مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

کودکان برونگرا | خصوصیات کودک درون گرا چیست

کودکان برونگرا معمولاً به‌عنوان افرادی اجتماعی و اهل انجام کارهای تیمی شناخته می‌شوند و در مقابل آن‌ها کودک درون‌گرا معمولاً تمایل دارد تا اوقات فراغت خود را به‌تنهایی بگذراند. به عبارتی به همان میزان که حضور در جمع می‌تواند برای کودکان درون‌گرا کلافه کننده باشد کودکان برونگرا از تنهایی خسته می‌شوند و اگر به آن‌ها حق انتخاب بدهید هرگز تنهایی را انتخاب نخواهند کرد. کودکان برونگرا درصورتی‌که مهارت‌های اجتماعی لازم برای فعالیت در جمع را یاد نگیرند، می‌توانند آسیب‌های روحی بسیاری را تجربه کنند. برای مثال یک کودک برونگرا به‌راحتی با غریبه‌ها دوست می‌شود و این موضوع می‌تواند گاهی خطرناک باشد. به همین خاطر بهتر است با کمک گرفتن از مشاورین کودک و افزایش اطلاعات خود درزمینهٔ برونگرایی، آگاهی خود را ازآنچه باید در تربیت کودکان برونگرا به آن توجه داشته باشید، افزایش دهید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.  

منبع: کودکان برونگرا | خصوصیات کودک درون گرا چیست

  

کودکان برونگرا

به اعتقاد بسیاری از روانشناسان، برونگرایی یا درون‌گرایی ویژگی فطری است که کودک با آن به دنیا آمده و تغییر چندانی نمی‌توان در آن ایجاد کرد. اگرچه این موضوع تا حد زیادی درست است اما بااین‌حال از تأثیر تربیت و میزان روابط اجتماعی والدین نیز نمی‌توان غافل شد. به‌طورکلی کودکان برونگرا افرادی هستند که آستانه تحریک مغزی در آن‌ها بالاتر است و به همین خاطر نیاز دارند تا به فعالیت‌های هیجان‌انگیزتری برای رسیدن به احساس لذت دست بزنند. این درحالیست که کودکان درون‌گرا معمولاً به دلیل آستانه پایین تحریک مغزی به‌سرعت برآشفته می‌شوند و به همین خاطر سکوت را ترجیح می‌دهند. کودکان برونگرا معمولاً با ویژگی‌هایی مثل علاقه به انجام کارهای تیمی یا برقراری روابط اجتماعی با دیگران شناخته می‌شوند و تنها ماندن یا سکوت شرایطی است که می‌تواند باعث کلافگی آن‌ها شود.

اگرچه والدین کودکان درون‌گرا معمولاً نگرانی بیشتری درزمینهٔ آموزش مهارت‌های اجتماعی به کودک خود دارند اما بااین‌حال برونگرایی نیز ویژگی است که در صورت عدم تربیت صحیح می‌تواند مشکلات بسیاری را در روابط اجتماعی فرد ایجاد کند. به‌طورکلی خلق کودک شما از همان سال‌های اولیه کودکی مشخص می‌شود و با توجه به تفاوت‌ها ذاتی این دو گروه با یکدیگر بهتر است نکاتی را راجع به شیوه تربیت هر یک از این کودکان آموزش ببینید.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که درون‌گرایی یا برونگرایی به‌عنوان یک طیف از حالات خلقی در نظر گرفته می‌شود و کودکان برونگرا نیز گاهی به سکوت یا تنهایی نیاز دارند. علاوه بر این میزان بروز رفتارهای برونگرایانه در کودکی که در یک خانواده پرجمعیت و شلوغ زندگی می‌کند با میزان برونگرایی در کودکی که در یک خانواده درون‌گرا زندگی می‌کند، متفاوت خواهد بود. درنتیجه بهتر است در قضاوت‌های خود راجع به خلقیات کودک به این نکات توجه داشته باشید.


