احتمال خودکشی در چه افرادی بیشتر است؟ تا به حال فکر کردهاید چه چیز باعث میشود شخصی دیگر نخواهد به زندگی ادامه دهد؟ افراد در سنین و جنسیت متفاوت به دلیل مشکلات متعدد، اقدام به خودکشی میکنند. افرادی که در گذشته مشکلات زیادی داشتهاند و با مشکلات جسمی و روانی جدی درگیرند، احتمال بیشتری دارد که دست به خودکشی بزنند. اختلالات روانی و اختلالات شخصیت نقش بسیار مهمی در اقدام به خودکشی دارد. در بین تمام افرادی که اقدام به خودکشی میکنند، زنان بیشترین آمار را به خود اختصاص میدهند و مردان بیشترین تعداد خودکشی منجر به مرگ را دارند. با آگاهی از احتمال خودکشی در افراد مختلف و علائم آن میتوانید از عزیزان خود محافظت کنید و گامی در جهت درمان حال روحی آنان بردارید. برای آشنایی با نحوه رفتار با کسی که حرف از خودکشی میزند کلیک کنید.
منبع: خودکشی
اکثر افرادی که قصد خودکشی دارند، قبل از اقدام به خودکشی رفتارهای خاصی از خود نشان میدهند. شناخت علل خودکشی ممکن است منجر به پیشگیری از آن شود. برخی از رفتارهای افرادی که احتمال خودکشی در آنان هست از این قبیل هستند:
-صحبت کردن در مورد موضوعاتی مانند مرگ یا خودکشی، بیفایده بودن زندگی
-تمایل به انزوا و گوشهنشینی و دوری از ارتباطات اجتماعی
-داشتن نوسانات خلقی و تغییرات شدید اخلاقی
-احساس ناامیدی و به اخر خط رسیدن
-استعمال بیش از حد مواد مخدر و الکل
-تغییر روال عادی زندگی، تغییر در خواب و خوراک و امور زندگی
-روی آوردن به رفتارهای پرخطر با هدف تخریب خود
-یادگاری گذاشتن برای دیگران و حلالیت طلبیدن
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خودکشی و علائم خودکشی کلیک کنید. همچنین بیماران دچار افسردگی هستند بیشتر در خطر خودکشی قرار دارند، از این رو بهتر است که با علائم افسردگی نیز آشنایی داشته باشید.
به طور معمول افرادی که کودکی سخت و بی ثباتی داشتهاند یا اتفاقی بسیار استرسزا تجربه کرده اند بیشتر اقدام به خودکشی میکنند. همچنین افرادی که حامی و دوستی ندارند تا به او اطمینان کنند و از مشکلات خود برای او بگوید، امکان خودکشی بالاتری دارند. تحقیقات نشان داده اکثر افرادی که در سنین بالا تنها زندگی میکنند، همسرشان را از دست دادهاند و یا اختلالات روانی جدی داشتهاند، با خودکشی به زندگی خود پایان دادهاند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات روانی کلیک کنید.
اختلالات روانی زمینهساز مشکلات جسمی و روان پزشکی مثل الکلی شدن و افسردگی هستند و فرد با محیط دچار تعارض و مشکل میشود. از این رو احتمال خودکشی در این افراد بیشتر است. اختلالات روانی که با اقدام به خودکشی رابطه دارند به شرح زیر هستند:
این بیماران دچار افسردگی هستند و عزت نفس پایین و پرخاشگری بسیار بالایی دارند. همچنین وقایع منفی زندگی نیز باعث احتمال بروز رفتارهای آسیب زننده در این افراد میشود. میتوان گفت که تقریبا 75 درصد بیماران مرزی یک بار دست به خودکشی زدهاند.
افرادی که دچار این اختلال هستند احساس مسئولیت ندارند، پرخاشگر هستند و تکانشی عمل میکنند. به همین دلیل احتمال بیشتری دارد که رفتارهای آسیب زننده داشته باشند و اقدام به خودکشی کنند. حدود 45 درصد پسران و 30 درصد دختران مبتلا به این اختلال، اقدام به خودکشی کردهاند.
این بیماران بدبین و بدگمان هستند و مشکلات بین فردی بسیار زیادی دارند که در نتیجه منجر به انزوای آنها از اجتماع و خودکشی میشود. تقریبا 60 درصد بیماران پارانویید دست به خودکشی زدهاند.
این بیماران نیاز شدیدی به تحسین و توجه دیگران دارند و در صورتی که نیازشان ارضا نشود یا فرد مهمی را در زندگی خود از دست بدهند، ممکن است اقدام به خودکشی کنند.
در این اختلال فرد توهم و هذیان دارد و بسیار ناامید است. مشکلات این بیماری منجر به افسردگی میشود که در نهایت ممکن است به این دلیل اقدام به خودکشی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علل خودکشی کلیک کنید.
افراد مبتلا به این اختلال رفتارهای نمایشی و اغراقآمیزی دارند و اگر احساس کنند که به قدر کافی مورد توجه دیگران نیستند، برای جلب توجه آنها اقدام به خودکشی نمایشی میکنند.
این اختلال بیش ترین میزان خودکشی را در ایران دارد. افراد مبتلا به افسردگی احساس بیارزشی و احساس گناه دارند و عزتنفسشان بسیار پایین است. این احساس پوچی و ناامیدی باعث خودکشی آنها میشود. برای کسب اطلاع بیشتر از اختلال افسردگی و درمان افسردگی کلیک کنید.
تحقیقات نشان داده که خودکشی در بین زنان بسیار بیشتر از مردان است. مواردی مانند مشکلات خانوادگی، افسردگی، بحرانها و جداییها، ناتوانی در حل مشکلات و ناتوانی در برقرای ارتباط از دلایل خودکشی بیشتر زنان است. البته لازم به ذکر است که مردان بیشتر از زنان در اثر خودکشی جان خود را از دست میدهند. در بسیاری از موارد زنان واقعاً قصد مردن نداشتهاند و هدف آنها صرفاً جلب محبت بوده است. ولی مردان به قصد مردن خودکشی کرده و از وسایل خطرناک تری نیز استفاده میکنند. اگر در زمینه خودکشی و موضوعات مربوط به آن نیاز به مشورت دارید با مشاور متخصص روان درمانی در ارتباط باشید.
بسیاری از افرادی که خودکشی میکنند و جان خود را از دست میدهند، واقعا قصد خودکشی و مردن نداشتهاند و تنها از روی هیجانات لحظهای اقدام به خودکشی کردهاند. به همین دلیل ضروری است که افراد به دنبال درمان مشکلات خود باشند. اگر متوجه شدید که فردی از نزدیکانتان قصد خودشی دارد و نشانههای مرتبط با آن را نشان میدهد، از یک روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی این امکان را برای شما مهیا کرده تا در هر کجا که هستید، به راحتی با متخصصان و روانشناسان این مرکز تماس گرفته و با آنان مشورت کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره افسردگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه خودکشی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: خودکشی