آیا روشهای درمانی مورد استفاده در کمپهای ترک اعتیاد را میشناسید؟ یکی از مراکز مورد استفاده برای ترک اعتیاد به مواد اعتیاد آور، کمپ ترک اعتیاد میباشد که از روشهای مختلف برای ترک انواع مواد اعتیاد آور ( مواد مخدر، مواد محرک، مواد توهم زا و ... ) استفاده میکنند. بسیاری از مصرف کنندهها و خانوادههای آنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد کمپهای ترک اعتیاد و روشهای درمانی در این کمپها میباشند. در این مقاله توضیحات کاملی در مورد کمپهای ترک اعتیاد داده شده است. پیش از آن توصیه میکنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله مواد اعتیاد آور را مطالعه کنید.
منبع: کمپ ترک اعتیاد
مراکز مختلفی برای ترک وجود دارند که از جمله آنها میتوان به کمپ ترک اعتیاد اشاره داشت. این کمپها مکانی برای اقامت بیمار معتاد تا زمان تکمیل دوره بهبودی است. روشهای مختلفی در درمان اعتیاد در این مراکز مورد استفاده قرار میگیرند. مرسومترین روش ترک اعتیاد در کمپها، ترک ناگهانی ( سقوط آزاد ) است. ترک ناگهانی اصطلاحا در بین افراد درگیر با اعتیاد به نام ترک یابویی شناخته میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع روشهای ترک اعتیاد کلیک کنید.
کمپ ترک اعتیاد خدماتی همچون ترک هروئین، ترک تریاک، ترک شیره، ترک کوکائین، ترک ب 2 ، ترک شیشه، ترک متادون، ترک ترامادول، ترک گل، ترک قارچ و ... را ارائه میدهند. امروزه روشهای نوینی وجود دارد که افراد میتوانند بدون مراجعه به کمپهای ترک اعتیاد و در خانه بدون اینکه کسی متوجه شود اعتیاد خود را ترک کنند. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی تماس بگیرید.
ترک مواد مخدر | ترک مواد محرک | ترک مواد توهم زا |
ترک تریاک | ترک آمفتامین | ترک گل یا ماریجوانا |
ترک شیره | ترک متامفتامین | ترک LSD |
ترک متادون | ترک کوکائین | ترک قارچ |
ترک ترامادول | ترک نیکوتین | ترک قرص اکس |
ترک بوپرنورفین | برخی داروها مانند ریتالین | ترک PCP |
ترک هروئین | ترک شیشه | ترک حشیش |
در کمپ ترک اعتیاد از روشهای درمانی مختلفی برای درمان استفاده میشود؛ روش درمانی انتخابی با توجه به ماده اعتیاد آور و شدت اعتیاد متفاوت است. از جمله روشهای درمانی مورد استفاده در کمپهای ترک اعتیاد میتوان به موارد زیر اشاره داشت. همچنین این روشها را به طور مفصل در مقاله درمان اعتیاد به مواد مخدر توضیح دادهایم.
اصطلاح یابویی در کمپهای ترک اعتیاد و بین معتادان و خانواده آنها رواج دارد که به همان روش ترک ناگهانی اطلاق میشود. در این روش ترک به صورت یک روزه و بدون کاهش تدریجی یا جایگزین کردن مادهای دیگر انجام میشود.
در این روش دوز مصرف به صورت تدریجی کم میشود تا اینکه به صفر برسد. در این روش طی شدن دوره ترک و تخطی نکردن از دوز روزانه و افزایش ندادن در میان برنامه اهمیت بسیاری دارد. این روش در صورتی که با کمک روانشناس انجام شود، بسیار نتیجه بخش بوده و میتوان از راه دور هم بیمار را تحت نظر قرار داد.
در این روش نیز مانند ترک ناگهانی (یابویی) مصرف مواد قطع میشود اما در عوض متادون جایگزین آن میشود. هدف از این روش در کمپ ترک اعتیاد کاهش آسیب به بیمار و اطرافیان است. از آنجایی که متادون دارای طول مدت نئشگی بالاتری نسبت به سایر مواد مخدر است، استفاده از متادون به جای مواد مخدر باعث میشود عوارض مصرف و خطرات ناشی از آن کنترل شود و در عین حال سختی خماری، علائم ترک نیز کاهش میدهد. این روش شایعترین روشی است که مورد استفاده قرار میگیرد، اما در صورت مصرف خودسرانه، همین دارو منجر به بروز اعتیادی بدتر میشود. توصیه میکنیم که مقاله عوارض و نشانه های اعتیاد به متادون بخوانید.
این روش برای کسانی استفاده میشود که دوز مصرفی بسیار بالایی دارند. برای اینکه تحمل خماری برای بیمار راحت باشد از داروهایی استفاده میکنند که معمولا به بیهوشی بیمار منجر میشود. برای آشنایی بیشتر با روش سم زدایی برای ترک اعتیاد کلیک کنید.
لازم است در مراکز ترک اعتیاد و کمپ ترک اعتیاد اهدافی در نظر گرفته شود و به آنها عمل شود. یکی از مهمترین امکاناتی که لازم است برای معتادان فراهم شود، فضایی آرام، محیطی مناسب و سرشار از احترام برای بیماران است تا توان گذشته خود را بازیابند. فضای کمپها باید به گونهای باشد که مصرف کننده حس تحقیر نداشتهباشد و انگیزه لازم برای ترک ماده مخدر را به دست آورد.