نشانه‌های کودکان برونگرا

کودکان برونگرا به‌راحتی و از همان سنین ابتدایی کودکی از طریق روحیات و رفتارهایشان قابل‌تشخیص هستند. با توجه به اهمیتی که شناخت روحیات کودک در شیوه تربیت وی دارد در این قسمت به برخی از نشانه‌های کودکان برونگرا اشاره می‌کنیم:

1. روابط اجتماعی قوی

کودکان برونگرا به‌طورکلی از حضور در جمع انرژی پیدا کرده و در برقراری ارتباط با دیگران نیز بسیار قوی عمل می‌کنند. این کودکان به‌راحتی در جمع‌های شلوغ احساس راحتی کرده و می‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند یا حتی دوستان جدیدی بیابند. یکی از نشانه‌های کودکان برونگرا این است که تعداد دوستان آن‌ها بالاست و به‌خوبی برای انجام کارهای تیمی یا کمک به دیگران حاضر می‌شوند. انرژی و هیجانی که به دنبال فعالیت‌های جمعی در این کودکان ایجاد می‌شود تا مدتی پس از پایان فعالیت یا مهمانی نیز باقی خواهد ماند و به این دلیل است که بسیاری از مواقع شما متوجه خواهید شد که فرزندتان تا مدت‌ها از یک مهمانی یا فعالیت گروهی صحبت می‌کند.

2. فعالیت و کار تیمی

یکی از ویژگی‌های کودکان برونگرا این است که آن‌ها استعداد خوبی در انجام کارهای گروهی دارند. این کودکان به همکاری با دیگران علاقه دارند و به‌خوبی می‌توانند یکی از اعضای فعال و مؤثر هر گروهی باشند. درعین‌حال هنگامی‌که از آن‌ها بخواهید فعالیتی را به‌تنهایی انجام دهند احتمالاً دچار خستگی و افت عملکرد خواهند شد.

3. مهارت در دوست‌یابی

کودکان برونگرا به‌راحتی می‌توانند وارد تعامل با افراد ناشناس شوند و در مدت کوتاهی از آن‌ها یک دوست جدید برای خود بسازند. به همین خاطر آن‌ها معمولاً در هیچ گروه و مجموعه‌ای احساس غریبی نمی‌کنند و به‌راحتی می‌توانند خود را با هر جمع جدیدی وفق دهند. برای کسب اطلاعات در زمینه روانشناسی کودک کلیک کنید. 


برخورد با کودکان برونگرا

برونگرایی ویژگی است که باعث خواهد شد کودک شما رفتارهای خاصی را از خود نشان دهد و نیازهای روحی خاصی نیز داشته باشد. به همین خاطر شما به‌عنوان والدین چنین کودکی باید با نیازهای روحی فرزند خود آشنا باشید و بتوانید با استفاده از یک روش تربیتی مناسب به او در ارضا صحیح نیازهایش کمک کنید.

1. ارتباطات را سرکوب نکنید

حضور یک کودک برونگرا در خانواده‌ای که والدین درون‌گرا هستند و یا به دلیل مشغله‌های کاری یا بیماری‌هایی نظیر افسردگی تمایلی به برقراری روابط با محیط ندارند، می‌تواند آسیب‌های روحی بسیاری را برای کودک به همراه داشته باشد. در این شرایط معمولاً والدین سعی می‌کنند تا تمایلات کودک را سرکوب کرده و از آن‌ها بخواهند رفتارهایی مانند خودشان داشته باشند. بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که درون‌گرا یا برونگرا بودن کودک موضوعی است که به‌صورت فطری مشخص‌شده و کودک تأثیر چندانی در کنترل آن‌ها ندارد. محدود کردن نیازهای کودک باعث می‌شود تا او با بیماری‌های روحی بسیاری ازجمله افسردگی درگیر شود. درنتیجه اولین موضوع در برخورد با کودک برونگرا این است که احساسات آن‌ها را بپذیرید و رفتارهایشان را سرکوب نکنید.

