مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

بچه اول

خصوصیات فرزند اول باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد زیرا با آمدن اولین فرزند همه اعضای خانواده وارد جریان متفاوتی می‌شود. به طور طبیعی رفتار والدین تک فرزندی با آن‌هایی که چند فرزند دارند تفاوت‌هایی خواهد داشت. والدین از ابتدا متوجه می‌شوند که فرزندانشان نسبت به یکدیگر، رفتارها و خصوصیات مختلفی از خود بروز می‌دهند. در واقع فرزند اول پس از تولد فرزند دوم جایگاه خود را به عنوان فرمانروای مطلق خانواده از دست می‌دهد و آن را با دیگری سهیم می‌شود به همین دلیل در این زمان نقش والدین در تربیت کودکان بیش از پیش مهم می‌شود. والدین باید شرایطی را در خانواده فرآهم کنند تا تنش و مشکلات در فضای خانه کاهش پیدا کند و روابط پایدار و صمیمانه‌ای میان فرزندان شکل بگیرد. در ادامه مقاله به بررسی خصوصیات فرزند اول می‌پردازیم پس همراه ما باشید.

منبع: بچه اول

  

خصوصیات فرزند اول : نقش در خانواده

تولد فرزند اول، تجربه‌ای جدید برای والدین است. ممکن است والدین در تربیت فرزند اول بسیار سخت گیر باشند و بر اساس قوانین پیش بروند و یا ممکن است به خاطر شوق و ذوقی که برای تولد فرزندشان دارند، بسیار سهل گیر باشند و اصول تربیتی را به خوبی اجرا نکنند. در نتیجه با مشکلاتی در تربیت فرزند شان مواجه می‌شوند.

پس از تولد فرزند دوم، والدین به دلیل تجربه‌ای که از تربیت فرزند اول داشته‌اند، روش خود را تغییر می‌دهند و به صورت دیگری به تربیت فرزند دوم می‌پردازند. فرزند اول مجبور است بی تجربگی و ناپختگی والدین را در تربیت کردن تحمل کند. مفاهیمی که در روانشناسی کودک مطرح می‌شود همواره به شما کمک می‌کند تا از اشتباهات رایج تربیتی بپرهیزید. به همین خاطر به شما پیشنهاد می‌کنیم تا مقاله روانشناسی کودک را مطالعه نمایید.

تعادل در تربیت فرزندان اول

فرزندان اول، در کانون توجه والدین قرار دارند. خواسته‌های آنان معمولا توسط والدین برآورده می‌شود و احساس ارزشمندی زیادی را در آن‌ها ایجاد می‌کند. در صورتی که این روند شکل افراطی و بی رویه داشته باشد، آن‌ها تبدیل به انسان‌هایی قدرت طلب، خودخواه و کم تحمل می‌شوند که تحمل هیچ گونه بی توجهی را ندارند.

پس از تولد فرزند دوم، از توجه والدین به آن‌ها کم می‌شود و او فرزند دوم را مسبب این بی‌توجهی به خود می‎داند. مسأله حسادت فرزند اول در همین نقطه بوجود می‌آید که یکی از خصوصیات این فرزندان در هنگام تولد فرزند دوم است. تمامی فرزندان اول این تغییر جایگاه شان را در خانواده احساس می‌کنند ولی فرزندان نازپرورده‌تر صدمه بیشتری می‌بینند. این که کودک چطور با این موضوع کنار بیاید به رفتار والدین و سبک های فرزندپروری بستگی دارد.

در صورتی که والدین تمام توجه خود را نثار فرزند دوم کنند و یا رفتارهای اشتباه دیگر از خود نشان دهند، فرزند اول این احساس طرد شدگی را با خود حمل می‌کند و بعدها آن را به خواهر و برادر کوچک خود منتقل می‌نماید. اما در صورت رفتار صحیح والدین، بچه ها تبدیل به دوستانی خوب برای یکدیگر می‌شوند و فرزند اول در برابر خواهر یا برادر کوچک خود احساس مسئولیت و رهبری می‌کند.

برای اطلاع بیشتر درباره حسادت فرزند اول و سبک های فرزندپروری کلیک کنید.

