نشانههای استرس در مردان با توجه به سبک زندگی میتواند متفاوت باشد و بر جنبههای مختلفی نیز اثر بگذارد. در واقع وقتی فشارهای روانی یا محیطی وارد شده بر فرد فراتر از توان کنترلی و راهکارهای مقابلهای او باشد استرس به وجود میآید. استرس ممکن است هر شخصی را فراتر از جنسیت در شرایط مختلف تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه زنان معمولا بیشتر از آقایان دچار اضطراب میشوند، ولی مردان با وجود استرسهای مالی و اجتماعی کمتر تمایل به صحبت در مورد آن دارند. حتی نحوه مدیریت استرس بین زنان و مردان نیز متفاوت است. به همین دلیل با بالا رفتن سطح استرس، ممکن است مردان بیشتر در معرض آسیبهای جسمی و روانی از جمله مصرف مواد و افسردگی قرار بگیرند. در این راستا مشاوره روانشناسی یکی از روشهایی است که به مردان کمک میکند تا بهتر بتوانند در مقابل استرس روشهای کاربردی را بکار گیرند.
منبع: استرس
اندازه گیری میزان استرس در مردان
استرس را میتوان از روشهای مختلفی اندازه گیری کرد، اما بهترین روش برای اندازه گیری اضطراب و استرس مردان استفاده از گزارشهای فردی است. طی این روش فرد تجربیات، رویدادها و احساسات خاص خود را در یک مقیاس مشخص تعریف میکند. نکته حائز اهمیت این است که در بررسی میزان استرس در مردان باید به نقش و تاثیرگذاری محیطهای مختلف از جمله محیط کاری نیز توجه گردد.
در پژوهشی برخی رویدادهای استرسزای زندگی را بررسی کردند، طبق نتایج مرگ همسر و مرگ یکی از عزیزان بیبشتر برای مردان عامل استرسزا محسوب میشد. با این حال نمیتوان این نتیجه را به همه افراد نسبت داد، عوامل استرسزا برای هر مردی نیاز به بررسی و یافتن راه حلی به خصوص دارد و در کنار آن روشهای درمانی مختلفی را نیز میطلبد.
استرس و اضطراب یک تجربه فردی است که نشانههایش در هر شخص به طور خاصی بروز میکند. استرس مردان نشانههای فیزیکی خاصی از جمله درد قفسه سینه، تپش قلب، فشارخون بالا، تنگی نفس، خستگی، کاهش یا افزایش میل جنسی، مشکلات نعوظ، درد عضلانی مانند درد پشت گردن، سر درد، احساس گلودرد و خشکی گلو، سوء هاضمه، یبوست یا اسهال، گرفتگی معده، افزایش یا کاهش وزن و مشکلات پوستی دارد. اغلب افراد در زمان بروز این مشکلات به پزشک مراجعه میکنند، اما چون ریشه اصلی مشکل یعنی علائم استرس از بین نرفته، مشکلات جسمانی بعدی نیز به سراغ آنها میآید.
برای آشنایی بیشتر در زمینه علائم استرس کلیک کنید.
استرس آقایان با نشانههای روحی و روانی بروز پیدا میکند که مهمترین این نشانهها شامل غمگینی، افسردگی، گوشه گیری و انزوا، بی خوابی، نوسانات خلقی، نگرانی، تحریک پذیری شدید، خشونت یا کاهش کنترل خشم و احساس ناامنی میباشد. مردان با نادیده گرفتن این نشانهها و یا رفتارهایی مخرب در صدد بهبود خود هستند در صورتی که درمان بدون توجه به رفتارهای مخرب امکان پذیر نخواهد بود.
برای آشنایی بیشتر در زمینه افسردگی کلیک کنید.
از جمله علائم رفتاری استرس در آقایان میتوان به کاهش بهره وری، نارضایتی شغلی، تغییرات در روابط، ورزش کمتر، رفتارهای اجباری وسواسی، قماربازی، افزایش سیگار کشیدن و افزایش مصرف الکل و مواد مخدر اشاره داشت. مردان در واقع با چنین رفتارهایی در کوتاه مدت استرس را احساس نکرده و احساسات خوشایند را نیز تجربه میکنند، اما طولی نمیکشد که علاوه بر عوامل استرس زای پیشین با مشکلات جدیدتری باید دست و پنجه نرم کنند. همین موضوع آنها را بیشتر به سمت رفتارهای مخرب میکشاند. استفاده از داروهای ضد اضطراب به دلیل سرعت تاثیرش بر اضطراب، در میان مردان رایج تر میباشد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.
