شاید برای شما هم پیش آمده که در مورد اعتیاد شوهر خود به شیشه یا دیگر مواد مخدر مشکوک شده باشید و به فکر گرفتن تست شیشه از او باشید. از طرفی نمیدانید چطور این مسئله را با او مطرح کنید و از واکنش او میترسید. همچنین میخواهید از این بلاتکلیفی رهایی پیدا کنید، پس شروع به سرچ در اینترنت میکنید یا مسئله را با اطرافیان در میان میگذارید. سپس با یافتن مجموعهای از نشانهها و دیدن علائم در او میخواهید فرضیه ذهنی خود را تایید کنید. هرگز با مشاهده چند نشانه به فرد برچسب معتاد نزنید. بهتر است برای اطمینان از علائم، با یک فرد متخصص صحبت کنید. در ادامه مطلب نحوه مطرح کردن موضوع اعتیاد به فرد مورد نظر، روشهای تست شیشه و راههای تقلب و منفی شدن تست را بررسی میکنیم.
منبع: تست شیشه
بعد از اطمینان از مصرف شیشه توسط همسرتان احتمالاً ذهنتان درگیر نحوه مطرح کردن موضوع با او خواهد شد. توجه داشته باشید که با بحث و جدل این موضوع را مطرح نکنید چون ممکن است همسرتان حالت تدافعی به خود بگیرد، عصبانی شود و یا آن را انکار کند. جنگ روانی در خانه نه تنها به بهبود وضعیت کمکی نمیکند؛ بلکه روابط معمول را نیز خدشهدارخواهد کرد. اگر شوهرتان هر از گاهی مواد مصرف می کند، با رفتارهای نسنجیده شما احتمال دارد بیشتر به سمت مواد گرایش پیدا کند یا حتی ممکن است قبول کند تست اعتیاد بدهد ولی به فکر راهی برای تقلب باشد.
اول تکلیف خودتان را مشخص کنید که هدفتان از تست تشخیصی چیست؟ آیا میخواهید برای طلاق اقدام کنید یا از آن به عنوان اهرم فشار برای ترک اعتیاد استفاده نمایید؟ اگر قصد کمک به همسرتان را دارید بهتر است ابتدا رابطهای صمیمانه و دوستانه با او برقرار کرده و سعی کنید در او انگیزه همکاری را بالا ببرید. هم چنین از بهترین روشهای ترک اعتیاد به شیشه اطلاع کسب کنید تا بدانید باید چه اقداماتی انجام دهید. اما اگر قصد طلاق دارید، نفع خود و فرزندانتان را بررسی کنید و پیش از هر اقدام جدی از یک روانشناس متخصص در زمینه زوج درمانی یا خانواده درمانی مشورت بگیرید. برای کسب اطلاع در زمینه ترک اعتیاد به شیشه کلیک کنید.
نوع تست اعتیاد با توجه به ویژگیهای فرد مراجعه کننده، وضعیت اقتصادی، عامل زمان و نوع ماده مصرفی او انتخاب میشود. هیچ تستی صد در صد صحیح نیست و گاهی خطاهایی پیش میآید. برخی از تستهایی که برای تشخیص اعتیاد به شیشه استفاده میشوند، عبارتاند از:
این روش نیازمند یک نمونه ادرار است. تست ادرار را میتوان با استفاده از نوار کاغذی به صورت سریع و یا از طریق پروسههای طولانی مدت آزمایشگاهی با کیفیت بالاتر انجام داد. برای مثبت شدن تست باید حداقل میزانی از آن ماده در نمونه وجود داشته باشد که این میزان برای شیشه ng/ml 1000 است. جابه جایی و تقلب در ارائه نمونه، از اصلیترین مشکلات این روش است. زمان تقریبی ردیابی شیشه با این روش حدود 2 روز است. برای اطلاع بیشتر در زمینه تست اعتیاد کلیک کنید.
تستهای بزاقی راحت و بیدردسر هستند و امکان تقلب در آنها کمتر است. نتیجه تست در عرض چند دقیقه آماده میشود و نیازی به آزمایشگاه ندارد. این تست روشی عالی برای ارزیابی ماده مصرفی اخیر در فرد محسوب میشود. از معایب این روش این است که بسته به میزان تولید بزاق و نوع ماده مصرفی، بازه زمانی ارزیابی از چند ساعت تا چند روز متفاوت است.
