندگی مشترک موفق، باید ابتدا به یک خودشناسی و سپس شناخت همسر آینده‌تان برسید. همچنین قبل از انتخاب همسر آینده تان، مهارت‌های لازم برای ازدواج موفق را نیز باید یاد بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مهارت های لازم برای ازدواج موفق کلیک کنید. 

به زبان دیگر می‌توان گفت عشق به تنهایی تعیین کننده موفقیت در ازدواج نیست. بسیاری از افراد در شروع یک رابطه فقط به عشق و علاقه در آن رابطه توجه می‌کنند و نمی‌دانند در یک زندگی مسائل مختلفی پیش می‌آید که برای حل و رو به رو شدن با آن‌ها نیاز به آگاهی و مهارت‌هایی دارند. برای آن که بتوانید یک ازدواج موفق داشته باشید، اول باید معیارهایی برای خود تعیین نمایید تا رابطه‌تان را آن طور که می‌خواهید هدایت کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه معیارهای انتخاب همسر کلیک کنید.

معیارهای ازدواج موفق چیست؟

برای داشتن یک ازدواج موفق باید ابتدا تعریف خودتان را از چنین ازدواجی مشخص کنید. صمیمیت بین زوجین، احترام به همسر، شاد بودن در کنار همسر و... همگی از نشانه‌های ازدواج موفق هستند. اما برای رسیدن به این ویژگی‌ها نیاز به یک سطح بالاتری از آگاهی دارید. به همین منظور ما در ادامه معیارهایی برای ازدواج موفق مشخص کرده‌ایم که به شرح زیر می‌باشند:

1- تجربه و درک افراد از زندگی

یکی از معیارهای ازدواج موفق داشتن تجربه و درک بالا است. مسلما افرادی که با سختی‌های زندگی به شیوه‌ای معقول روبرو می‌شوند و سازگاری بهتری با شرایط دشوار دارند، آمادگی بیشتری برای ازدواج خواهند داشت. از آنجایی که معمولا پختگی و استقلال افراد با سن آنان رابطه مستقیم دارد، در سنین پایین احتمال طلاق و جدایی زوج‌ها از یکدیگر بیشتر است. حتی گاه این درک باعث می‌شود تا فرد با گذشته همسرش به طور منطقی کنار بیاید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گذشته همسر کلیک کنید.

2- داشتن عزت نفس بالا

اگر خودتان را دوست نداشته باشید، نمی‌توانید دیگران را هم دوست بدارید و به آن‌ها عشق بورزید. داشتن عزت نفس بالا از از معیارهای ازدواج موفق است و به شما کمک می‌کند تا زندگی زناشویی موفقی داشته باشید. در حقیقت عزت نفس بالا رابطه مستقیمی با موفقیت در ازدواج دارد.

3- توانایی شاد بودن در زمان مجردی و تنهایی

برای ایجاد روابط متعادل باید دو طرف بتوانند با تنهایی‌شان کنار بیایند، یعنی خودآگاهی داشته باشند و در اوقاتی که فعالیت‌های جداگانه دارند، بتوانند از زندگی لذت ببرند. زیاده روی در با هم بودن می‌تواند منجر به یکنواختی و سرد شدن رابطه شود.

4- ازدواج موفق | داشتن ثبات در شغل و حرفه

اشتغال به کار مناسب و رضایت بخش، علاوه بر ایجاد ثبات مالی باعث ایجاد امنیت ذهنی و هیجانی می‌شود. در واقع شادابی در شغل و حرفه در روابط صمیمانه ازدواج تاثیر مثبت می‌گذارد. عکس این قضیه نیز درست است و استرس و فشار کاری انرژی‌تان را تحلیل می‌دهد و بر روابط تان تاثیر مخرب می‌گذارد.

5- شناخت کافی از خود و طرف مقابل

زوج‌ها قبل از ازدواج باید بتوانند نقاط قوت و همچنین ضعف‌های خود را بشناسند. کاستی‌های خود را قبول کرده و برای بهبود آن‌ها تلاش کنند. شناخت پیش از ازدواج، فرصت مناسبی ایت تا زوجین نسبت به خواسته‌ها و نیازها، علایق، سرگرمی‌ها و خط قرمزهای یکدیگر آگاهی پیدا کنند، که با افزایش آمادگی برای ازدواج نیز همراه است. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه شناخت پیش از ازدواج کلیک کنید.