2. کودکان برونگرا را تنها نگذارید

انجام فعالیت‌های انفرادی نظیر مطالعه یا انجام تکالیف درسی به‌ویژه در شرایطی که فعالیت موردنظر نیز هیجان چندانی نداشته باشد، می‌تواند باعث احساس کسالت در کودک شده و توانایی فعالیت وی را کاهش دهد. به همین خاطر بهتر است با کمک گرفتن از مشاورین کودک راهکارهایی را برای جذاب‌تر کردن این تکالیف یا بالا بردن بهره‌وری کودک در این زمینه‌ها انجام دهید. یکی از این راهکارها این است که در حین انجام این فعالیت‌ها کودک را تنها نگذارید و اجازه ندهید احساس کسالت کند. برای مثال می‌توانید در زمان‌های مشخصی به سراغ کودک بروید، راجع به فعالیت‌هایش با او صحبت کنید و یا حتی بخش‌هایی از این فعالیت‌ها را با کودک انجام دهید.

3. فراهم کردن محیط مناسب

سعی کنید شرایط محیطی مناسب با خلقیات کودک برای او فراهم کنید. برای مثال شما می‌توانید کودکان برونگرا را در کلاس‌های آموزشی مختلف ثبت‌نام کنید یا آن‌ها را با خود به پارک ببرید. اگر فرزند شما دارای روحیه برونگرایی است تا جای ممکن زمینه را برای مراودات اجتماعی و انجام فعالیت‌های اجتماعی کودک فراهم نمایید.

4. تقویت مهارت‌های اجتماعی

اگرچه کودکان برونگرا علاقه بسیاری به برقراری روابط اجتماعی دارند اما بااین‌حال آن‌ها نیاز دارند برخی از مهارت‌های اجتماعی را آموزش ببینند. علاقه این کودکان به صحبت با دیگران و انجام فعالیت‌های اجتماعی گاهی باعث می‌شود که آن‌ها احساس کنند دیگران نیز به‌اندازه خودشان تمایل دارند تا در فعالیت‌ها شرکت کنند و درنتیجه متوجه خستگی و نیاز دیگران به استراحت نمی‌شوند. علاوه بر این استعداد بالای این کودکان در برقراری روابط اجتماعی با افراد ناآشنا می‌تواند خطراتی را برای آن‌ها به همراه داشته باشد که این مسائل نیاز به آموزش داشته و شما باید کنترل رفتار و توجه به امنیت را به کودک خود آموزش دهید.

یکی دیگر از مهارت‌های اجتماعی که شما می‌توانید در جریان ارتباط با دیگران به فرزند خود آموزش دهید این است که توانایی‌های او در برقراری ارتباط با دیگران را تشویق کنید. برای مثال هنگامی‌که کودک شما برای کمک به کودک دیگری که زمین‌خورده یا به‌عنوان تازه‌وارد در محیط دچار اضطراب شده داوطلب می‌شود این رفتار را در وی تشویق کرده و او را به انجام مجدد این گونه رفتارها ترغیب نمایید. برای این منظور می‌توانید از مشاوره کودک کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره تلفنی کودک کلیک کنید. 


سؤالات متداول

1.آیا می‌توان یک کودک درون‌گرا را برونگرا کرد؟

خیر، خلقیات هر فرد از بدو تولد و به‌صورت فطری در شخصیت او وجود دارد اما شما می‌توانید با تربیت خود تا حدودی شدت درون‌گرایی یا برونگرایی را در کودک تغییر دهید.

2.کودکان برونگرا چه نشانه‌هایی دارند؟

این کودکان توانایی بالایی در دوست‌یابی دارند و معمولاً از حضور در جمع لذت می‌برند. صحبت کردن، فعالیت‌های پرهیجان و علاقه به انجام کارهای تیمی از ویژگی‌های این افراد است. کودکان برونگرا معمولاً از تنهایی و سکوت به‌سرعت خسته می‌شوند و احساس کسالت خواهند کرد.

3.آیا برونگرایی بهتر از درون‌گرایی است؟

هیچ‌یک از ویژگی‌های شخصیتی برتری نسبت به یکدیگر ندارند و هر یک از آن‌ها می‌توانند در صورت تربیت صحیح باعث بروز شخصیت سالمی در آینده کودک شوند.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودکان برونگرا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: کودکان برونگرا | خصوصیات کودک درون گرا چیست

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.