قطع صحبت دیگران توسط کودک رفتاری است که برای والدین اذیت کننده و آزاردهنده میباشد. اما باید بدانیم که چه عواملی باعث میشود که کودک بدون توجه به این که دیگران در حال صحبت هستند، با انجام رفتار یا صحبتی، حرف دیگران را قطع میکند. در صورتی که کودک شما اینگونه رفتارها را نشان میدهد جای نگرانی نیست زیرا راهکارهای زیادی برای حل این مشکل وجود دارد. ما در ادامه این مقاله به بیان علل و راهکارهایی در این زمینه خواهیم پرداخت. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
منبع: قطع صحبت دیگران توسط کودک
کودک عموما در پی کشف و شناسایی اطرافش است و نمیتواند نسبت به آنها بیتفاوت باشد. در این حالت همیشه میخواهد در رابطه با چیزهای جدید سوال بپرسد و ماهیت آنها را شناسایی کند. پس نمیتواند صبر کند و تا سوالی به ذهنش رسید میخواهد آن را برطرف کند.
کودک دلش میخواهد که به صورت مداوم توجه اطرافیان را به سمت خودش جلب کند و از این که آنها ممکن است به او توجه نکنند و معطوف به چیز دیگری باشند هراس دارد. پس در نتیجه سعی میکنند که صحبتشان را قطع کنند تا توجه جلب کنند.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.
عموما حافظه کوتاه مدت در کودکان خیلی قوی نیست و به همین علت عموما فراموش میکنند که باید صبر کنند یا این که میترسند مسئلهای که میخواهند آن را مطرح کنند از یاد ببرند.
کودکان از این که بعضی از امور بسیار مهم هستند، درک صحیحی ندارند و فکر میکنند هیچ چیزی به اندازه حرف آنها مهم نیست. خودشان را همیشه مرکز توجه و اهمیت میدانند. پس به راحتی اجازه قطع کردن حرف دیگران را به خودشان میدهند.
گاهی اوقات در خردسالان هیجان برای تعریف کردن و گفتن اتفاقی آنقدر زیاد است که دلشان میخواهد آن را به زودی بگویند و بازخورد دریافت کنند. در نهایت حرف شخص را قطع میکنند.
برای آشنایی بیشتر در زمینه رفتار با کودک کلیک کنید.
در اینجا به کودک نشاندهید که متوجه شدهاید که با شما کار دارد. در این حالت او احساس نمیکند که با او بیتوجه هستید و باید برای جلب توجه میان صحبت شما بیاید و آن را قطع کند. با این کار میفهمد که به او توجه میکنید اما الان کار دارید و نمیتوانید به حرفش گوش کنید. در صورتی که امکان دارد به سرعت پاسخ او را بدهید بدون این که او را وادار کنید بیش از حد منتظر بماند.
در زمانی که نمیتوانید فورا به او پاسخ دهید علامتی را تعیین کنید که به کودک بفهماند شما او را شنیدهاید و دیدهاید اما الان امکانش وجود ندارد که صحبتتان را قطع کنید. برای مثال میتوانید دستتان را بالا بگیرید و به او بگویید یک دقیقه. اما حواستان باشد وقتی که به او میگویید یک دقیقه به چند دقیقه تبدیل نشود و زمان زیادی او را منتظر نگذارید. از زمانی که کودک شروع به یادگیری زبان مادری میکند کاری کنید که بداند در زمانی که بتوانید به او پاسخ میدهید. در ابتدا با علامت دادن به او نشان دهید که او را دیده یا شنیدهاید تا بتواند منظور را بدون حرف زدن نیز بفهمد.
وقتی کودک را ترغیب به صبر کردن میکنید ممکن است این کار برای او خوشایند نباشد. در صورتی که شما نسبت به این صبر کردن بی تفاوت باشید برایش طاقت فرساتر میشود. بعد از این که حرفتان تمام شد و توانستید پاسخ او را بدهید به خاطر صبرش از او تشکر کنید و قدردان باشید. میتوانید در مدتی که صحبت میکنید برای کودک یک فضای بازی سرگرم کننده ایجاد کنید یا اینکه با استفاده از یک ساعت زنگ دار زمان پایان یافتن صحبتتان را به کودک نشان دهید تا بداند چه مدتی باید صبر کند.
برای شناخت بیشتر در زمینه آموزش صبوری به کودکان کلیک کنید.
هیچکدام از ما بدون این که به ما آموخته شود نمیدانستیم که چگونه باید بدون بیاحترامی حرفمان را به دیگران بزنیم و توجه او را جلب کنیم. پس نباید این انتظار را از کودکان داشته باشیم که بدون آموختن بتوانند این کار را انجام دهند. پس روش صحیح قطع کردن صحبت حرف دیگران را به او بیاموزید. به کودک یاد بدهید اگر لازم است حرف دیگران را قطع کند عذرخواهی کند و بگوید ببخشید تا دیگران متوجه شوند که او میخواهد صحبت کند.
هرگاه که فرصت داشتید برای کودک وقت بگذارید و به صورت نمایشی به او نشان دهید که چگونه به صورت مودبانه میتواند با استفاده از کلماتی برای عذرخواهی توجه شما را جلب کند. میتوانید به او نشان دهید که بچههای بیادب چگونه حرف دیگران را قطع میکنند و دیگران را آزرده میکنند.
همیشه کودکان برای رفتارهایشان به والدینشان نگاه میکنند. حتی اگر رفتاری را والدین به آنها آموزش بدهند اما خودشان از آن سرپیچی کنند چیزی را تقلید میکنند که دیدهاند نه چیزی که شنیدهاند. پس اگر میخواهید کودکتان میان حرفتان نپرد خودتان هم اینکار را انجام ندهید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه حرف زدن با کودک کلیک کنید.
شما میتوانید با فهماندن این که به او توجه میکنید و حواستان به او هست اما باید منتظر بماند تا صحبتتان تمام شود رفتارش را تغییر دهید. باید به او یاد بدهید که صبر کند. در صورتی که موفق نشدید از یک متخصص کمک بگیرید.
بیتوجهی میتواند تا حدودی تاثیرگذار باشد اما نباید حد آن خیلی بیشتر از استاندارد شود به دلیل این که ممکن است رفتار را تشدید کند. بهتر است به کودک یاد بدهید که به او در زمان مشخص توجه میکنید نه این که به طور کلی او را نادیده بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه قطع صحبت دیگران توسط کودک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.