6- ازدواج موفق | قاطعیت در بیان خواسته ها و انتظارات

توانایی گفتن خواسته‌ها خود به طور واضح باعث رشد صمیمیت در ازدواج می‌شود. افرادی که این توانایی را ندارند نقش منفعل_ پرخاشگر خواهند داشت. جسارت بیان خواسته‌ها با خشونت تفاوت بسیاری دارد. در حالیکه خشونت رفتار کنترل گرایانه است اما این نوع جسارت برای بیان خواسته‌ها، اگر با صداقت، صراحت و رعایت حق طرف مقابلمان باشد، به ایجاد روابط پایدار کمک شایانی می‌کند. برای کسب اطلاع در زمینه صمیمیت بین زوجین کلیک کنید.

در نظر گرفتن اولویت ها در معیارهای ازدواج موفق

نگرش افراد در معیارهای ازدواج موفق می‌تواند تا حدودی متفاوت باشد. تعیین کردن اولویت‌های خود در معیارهای مناسب ازدواج و همچنین انگیزه‌های ازدواج به شما کمک می‌کند تا با آمادگی بیشتر و ذهنی باز به استقبال ازدواج و تشکیل خانواده قدم بردارید. آمادگی برای ازدواج و داشتن معیارهای ازدواج موفق، در هر دو طرف باید وجود داشته باشد. با مشاوره قبل از ازدواج می‌توانید از شک و تردیدهای ناشی از انتخاب همسر و زمان مناسب برای ازدواج رهایی یابید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه انگیزه‌های ازدواج کلیک کنید.

برای داشتن یک ازدواج موفق چه کار کنیم؟ 

با توجه به معیارهای مطرح شده در زمینه یک ازدواج موفق برای بسیاری از افراد این سوال پیش می‌آید که برای دست یابی به این معیارها باید چه کارهایی انجام داد. ما در ادامه به چند راهکار عمومی در این زمینه اشاره کرده‌ایم. با این حال توجه داشته باشید که برای دست یابی به مهارت‌های تخصصی‌تر در زمینه ارتباط با همسر لازم است که از یک روانشناس متخصص در حیطه زوج یا خانواده کمک بگیرید.

1- برای هویت مستقل فرد مقابل ارزش قائل شوید

ازدواج به معنای شریک شدن زندگی با فردی دیگر در بسیاری از جنبه‌هاست. با این حال این شراکت نباید به بهای از دست رفتن هویت فردی هریک از شما تمام شود. در واقع در یک ازدواج موفق زن و شوهر علاوه بر اینکه در زمینه‌های مشترک زندگی پیش رفت می‌کنند، می‌توانند به توانمندی‌های فردی بالاتری نیز دست یابند. به این معنا که طرفین برای رشد شخصی فرد دیگر به اندازه رشد شخصی خود ارزش قائل‌اند و به او کمک می‌کنند اهداف و خواسته‌های خود را دنبال نماید. افرادی که به خاطر زندگی مشترک مجبورند تمام علایق و خواسته‌های شخصی خود را نادیده بگیرند، اغلب رضایت زناشویی پایین‌تری نیز دارند و احساس ناکامی بیشتری را در درون خود پرورش می‌دهند.

2- یاد بگیرید که ابتدا خودتان را دوست بدارید 

کمی به رفتارهایی که در ارتباط با خود دارید نگاه کنید. بررسی نمایید که چقدر در زندگی برای خود ارزش قائل هستید و به درستی از جسم و روانتان مراقبت می‌کنید؟ افرادی که اهمیت چندانی برای خود قائل نیستند یا دائما خود را تحقیر می‌کنند و قدمی برای خودشکوفایی شخصی بر نمی‌دارند، اغلب در دوست داشتن فرد دیگر نیز شکست می‌خورند. چرا که عشق و علاقه آن‌ها همواره یا به صورت محبت‌های افراطی ابراز می‌شود یا خالی از توجه و مراقبت کافی است. در نتیجه برای اینکه بتوانید در ارتباطی سالم با همسرتان قرار بگیرید، ابتدا تلاش کنید با خودتان در صلح باشید و برای ارتقای عزت نفستان کاری انجام دهید. اگر احساس می‌کنید در این زمینه با مشکلات زیادی رو به رو هستید، کمک گرفتن از یک روانشناس می‌تواند تا حد زیادی در بهبود وضعیتتان موثر باشد. 