خصوصیات فرزند اول : رهبری و سلطه جویی

پس از تولد فرزندان دیگر، فرزند اول موظف می‌شود که از خواهر یا برادر کوچک تر خود نگهداری کند. او در این مورد از والدین خود تقلید و الگو برداری می‌کند و به مراقبت از آن‌ها می‌پردازد. به مرور که بزرگ تر می‌شوند، فرزند اول در بازی‌ها و فعالیت‌های دسته جمعی شان به رهبری خواهرها و برادرهای کوچک ترش می‌پردازد و با این ویژگی اخلاقی بزرگ می‌شود.به طوری که در بزرگسالی نیز، به رهبری کردن علاقه مند می‌شود و دوست دارد که دیگران را تحت سلطه خود قرار دهد و به خوبی از عهده انجام این کار بر می آید. همچنین مسئولیت پذیری در او نیز به میزان بسیاری افزایش پیدا می‌کند. 

برای آگاهی بیشتر درباره افزایش مسئولیت پذیری کودکان کلیک کنید.

ویژگی ها و خصوصیات اصلی فرزندان اول

برخی دیگر از خصوصیات اخلاقی فرزند اول بر اساس روانشناسی کودک به شرح زیر می‌باشد. 

  • علاقه به قدرت
  • مسئولیت پذیر
  • وظیفه شناس
  • منظم
  • دقیق بودن
  • با وجدان بودن
  • محافظه کار
  • سازمان دهندگان خوب
  • فرزندان اول معمولا به گذشته گرایش دارند و نسبت به آینده بدبین هستند.

سایر فرزندان نیز می‌توانند در ارتقای ویژگی‌های مثبت فرزندان اول تاثیر مثبت داشته باشند و در واقع یک رابطه دو طرفه میان فرزندان وجود خواهد داشت. والدین می‌توانند با انتخاب بهترین تعداد فرزند نقش موثری در رشد و پیشرفت کودک خود داشته باشند.

برای اطلاع از بهترین تعداد فرزندان کلیک کنید. 

خصوصیات فرزند اول : کلام آخر 

توجه داشته باشید که با توجه به تمامی مواردی که اشاره شد احتمالا شما نیز به اهمیت این مسئله پی برده باشید که نقشتان به عنوان والدین تا چه میزان در تربیت کودکتان نقش خواهد داشت و این مسئله هنگامی که شما یک یا چند فرزند داشته باشید خود را بیشتر از قبل نشان می‌دهد. برای آنکه بتوانید به بهترین نحو کودک خود را تربیت کنید و تعادل لازم را در میان فرزندان برقرار نمایید نیاز دارید تا با یک مشاور در زمینه کودک و همچنین در زمینه خانواده در ارتباط باشید. مشاور با توجه به تجربه و دانش خود می‌تواند اصول کلی را در اختیارتان قرار دهد و مرحله به مرحله شما را یاری رساند.

مشاوران ما در مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی شرایطی را برای شما فرآهم آورده‌اند تا بتوانید با دریافت مشاوره، اصول و روش‌های تربیتی صحیح را بیاموزید و کودکان سالم از نظر اخلاقی و رفتاری تربیت کنید. همچنین در میان فرزندان خود نیز شرایطی را فراهم کنید تا با کمترین تنش در خانواده روبه‌رو شوید. این مرکز با داشتن مشاورانی برجسته با توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی و فردی هر خانواده راهکارهای گوناگونی را در اختیار شما خواهند گذاشت.

برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره کودک و مشاوره خانواده کلیک کنید.

سوالات متداول

تک فرزندی با چه مزایا و معایبی همراه است و اینکه تعداد فرزندان چه تاثیری در رشد آنان دارد؟

تک فرزندی باعث می‌شود که همه توجه والدین به تنها فرزند خود باشد و از طرفی نیز نداشتن خواهر و برادر باعث احساس تنهایی و عدم شکل گیری روحیه رقابت طلبی شود. در کنار این مسائل از نظر روانی نیز این کودکان بیشتر شبیه بزرگترها رفتار می‌کنند و تحمل ناامیدی و فشارهای روحی در آنان کمتر است. با این حال برای آنکه بیشتر درباره تک فرزندی و مزایا و معایب آن آشنا شوید به شما پیشنهاد می‌کنیم تا مقاله تک فرزندی را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه -فرزندپروری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: بچه اول

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.