مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

ترک اعتیاد به متادون در خانه | روش کم کردن متادون در منزل

ترک اعتیاد به متادون در خانه چگونه امکان پذیر است؟ متادون داروی مخدری است که جهت درمان و کاهش دردها تجویز می‌شود. همچنین افراد معتاد به مواد مخدر برای ترک از این دارو استفاده می‌کنند. بسیاری از معتادان متادون را جایگزین ماده‌ی مخدر می‌کنند و سعی دارند تا با این جایگزینی اعتیاد خود را ترک کنند. غافل از اینکه متادون خود اعتیاد آور است و مصرف بدون نظر پزشک سبب وابستگی می‌شود. بسیاری افراد از ترس روش‌های کمپ درمان در داخل خانه را ترجیح می‌دهند. شما می توانید با مشورت متخصص در خانه نیز به ترک متادون بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترک اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.

منبع: ترک اعتیاد به متادون در خانه | روش کم کردن متادون در منزل

   

مراحل ترک اعتیاد به متادون در خانه

ترک متادون دو مرحله دارد. در مرحله‌ی اول که مرحله‌ای حاد است و چند هفته به طول می‌انجامد فرد نشانه‌های فیزیکی متفاوتی را تجربه می‌کند. در مرحله‌ی دوم نشانه‌های فیزیکی کاهش یافته و علائم احساسی و روانی بروز پیدا می‌کنند. در این مرحله ساختار شیمیایی مغز کم‌کم به حالت عادی باز می‌گردد و به همان مقدار با تعادل جدید مواجه می‌شود. میزان بروز علائم بعد از ترک در افراد مختلف متفاوت است.

علائم ترک متادون

برای ترک متادون باید از علائم و عوارض ترک اطلاع کافی داشته باشید و برای کنترل آن‌ها بدون نیاز به بستری شدن و یک یا دوبار در هفته تحت نظر مشاور ترک اعتیاد قرار بگیرید. علائم ترک متادون معمولا ۳۰ ساعت بعد از آخرین مصرف آغاز می‌شوند. همچنین سم زدایی بعد از ۵ الی ۷ روز شروع می‌شود. در ادامه علائم را نام برده‌ایم.

علائم مرحله‌ی حاد: مانند تحریک پذیری، اضطراب، درد عضلانی، بی خوابی، آبریزش بینی، عرق کردن، خمیازه های زیاد، گرفتگی و انقباضات شکمی، اسهال، تهوع، استفراغ.

علائم ثانویه: خستگی، افسردگی، رویاهای غیرعادی، کابوس و و بی حالی از علائم ثانویه هستند. علائم خفیف ترک متادون مانند بی‌توجهی، خستگی، بی خوابی و تحریک پذیری ممکن است برای هفته‌ها و حتی تا ۸ ماه ادامه داشته باشند پس از قبل برای آن‌ها آماده باشید.

ترک اعتیاد به متادون در خانه با دارو

درمان‌هایی برای تسکین علائم بعد ترک وجود دارد که تحمل ترک را آسان‌تر می‌کند. بوپرنورفین، نالوکسون و کلونیدین از جمله داروهایی هستند که برای آسان کردن فرایند ترک و کاهش برخی از علائم دردناک استفاده می‌شوند. نالترکسون سم زدای قوی است که علائم ترک را ۲ یا ۳ روز کاهش می‌دهد اما اثباتی برای جوابدهی این محصول در دراز مدت وجود ندارد. کلونیدین جهت سم زدایی به اندازه بوپرنورفین موثر نیست، اما علائمی مانند اضطراب، تحریک، درد عضلانی، عرق کردن، آبریزش بینی و گرفتگی مفصلی را کاهش می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بوپرنورفین کلیک کنید

نکته: از سم زدایی با بیهوشی اجتناب کنید این کار سبب آب آوردن ریه‌ها و خطر مرگ می‌شود.

ترک متادون در خانه با جایگزینی بوپرنورفین

در این روش میزان متادون مورد استفاده کاهش می‌یابد و فرد از بوپرنورفین به عنوان جایگزین متادون استفاده می‌کند. درمان طولانی مدت با بوپرنورفین و استفاده از جلسات مشاوره ترک اعتیاد در ترک متادون تاثیر گذاری بسیار زیادی دارد. توجه کنید که قبل از شروع به مصرف بوپرنورفین باید ابتدا مصرف متادون خود را به تدریج تا ۴۰ میلی گرم در روز کاهش دهید. برای آنکه دوز مناسب بوپرنورفین را انتخاب کنید حتما باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با توجه به میزان مصرف قبلی و شرایط جسمی و روانی شما مقدار مناسب دارو را برای شما مشخص خواهد کرد. انتخاب دوز اشتباه و سرخود بوپرنورفین می تواند به منجر به ایجاد اعتیاد جدیدی در فرد شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اعتیاد به بوپرنورفین کلیک کنید.

ترک متادون در خانه با روش سنتی

با وجود عوارض داروهایی همچون بوپرنورفین و ایجاد وابستگی توسط آن‌ها برخی استفاده از روش سنتی را ترجیح می دهند. روش سنتی ترک متادون به صورت تدریجی صورت می‌گیرد. این روش معمولا ۵ الی ۷ هفته طول می‌کشد. در این روش فرد معتاد ابتدا مصرف متادون را تا ۳۰ میلی گرم در روز کاهش می‌دهد. پس از آن مصرف خود را هر هفته به میزان ۵ میلی گرم کم می کند تا میزان مصرف به ۲۰ میلی گرم برسد.

سپس هر هفته میزان کم‌تر از ۵ میلی گرم از مصرف خود را کاهش دهید تا به صفر برسد. این روش از روش ترک ناگهانی موثرتر است اما با این حال باید برای ترک موثر متادون به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کنید. چرا که وسوسه‌های بازگشت در طول درمان در بسیاری مواقع کنترل ناپذیر می‌شوند. روند ترک متادون از ۶ ماه تا ۱ سال وقت می‌برد.

برای آگاهی بیشتر از روش های ترک اعتیاد و سایر روش های ترک متادون کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به متادون می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: ترک اعتیاد به متادون در خانه | روش کم کردن متادون در منزل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.