3- در مورد مستقل بودن آگاهی بیشتری پیدا کنید 

همه افراد تا حدی از این موضوع آگاهی دارند که ازدواج به معنای کسب استقلال از خانواده است و تا زمانی که افراد به درستی از والدین خود مستقل نشوند، نمی‌توانند به ازدواج موفقی دست یابند. با این حال تعریف افراد از استقلال در اکثر موارد بسیار محدود است. برای مثال ممکن است برخی افراد جدا شدن فیزیکی از خانه پدری را معادل استقلال طلبی بدانند. این در حالی است که علاوه بر این شما باید بتوانید در ابعاد دیگر از جمله زمینه‌های مالی و هیجانی نیز به استقلال دست یابید. استقلال هیجانی به این معناست که بتوانید به بلوغ روانی برسید و تمام احساساتتان در گرو رفتارهای پدر و مادر قرار نداشته باشد.

4- خودآگاهی تان را تقویت کنید 

علاوه بر معیارهای عمومی که برای ازدواج وجود دارد هرکس ملاک های شخصی خود را نیز دارد که بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند باعث احساس شکست و ناکامی پس از ازدواج شود. پس بسیار اهمیت دارد که این ملاک‌ها را بشناسید و در مورد آن‌ها با همسر آینده‌تان گفت و گو کنید. مقدمه اصلی شناخت ملاک‌های شخصی این است که خودتان را بشناسید. از خود بپرسید کیستید؟ چه علایقی دارید و مهم ترین ارزش‌هایتان در زندگی چه چیزهایی هستند؟ اگر احساس می‌کنید با وجود گذر از دوران نوجوانی همچنان در مورد خود و اهدافتان سردرگم هستید یا نمی‌توانید به شناخت درستی از خود دست یابید، بهتر است قبل تصمیم گیری برای ازدواج ابتدا از یک روانشناس برای بهبود مهارت خودآگاهی‌تان کمک بگیرید.

5- مهارت های ارتباط موثر را فرا بگیرید 

برای اینکه بتوانید یک زندگی موفق داشته باشید بیش از هرچیز به مهارت‌های ارتباطی موثر نیاز دارید. برای مثال باید تمرین کنید که یک شنونده همدل باشید و یا هیجانات ناخوشایند نظیر خشم را در موقعیت‌های پرفشار کنترل کنید. علاوه بر این یادگیری برقراری گفت و گوی موثر و نحوه صحیح مخالفت با خواسته‌های نامعقول همسر از جمله مواردی هستند که حتما باید آن‌ها را فراگرفته و تمرین نمایید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه زندگی مشترک موفق کلیک کنید.

6- ازدواج موفق | الگوهای تربیتی فرد را بررسی کنید 

بسیار اهمیت دارد که ببینید فردی که می‌خواهید با او ازدواج کنید در چه فضایی رشد کرده و چه سبک تربیتی داشته است. ممکن است تفاوت سبک‌های تربیتی تا قبل از بچه دار شدن بحران چندانی ایجاد نکند اما اغلب پس از به دنیا آمدن فرزندان به مشکلات و تعارضات مختلفی می‌انجامد. برای بررسی این موضوع کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج می‌تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره قبل از ازدواج کلیک کنید.

7- بالا بردن قدرت پذیرش در خود 

پس از ازدواج همه چیز طبق خواسته‌های شخصی شما پیش نمی‌رود. طبیعتا هر شخصی ویژگی‌های ناپسندی دارد و هیچ انسانی کامل نیست. بر همین اساس همسر شما نیز از این موضوع مستثنی نبوده و قطعا خصوصیاتی خواهد داشت که ممکن است شما آن را نپسندید. با این حال برای اینکه هر اختلافی منجر به تعارض عمیق در زندگی‌تان نشود، باید انعطاف پذیری ذهنی خود را بالاتر برده و تلاش کنید پذیرش بیشتری نسبت به یکدیگر داشته باشید. در واقع لازم است یکدیگر را همان طور که هست بپذیرید و دائما با سرزنشگری و انتقاد فرد مقابل را نیازارید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: ازدواج موفق

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.