طبق تحقیقات انجام شده استرس در آقایان با ابتلا به بیماریهای قلبی، مشکلات مزمن معده و انواع سرطانها مانند سرطان پروستات همراه است. اضطراب همچنین باعث مشکلات جنسی و اختلال نعوظ و ناباروری برای مردان میشود. مردهایی که در معرض استرس قرار دارند به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شان به احتمال بیشتری دچار عفونت میشوند. همچنین در کنار مشکلات جسمی، استرس میتواند تاثیرات خود را بر روابط خانوادگی نیز بگذارد. پدری که استرس بالایی را تجربه میکند معمولا نمیتواند به نیازهای همسر و فرزندانش توجه داشته باشد و به مرور یک شکاف میان روابط آنان ایجاد خواهد شد. همچنین افراد معمولا منزوی و گوشه گیر شده و روابط اجتماعیشان نیز در معرض خطر قرار خواهد گرفت و افراد بالاجبار سبک زندگی خود را نیز تغییر خواهند داد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه سبک زندگی کلیک کنید.
هر چند تجربه استرس برای زنان بیشتر از آقایان است ولی برعکس زنان، مردان از توانایی خوبی برای مدیریت استرس خود برخوردار نیستند. به طوری که احتمال گوشه گیری اجتماعی یا تجربه افسردگی به دلیل استرس شغلی آقایان بیشتر میباشد و مردان با استرس مزمن متحمل ناتوانیهای روانی بیشتری میشوند.
بسیاری از مردان به استرس و افسردگی به عنوان نشانههای ضعف خود مینگرند، پس برای درمان اقدام نمیکنند و این موضوع باعث تشدید افسردگی در آنها میشود. از طرفی برای مقابله با استرس به جای بهره گیری از خدمات روان درمانی به رفتارهای جبرانی اشتباه مانند قمار، مصرف مواد مخدر و روابط جنسی پر خطر روی میآورند که چرخه معیوبی برای گسترش یافتن استرس ایجاد میشود. به همین دلیل توصیه میشود در صورت تجربه استرس هر چه زودتر برای درمان استرس و اضطراب خود اقدام نمایید. مشاوره کنترل استرس به شما برای انتخاب بهترین روش درمان نیز خدمات ارائه میدهد.
برای اطلاع بیشتر در زمینه درمان استرس شدید کلیک کنید.
مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی با سابقه چندین ساله در ارائه خدمات درمانی در زمینههای مختلف روانشناسی اعم از خانواده، ازدواج، اعتیاد، جنسی، کودک، مشاوره شغلی، تحصیلی و ... جزء بهترین و جامع ترین مراکز خدمات روانشناسی است. این مرکز با گردهم آوری جمعی از متخصصین توانسته خدمات خود را با بالاترین سطح کیفیت ارائه دهد.
حامی هنر زندگی با استفاده از ابزارهایی چون تلفن و اینترنت به مراجعان این امکان را داده تا در کمترین زمان ممکن در هر موقع از روز با بهترین متخصصان در زمینه مربوطه ارتباط برقرار کنند. این مرکز با کارگیری روشهای نوین در زمینه درمان انواع استرس در مردان و زنان، رضایت بسیاری را میان مراجعان خود به وجود آورده است و با ارائه مشاوره و راهکارهایی در زمینه کنترل استرس، توانسته است تا میزان بالایی در درمان موفق عمل کند.
برای آشنایی بیشتر در زمینه روند دریافت مشاوره کنترل استرس کلیک کنید.
استرس در مردان بر تمام جنبههای زندگی فرد از جمله روابط اجتماعی، خانوادگی، شغلی، تحصیلی و... اثر میگذارد و بهداشت جسمی و روانی افراد را تهدید میکند. همچنین استرس در مردان میتواند نمود بیرونی مانند مصرف مواد و خودکشی نیز پیدا کند که این مسائل مشکلات فرد را بیشتر خواهد کرد و اهمیت درمان را دوچندان میکند.
برای دریافت مشاوره در زمینه نشانه ها و علایم استرس می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: استرس