مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

باربیتورات

باربیتورات ها گروهی از داروهای ضد اضطراب هستند که بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارند و اثر آرامبخش و خواب‌آور دارند. باربیتورات ها برای موارد متعددی مانند درمان بی خوابی، درمان عصبانیت و بی قراری، بیهوشی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. مصرف بیش از حد باربیتورات‌ها باعث ایجاد وابستگی می‌شود. همچنین مصرف این داروها با عوارض جانبی و تداخلات دارویی همراه است که در صورت بروز آن‌ها باید با پزشک مشورت شود. با آگاهی از ماهیت این دارو و نکات مهم آن می‌توانید در مصرف آن احتیاط بیشتری داشته باشید. 

منبع: باربیتورات

  

باربیتورات ها

این دارو تضعیف‌کننده و دپرسانت‌های سیستم عصبی مرکزی است. باربیتورات‌ها بسته به میزان مصرف، اثر آرامبخش تا بیهوش کننده دارند. مصرف طولانی مدت آن ها وابستگی روانی و فیزیکی به همراه دارد.  برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه داروهای ضداضطراب کلیک کنید.

مکانیزم اثر باربیتورات ها

باربیتورات ها با اتصال به گیرنده‌های عصبی گابا و افزایش فعالیت آن‌ها، باعث تسهیل ورود یون کلر می‌شوند  و اثر مهاری دارند. اثر باربیتورات ها شبیه به اثر موقت الکل است. مقدار کمی از آن باعث آرامش و مقدار زیادی از آن باعث مسمومیت و خواب‌آلودگی می‌شود. در صورتی که مسمومیت با دوز بالا باشد، تعادل فرد از بین می‌رود و سرگیجه و زبان پریشی ایجاد می‌شود. در حالت اوردوز نیز باعث از دست دادن هوشیاری، کما و مرگ خواهد شد.

انواع باربیتورات ها

باربیتورات ها انواع مختلفی دارند که برخی از داروهای آن به شرح زیر می‌باشد:

-آموباربیتال

-آپروباربیتال

-بوتاباربیتال

-بوتالبیتال

-هگزوباربیتال

-متیل فنوباربیتال

-پنتوباربیتال (برای کسب اطلاع بیشتر از داروی پنتوباربیتال کلیک کنید.)

-سکوباربیتال

-سدیم تیوپنتال

-تالبوتال

-تیوباربیتال

-فنوباربیتال (برای کسب اطلاع بیشتر از داروی فنوباربیتال کلیک کنید.)

موارد مصرف باربیتورات ها

باربیتورات ها موارد مصرف متعددی دارند. در اینجا به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

-از بین بردن اضطراب قبل از جراحی

-ضد تشنج و ضد صرع

-درمان بی خوابی

-درمان عصبانیت و بی قراری

-زردی بالا

نکته: باربیتورات ها انواع مختلفی دارند که بسته به هریک از مشکلات فوق، توسط پزشک تجویز می‌شوند.

عوارض جانبی باربیتورات ها

باربیتورات ها نیز مانند اکثر داروها علاوه بر تاثیرات مفید، عوارضی نیز با خود به همراه دارند. در صورت مشاهده هریک از مشکلات زیر و تداوم آن‌ها به پزشک خود اطلاع دهید. عوارض جانبی باربیتورات ها به شرح زیر هستند:

1. عوارض شایع

شایع‌ترین عوارض باربیتورات ها موارد زیر هستند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر سریعاً موضوع را با پزشک متخصص خود مطرح کنید:

-عدم تعادل

-سرگیجه و سردرد

-خواب آلودگی و خماری

-اضطراب، عصبانیت و کج خلقی

-احساس ضعف

-تهوع، استفراغ و یبوست

-اختلال در خواب (برای کسب اطلاع در زمینه بی خوابی کلیک کنید.)

