مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

اضطراب و احساس بی قراری و ناخوشی

اضطراب و بی قراری، از شایع ترین بیماری های قرن اخیر است و باعث آزار و ناخوشی فرد مبتلا و نگرانی اطرافیان او نیز می شود. احساس بی قراری و نا آرامی یک اختلال روانی است، در صورتی که راهکار های مقابله ای شما پاسخگوی فشار های محیطی و روانی وارد شده نباشد، سازگاری و بهزیستی روانی تان مخدوش خواهد شد. اگر این احساس نگرانی و بی قراری بدون علت خاصی باشد و به صورت مداوم ادامه داشته باشد، پیامدهای منفی آن زندگی فردی و اجتماعی تان را تحت تاثیر قرار می دهد، اضطراب و استرس باعث ایجاد تهوع و مشکلات گوارشی، عدم تمرکز و ضعف در حافظه، تغییرات شیمیایی در سیستم گردش خون، لرزش دست ها، عوارض جسمی و روحی بسیاری می شود. در این مقاله به بررسی علایم اضطراب و بی قراری، عوامل بروز و راهکار های درمانی می پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب، بی قراری و ناخوشی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

  

اضطراب عمومی چیست و چه علایمی دارد؟

اضطراب و بی قراری به درجات مختلف ترس، نگرانی و ناخوشی می گویند که مقدار معمول آن برای شما مفید و سازنده است چرا که به آمادگی و برنامه ریزی برای رسیدن به هدف منجر می شود، ولی اگر میزان آن به حدی برسد که باعث ناتوانی و ناخوشی مداوم، اختلال و ایجاد مشکل در عملکرد روزانه و فعالیت های شغلی، تحصیلی یا روابط شخصی و اجتماعی شما شود، دیگر از حالت هنجار خود خارج شده است.

تجربه اضطراب مداوم، باعث بروز بیماری اختلال اضطراب فراگیریا عمومی می شود که در خانم ها شایع تر بوده و فرد به مدت حداقل 6 ماه از ناخوشی و نگرانی طولانی مدت رنج می برد. از علائم اضطراب عمومی می توان به اضطراب شدید، ترس و نگرانی زیاد، لرزش، تپش قلب، بالارفتن فشارخون، تعریق، سرگیجه و تهوع، لرز یا گرگرفتگی، سردرد و دردهای عضلانی، احساس ضعف و خستگی اشاره کرد که همگی این علائم باعث ایجاد بی قراری و عدم آرامش شما می شوند.

 

عوامل بروز اضطراب و بی قراری چیست؟

همه ی افراد زمان هایی از زندگی خود دچار احساس بی قراری و ناآرامی می شوند ولی افراد افسرده و مضطرب که تحت فشارهای روحی و استرس فراوانی هستند، بیشتر از دیگران در معرض این حالت قرار می گیرند. از عوامل بروز اضطراب، بی قراری و ناخوشی می توان به ترس، تلاش برای درک محیط نا آشنا، برداشت نادرست از تحریکات محیطی مانند سر و صداها، استرس های روانی مانند از دست دادن عزیزان یا مشکلات مالی، جابجایی محل سکونت، مسافرت، بستری شدن در بیمارستان، مصرف داروی جدید و عوارض جانبی آن، تداخلات دارویی، ابتلا به بیماری های صعب العلاج، خستگی و ناامیدی در اثر پیشرفت بیماری اشاره کرد.


احساس خطر یا نا امنی، سردرگمی و ابهام می تواند باعث پیدایش احساس اضطراب و بی قراری شود. مهمترین اقدام برای درمان این اضطراب شناخت عوامل تنش زا در زندگی تان است. لازم است با آگاهی کامل و شناخت دقیق این عوامل در جهت رفع سریع آن ها بکوشید تا منجر به بی قراری، عصبانیت، ناخوشی یا تشدید اضطراب نشود.

  • ایجاد محیطی ساکت و آرامبخش
  • دریافت حمایت و دلگرمی از نزدیکان
  • تلاش در جهت شناسایی و رفع عوامل محیطی استرس زا
  • عدم تمرکز بر جزئیات مسائل اضطراب زا
  • کسب اطمینان در مورد عدم وجود بیماری های دیگر
  • استفاده از تکنیک های ذهن آگاهی و مراقبه
  • مدیریت و کنترل استرس با استفاده از روش های شناختی تنظیم هیجان
  • ورزش منظم، رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها و نوشیدن آب فراوان

 

درمان اضطراب، بی قراری و ناخوشی

از آنجایی که اضطراب و بی قراری شدید باعث اختلال در تمام جوانب زندگی می شود، لازم است در اسرع وقت اقدامات لازم برای درمان انجام شود. طی جلسات درمان اضطراب و استرس، درمانگر با مصاحبه بالینی و گرفتن شرح حال، سعی می کند تمامی عواملی که باعث بی قراری و ناخوشی شما می شود، شناسایی و تحلیل کند. در این فرایند فکر، احساس و نحوه رفتار شما نسبت به استرسورهای زندگی به دقت بررسی می شود. سپس درمانگر با وضع یک سری آزمایش های رفتاری به چالش کشیدن طرحواره های منفی شما می پردازد. در نهایت شما قادر می شوید با تنظیم شناختی هیحان و کسب آگاهی بیش تر از هیجان های خود و علت بروز آن ها در جهت مقابله با احساس های منفی خود مانند اضطراب، بی قراری و ناخوشی حرکت کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب، بی قراری و ناخوشی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : اضطراب و احساس بی قراری و ناخوشی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.