آیا از عوارض اعتیاد به هروئین آگاهی دارید؟ هروئین یکی از انواع مواد مخدر افیونی است که از تریاک مشتق شده و از پرمصرف ترین مواد مخدر در سطح جهان است. هروئین تاثیرات بسیار زیادی بر جسم فرد مصرف کننده به جا میگذارد و عوارض روحی روانی آن نیز بیشمار است. مصرف این ماده به صورت تزریقی عوارض آن را چند برابر میکند و خطر ابتلا به انواع عفونت را بالا میبرد. جهت پیشگیری از اعتیاد به هروئین لازم است تا با علائم و عوارض آن آشنا باشید و آگاهیهای لازم را در اختیار فرزندانتان قرار دهید. ترک این ماده مخدر بسیار سخت است و بدون دریافت مشاوره ترک اعتیاد همواره احتمال برگشت به مصرف وجود دارد. در ادامه به طور کامل درباره عوارض این ماده صحبت خواهیم کرد.
منبع: اعتیاد به هروئین
گرایش بسیاری از افراد به ماده مخدر به دلیل نا آگاهی آنها از عوارض و آسیبهایی است که بر بدن و مغز وارد میکند. اطلاع از عوارض اعتیاد به هروئین در پیشگیری از مصرف آن و یا ترک سریعتر این ماده مخدر موثر است. ماده مخدر هروئین عوارض بسیار زیادی بر سلامت عمومی بدن، از نظر جسمانی و روانی دارد. این عوارض در کوتاه مدت و بلند مدت بروز میکنند و در اغلب موارد جبران ناپذیرند. عوارض هروئین در مغز و سیستم عصبی چشمگیر است بنابراین با توجه به اهمیت و نقش مغز در عملکرد بدن، لزوم آگاهی از عوارض آن بیشتر هم میشود. برای آشنایی با عوارض هروئین در بدن و مغز با ادامه مطلب همراه باشید.
از آنجایی که اعتیاد به هروئین سیستم اعصاب مرکزی را مختل میکند، عوارض روحی روانی سنگینی را ابتدا به صورت کوتاهمدت برای فرد مصرفکننده به دنبال دارد که برخی از آنها به شرح زیر است.
_آبریزش بینی و خروج آب از چشم
_احساس سنگینی در اندام ها
_بزرگ شدن مردمک چشمها
_حالت تهوع و استفراغ
_اضطراب غیر طبیعی
_خارش شدید بدن
_تنفس آهسته
_خواب آلودگی
_فراموشی
مصرف هروئین در طولانی مدت و در تعداد دفعات زیاد عوارض بیشماری را در پی دارد؛ این عوارض و مشکلات در نتیجه شیوه نادرست و غیر بهداشتی تزریق ماده مخدر بیشتر میشود. معمولا معتادان از سرنگهای مشترک و آلوده برای مصرف هروئین استفاده میکنند و توجه و حوصلهای برای استریل کردن ندارند. همین امر خطر ابتلا به بیماریهای کبدی، بیماریهای قلبی، بیماریهای کلیوی و به ویژه ایدز را در آنها افزایش میدهد. همچنین به دلیل استنشاق هروئین در طولانی مدت بسیاری از افراد معتاد به بیماریهای ریوی و تنفسی دچار میشوند. عفونتهای پوستی، آبسه، یبوست و ذاتالریه از دیگر عواض مصرف هروئین در بلندمدت است.
با توجه به عوارض کوتاه مدت و بلند مدت این ماده، مداخله و درمان هرچه زودتر انجام گیرد فرد با مشکلات کمتری مواجه خواهد شد در همین راستا برای اطلاع از نحوه صحیح ترک اعتیاد به هروئین کلیک کنید.
هروئین مانند بقیه مواد مخدر و روانگردان، اثرات مخربی بر روی اندامهای مختلف بدن در دراز مدت و کوتاه مدت ایجاد میکند. همانطور که گفتیم از تاثیرات مهم هروئین آسیب به مغز است. هنگامی که این ماده با گیرنده های عصبی و نورون ها اتصال مییابد، اثرات مختلفی روی نواحی مختلف سیستم مغزی میگذارند. عضو دیگری که درگیر عوارض هروئین میشود نخاع است؛ نخاع با ورود مواد مخدر، در پیامرسانی به مغز دچار مشکل میشود. پس از مدتی تنها با حضور هروئین به وظیفه خود عمل میکند و به آن وابسته میشود. در صورت نرسیدن مواد به نخاع و مغز سریعا علائم ترک بروز میکند.
سیستم لنفاوی مسئول کنترل لذت، کنترل خشم، عصبانیت و شادی در مغز است. وقتی شخص ماده مخدر هروئین را مصرف می کند، پاسخ دهی مغز به محیط و واکنش های آن، تنها در صورت وجود هروئین صورت میگیرد. سیستم های غیر ارادی که اعمالی مثل سرفه یا تنفس را کنترل میکنند نیز تحت تاثیر هروئین قرار میگیرند. هروئین این سیستم را سرکوب می کند و به دنبال آن مشکلات تنفسی در افراد مصرف کننده ظاهر میشود.