2. عوارض نادر

برخی از عوارض این دارو بسیار نادر است و احتمال بروز آن در اکثر افراد کمتر می‌باشد. این عوارض عبارتند از:

-گیجی

-افسردگی

-هیجان‌های غیرمعمول

-خونریزی لب‌ها

-درد قفسه سینه

-تب و لرز

-درد مفاصل و عضلات

-مشکلات پوستی

-زخم یا لکه در دهان

-تورم صورت

-گلودرد و تنگی نفس

-توهم

موارد منع مصرف باربیتورات ها

مصرف باربیتورات‌ها در برخی افراد ممنوعیت دارد. لازم به ذکر است که این دارو با توجه به شرایط بیمار و تصمیم پزشک قابل مصرف است. مهم‌ترین موارد منع مصرف از این قرارند:

1. آلرژی

در صورتی که قبلا هرگونه واکنش غیرعادی به این دارو یا هرگونه داروی دیگر داشته‌اید بهتر است قبل از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید.

2. کودکان

به طور معمول کودکان پس از مصرف باربیتورات ها حساسیت بیشتری نسبت به بقیه افراد از خود نشان می‌دهند. ممکن است مصرف باربیتورات‌ها در کودکان با هیجان‌های غیرمعمول همراه باشد.

3. سالمندان

معمولا سالمندان حساسیت بیشتری نسبت به بقیه افراد و اثرات باربیتورات ها از خود نشان می‌دهند. ممکن است مصرف باربیتورات‌ها در افراد سالمند با سردرگمی‌‌، هیجان‌های غیر معمول و افسردگی همراه باشد.

4. بارداری

مصرف باربیتورات ها در دوران بارداری برای جنین خطرناک است. باربیتورات احتمال نقص‌های هنگام تولد را در نوزاد افزایش می‌دهد. همچنین مصرف منظم این داروها در دوران بارداری ممکن است باعث وابستگی نوزاد شود و پس از تولد عوارض جانبی با خود به همراه دارد. مطالعات نشان داده که مصرف باربیتورات‌ها در دوران بارداری احتمال ایجاد تومورهای مغزی را در نوزادان افزایش می‌دهد.

5. دوران شیردهی

داروهای بابیتورات وارد شیر مادر می‌شوند و از این طریق بر نوزاد اثر می‌گذارند و باعث خواب آلودگی، کاهش ضربان قلب و نفس تنگی در نوزاد می‌شوند.

نکته مهم: لازم به ذکر است که مصرف این دارو برای بیماری‌های جدی و شرایط خاص لازم است و در صورت تجویز پزشک باید مصرف شود. در هنگام بارداری و سایر شرایط فوق حتما به پزشک خود اطلاع دهید و با او مشورت کنید.

تداخلات دارویی و پزشکی 

داروهای متعددی با باربیتورات‌ها تداخل دارند، همچنین برخی از مشکلات پزشکی بر اثربخشی باربیتورات‌ها تاثیر می‌گذارند. در صورت مصرف هرگونه دارو و یا هرگونه بیماری به پزشک خود اطلاع دهید. موارد زیر از مهم‌ترین مواردی هستند که امکان دارد در صورت مصرف باربیتورات‌ها تداخل دارویی بوجود آید:

_مصرف الکل

_مصرف مواد مخدر

_کم خونی شدید

_بیماری‌های مزمن ریوی مانند آسم و آمفیزم

_دیابت نوع 2

_پورفیری

بیماری‌های کلیوی و کبدی

_تیروئید پرکار

_غده آدرنال غیر فعال

مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی

برای مصرف هرگونه دارو، ضروری است که حتما با پزشک خود در ارتباط باشید و دارو را تحت نظر او مصرف نمایید. در صورتی که به هر دلیلی به پزشک خود دسترسی ندارید، می‌توانید از مشاوره دارویی کمک بگیرید. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی این امکان را مهیا کرده تا در هر کجا که هستید با متخصصان تماس گرفته و در زمینه مصرف دارو با آنان مشورت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه داروها می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: باربیتورات

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.