امکان ردیابی مواد در مو تا چند ماه امکان پذیر است. این روش بسیار آسان بوده و امکان تقلب در آن از سایر روشها کمتر است. با این حال استفاده از آن نیازمند تجهیزات آزمایشگاهی و صرف هزینه بیشتر نسبت به سایر روشهاست. این تست نه تنها میتواند وجود ماده را ارزیابی کند بلکه مقدار ماده مصرفی را نیز نشان میدهد که این امکان در هیچ تستی وجود ندارد. زمان تقریبی ردیابی شیشه با این روش حدود 90 روز است.
بیشتر مواد تا 72 ساعت پس از مصرف در ادرار قابل شناسایی هستند. امکان ردیابی شیشه بسته به نوع تست، 1 تا 3 روز است. با این حال تست تنها راه بررسی اعتیاد به شیشه نیست. متخصصان با اطلاع از نشانههای رفتاری، میتوانند اعتیاد به شیشه را تشخیص دهند. ببرای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اعتیاد به شیشه کلیک کنید.
شایعترین علل بروز اختلال در نتیجه تستهای نواری شامل موارد زیر است:
یکی از دلایل بروز خطا در تستهای تشخیصی، خطا در نمونهگیری است. علی رغم حضور نمونهگیر ممکن است تقلب صورت بگیرد و فرد معتاد با تقلب نمونه خود را عوض میکند.
نوار تست باید به مدت 15-10 ثانیه در ادرار نگه داشته شود و قبل از خواندن جواب به مدت 5 دقیقه روی یک سطح صاف غیر جاذب قرار داده شود. تفسیر پاسخ در یک دقیقه اول یا بعد از 10 دقیقه باعث خطا در ارزیابی میشود.
هر عاملی که باعث رقیق شدن ادرار شود، باعث اختلال در جواب تستها خواهد شد. برای مثال ممکن است فرد قبل از انجام تست برای منفی شدن جواب آزمایش آب زیادی بنوشد، در این صورت از نوارهای کمکی برای تعیین سطح کراتین، نیترات و گلومات ادرار میتوان استفاده کرد.
ریختن خون، جوهر لیمو، سفید کنندهها و... در ادرار باعث ایجاد تغییر در سطح PH میشود. در نتیجه احتمال خطا در جواب آزمایش افزایش پیدا میکند چون اکثر تستها به تغییرات PH در بازه 5 تا 9 مقاوم هستند و افزایش یا کاهش PH از این محدوده باعث اختلال در نتیجه تست میشود.
روشهای مختلفی برای غربالگری اولیه اعتیاد به شیشه و روشهای تأییدی زیادی برای اطمینان از صحت جواب آنها وجود دارد. همان طور که گفته شد امکان خطا در تستهای تشخیص اعتیاد به دلایل مختلف وجود دارد. انجام تست در یک آزمایشگاه معتبر برای تأیید روش و صحت انجام تست توصیه میشود. آزمایشگاهها مقررات سختگیرانهای جهت نمونهگیری تست اعتیاد وضع کردهاند. همچنین کیتهایی برای تشخیص تقلب در نمونه ادرار وجود دارد که از آنهم برای تشخیص تقلب میتوان استفاده کرد.
در مواردی که مسئول آزمایشگاه نسبت به تقلب یا احتمال خطا در انجام آزمایش دچار شک و تردید شود، دوباره از فرد تست گرفته میشود و برای این کار میتوان از روش تی ال سی (TLC) استفاده کرد. در این روش احتمال منفی کردن تست از طریق فرد نمونه دهنده بسیار پایین است. توجه داشته باشید که به غیر از تستهای اعتیاد روشهای دیگری نیز وجود دارد که به شما در تشخیص اعتیاد اطرافیانتان کمک میکند.
مراجعه به یک روانشناس متخصص در زمینه اعتیاد یکی از مؤثرترین کارهایی است که شما میتوانید انجام دهید. روانشناس با انجام یک مصاحبه بالینی و ارزیابی روانی دقیق در تشخیص اعتیاد و برنامهریزی برای ترک و درمان کمک خواهد کرد. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
نفازولین یک داروی اسیدی است که جذب شیشه را بالا میبرد. برخی از افراد بر این باورند که به علت افزایش فشار خون و افزایش ادرار پس از مصرف نفازولین، تست اعتیاد منفی میشود اما در حقیقت این باور اشتباه است و مصرف این دارو خطرات زیادی را به همراه دارد.
این کیتها قیمتهای متفاوتی دارند اما به طوری کلی قیمتشان مناسب است و اکثر افراد به راحتی میتوانند آنها را از داروخانهها تهیه کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه تست تشخیصی اعتیاد به شیشه می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: تست شیشه