مصرف هروئین به مرور باعث کاهش میل جنسی در افراد میشود و توان جنسی آنان را با افت مواجه میسازد. هروئین با تاثیر بر روی تخمدانها باعث ابتلای زنان به بیماری میگردد و عادت ماهیانه آنان را نیز با بی نظمی همراه میکند. همچنین در مردان با تاثیرات نامطلوب بر روی عملکرد بیضهها توان جنسی را مختل مینماید.
این نوع از مواد مخدر به خاطر تبلیغات گستردهای که در رسانهها و فضای مجازی برای آن صورت میگیرد، طرفدار زیادی بین جوانان و نوجوانان پیدا کرده است. علل گرایش نوجوانان به مصرف هروئین و مواد مخدر دیگر به میزان زیادی به گروه همسالان و عدم آگاهی و آموزش صحیح آنها بستگی دارد. عوارضی که مصرف هروئین برای نوجوانان به وجود میآورد شامل کاهش حافظه، اختلالات جنسی، فراموشی، بداخلاقی و پرخاشگری، بیماری های قلبی عروقی، افسردگی حاد و در بعضی موارد خودکشی میشود. والدین باید آگاهیهای لازم را در خصوص مصرف هروئین و عوارض آن در اختیار فرزندانشان قرار دهند و نسبت به علائم آن به ویژه در دوران بلوغ و نوجوانی هشیار باشند. برای تشخیص اعتیاد در نوجوان خود به مقاله نشانههای اعتیاد به مواد مخدر مراجعه کنید.
اعتیاد زنان به هروئین در دوران بارداری برای آنها مشکلاتی را به دنبال دارد که هم سلامت خودشان و هم سلامت فرزندشان را به خطر خواهد انداخت. ترک مصرف هروئین در دوران بارداری به دلیل سختی علائم ترک بسیار خطرناک است و لازم است تا برای سلامت فرزندتان حتما به صورت اصولی درمان شوید. در ادامه برخی از عوارض اعتیاد به هروئین در بارداری را ذکر کردهایم. برای آگاهی از روشهای درمان ترک اعتیاد در زنان باردار کلیک کنید.
این موضوع، مربوط به سلامت نوزاد است که ممکن است هنگام تولد، اعضای خاصی را نداشته باشد و یا در رشد اندام آنها نقایصی وجود داشته باشد. همین شرایط میتواند مشکلاتی را در بهداشت عمومی بدن و وضعیت کلی زندگی او به وجود بیاورد.
انقباضات جسمی از موارد شایعی است که در صورت مصرف هروئین در دوران بارداری برای زنان باردار پدید میآید. در این مشکل، جفت زودتر از موعد از دیواره رحم جدا میشود و خونریزیهای شدیدی به بار میآورد که برای سلامت مادر و نوزاد خطرناک است و خطر مرگ جنین و مادر را افزایش میدهد.
اعتیاد به هروئین در زنان باردار خطر زایمان زودرس را چند برابر میکند. ممکن است نوزاد در هفته های قبل از هفته 47 بارداری متولد شود و وزن غیر طبیعی داشته باشد. همین مشکل باعث به وجود آمدن مشکلات رشدی و اختلالات حرکتی، یادگیری، رفتاری و... در آینده میشود. سقط جنین و مرگ ناگهانی نوزاد به دنیا آمده از دیگر عوارض مصرف هروئین در دوران بارداری است.
اعتیاد به هروئین با عوارض مختلفی برای فرد و اطرافیان همراه است. در کنار عوارض جسمی، فرد مصرف کننده عوارض روانی و اجتماعی را نیز تجربه میکند. این مسئله تاثیرات نامطلوب خود را بر تمام جنبههای زندگی فرد میگذارد. اطرافیان نیز به مرور بهداشت جسمی و روانی خود را از دست میدهند و خود نیاز به درمان پیدا میکنند. اعتیاد به هروئین زمانی که فرد مصرف کننده در دوران جوانی و یا بارداری باشد بیش از بیش عوارض را چند برابر میکند. به همین خاطر روند درمان هرچه سریعتر انجام گیرد بازگشت به مسیر درست زندگی نیز زودتر اتفاق میافتد.
در همین راستا برای آنکه فرد مصرف کننده هروئین بتواند ترک راحتی را تجربه کند به شما پیشنهاد میکنیم تا از خدمات مرکز مشاوره حامی هنر زندگی بهره ببرید. این مرکز با داشتن مشاورانی برجسته این امکان را برای شما فراهم میکند تا بتوانید حتی ترک در منزل را نیز تجربه کنید. همچنین حامی هنر زندگی در تمامی فرآیند درمان و ترک در کنار فرد مصرف کننده و خانواده او خواهد بود و میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از خدمات مشاوره بهره ببرید.
برای اطلاع بیشتر درباره روند دریافت مشاوره حضوری و مشاوره تلفنی کلیک کنید.
بله. مصرف هروئین به مرور باعث کاهش میل جنسی در افراد میشود و توان جنسی آنان را با افت مواجه میسازد. هروئین با تاثیر بر روی تخمدانها باعث ابتلای زنان به بیماری میگردد و عادت ماهیانه آنان را نیز با بی نظمی همراه میکند. همچنین در مردان با تاثیرات نامطلوب بر روی عملکرد بیضهها توان جنسی را مختل مینماید.
برای دریافت مشاوره در زمینه شناخت عوارض اعتیاد به هروئین و درمان اعتیاد به هروئین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: اعتیاد به هروئین