دومین هدف عاری بودن مرکز از هرگونه مواد اعتیاد آور است؛ به گونهای که فرد نتواند به هیچ نحوی به مواد دسترسی پیدا کند. امکان ملاقات و دیدار با خانواده و دوستان از دیگر امکاناتی است که بهتر است کمپ در اختیار مددجویان بگذارد. آخرین هدفی که لازم است کمپهای ترک اعتیاد به آن توجه کنند، فراهم کردن امکانات آموزشی در زمینههای تقویت مهارتهای ارتباطی و مهارتهای حل مسئله است که این هدف با حضور روانشناس حاضر در مرکز محقق میشود.
میتوان گفت همه کسانی که به سمت اعتیاد رفتند مشکلاتی داشتند که ریشه در ارتباطات، کودک، خانواده، مشکلات شخصی و... دارد که حل هر کدام از آنها نیاز به دریافت کمکهای روانشناس دارد. پس لازم است کمپ ترک اعتیاد برنامههای درمانی را به گونهای تنظیم کنند تا خطر بازگشت به مصرف در معتادان به صفر برسد. متاسفانه اغلب کمپهای ترک اعتیاد به موارد ذکر شده پایبند نیستند؛ بنابراین اگر در کمپ منطقه شما خدمات روانشناسی ارائه نمیشود، نگران نباشید مرکز هنر زندگی با استفاده از تلفن و تماس تصویری قادر به ارائه خدمات درمانی از راه دور نیز است.
معمولا در کمپهای ترک اعتیاد غیر مجاز روشهای صحیح ترک اعتیاد استفاده نمیشود و به علت استفاده از روشها و شیوههای درمان نامناسب و معیوب فرد با مشکلات زیادی مواجه میشود و فرایند ترک او موفقیت آمیز نخواهد بود. در کمپهای ترک اعتیاد غیرمجاز با فرد بیمار معمولا رفتار مناسبی نخواهند داشت. امکان اولیه از جمله غذای مناسب، فضای کافی، امکانات بهداشتی و نیازهای اولیه مورد نیاز بیمار در این کمپها فراهم نشده است. در این مراکز کتک زدن و بدرفتاری با بیمار در زمان تقاضای او برای ماده اعتیاد آور به وفور مشاهده میشود.
از جمله خطرات استفاده از کمپ ترک اعتیاد غیرمجاز میتوان به عدم ترک، بازگشت شدیدتر به اعتیاد، خودکشی، خودسوزی و ... اشاره داشت. شما میتوانید برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد و آدرس بهترین مراکز ترک اعتیاد در هر نقطه ایران با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی تماس بگیرید.
کمپهای ترک اعتیاد مجاز با مجوز از سازمان بهزیستی فعالیت میکنند. این مراکز متعهد به استفاده از روشهای علمی و قانونی و ایجاد امکانات مناسب و عدم بدرفتاری میشوند. با این حال هرچند مراکزی که این موارد را رعایت کنند کم نیستند اما بسیاری از آنها نیز از این موارد تخطی میکنند. ترک با توسل به زور و کتک زدن بیماران معترض رایجترین قانون شکنی است که در کمپ ترک اعتیاد مشاهده میشود. حتی در برخی از آنها بیمار را مجرم در نظر میگیرند و آن ها رو شکنجه و آزار جسمی میدهند. این رفتارها نه تنها باعث درمان نمیشود بلکه در عوض باعث دوری و انزجار هر چه بیشتر بیمار از عواملی که باعث این رنجها هستند، میشود. در نتیجه شاهد بدتر شدن شرایط کسانی هستیم که به اجبار خانواده به این کمپها آورده شدهاند. پس وقتی خانواده ای با تنفر بیمار و بدتر شدن رفتارهای او مواجه میشود جای تعجب نیست.
اولین نکته مهم برای انتخاب کمپ ترک اعتیاد، داشتن مجوز از سازمان بهزیستی است. با این حال با وجود نکاتی که ذکر شد تحقیق بیشتر جهت شناسایی کمپ مناسب ضروری است. برای انتخاب یک کمپ ترک اعتیاد مناسب پرس و جو درباره روشهای مورد استفاده در آن و تجربه آن کمپ در داشتن نمونههای موفق ترک توصیه میشود. کادر درمانی متخصص و مجرب به ویژه حضور روانشناس ویژگی است که در یک کمپ ترک اعتیاد مناسب حتما باید وجود داشته باشد.
استانداردهای مختلفی از جمله امکانات رفاهی، بهداشتی، و فضای کافی برای کمپ ترک اعتیاد نیز از سوی بهزیستی مشخص شده است که میتوانند در انتخاب کمپ مناسب مؤثر باشند. مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی با برخورداری از مشاوران متخصص در زمینه ترک اعتیاد خدمات درمانی و مشاورهای ارائه میدهد. توجه داشتهباشید که ترک خود سرانه یا ترک در کمپها ممکن است موفقیت آمیز به نظر برسد، اما همواره شمار بسیار زیادی از افراد بعد از ترک به مصرف مواد باز میگردند. بهرهمندی از خدمات مشاورهای احتمال عود مصرف را به میزان زیادی کاهش میدهد.
هر کمپی بر اساس یک سری اصول کلی مدیریت میشود. اما به طور کلی برنامه های داخل هر کمپ به مدیریت و روش های درمانی آن بستگی دارد.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک اعتیاد به مواد مخدر می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: کمپ ترک اعتیاد