مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

کنترل خشم

گاه کنترل خشم در برابر کودک مخصوصا زمان‌هایی که پدر و مادر خسته هستند، سخت‌ترین کار دنیا می‌شود. شاید شما هم برخی روزها نتوانید در مقابل کارها و اشتباهاتی که کودکتان انجام می‌دهد با ارامش با او رفتار کنید. اما اگر به رفتار کودک تان فکر کنید، متوجه می‌شوید که این لجبازی و فریاد زدن‌ها را از خود شما یاد گرفته است. قبل از تنبیه ابتدا کارهای او را مرور کنید. هرچه قدر که کودک عصبانیت شما را در مقابل خودش ببیند، در آینده او نیز همین رفتار را خواهد داشت. بنابراین پیش از آن که الگویی غلط برای فرزندتان باشید، مهارت‌های والدگری و کنترل خشم را در خود پرورش دهید. در ادامه راهکارهایی برای کنترل خشم در برابر کودکان ارائه داده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کنترل خشم کلیک کنید.

منبع: کنترل خشم

  

برای کنترل خشم در برابر کودک تان با او صحبت کنید

وقتی فرد دیگری مانند یک غربیه شما را عصبانی کرد، در این باره به کودک تان توضیح دهید. برای مثال بگویید "این طور آدم‌ها مرا عصبانی می‌کنند، واقعا رفتار بدی دارند اما این باعث نمی‌شود که روزم را خراب کند". با این رفتار یک الگوی صحیح را به کودک آموزش می‌دهید که در هنگام خشم چگونه رفتارش را مدیریت کند و خشم نباید بر منطق اثرگذار باشد؛ زیرا شما می‌توانید خشم خود را به کنترل درآوردید. اگر فکر می‌کنید کودکتان خشم بسیار زیادی دارد بهتر است به متخصص مراجعه نمایید. برای آگاهی بیشتر در زمینه اختلالات رفتاری کودکان کلیک کنید. 

دعواهای زن و شوهری در مقابل کودک ممنوع

تا حد امکان سعی کنید در مقابل کودک دعوا نکنید و فریاد نزنید. این دعواها می توانند آثار مخربی روی کودک داشته باشند و تنش زیادی به کودک وارد کنند. کودک گاهی خود را عامل دعوای والدین می‌داند و دعواها باعث آسیب‌های روحی به کودک می‌شود. همچنین درباره همسرتان در مقابل کودک بدگویی نکنید. به کودک خود توضیح دهید که گاهی اوقات از هم ناراحت می‌شوید، به همین خاطر با هم صحبت می‌کنید تا مشکل حل شود و با وجود اختلافات همدیگر را دوست دارید. اینکار به کودک کمک می‌کند تا آرامش داشته باشد و احساس خطر آنان از بین بروند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دعوای والدین کلیک کنید. 

کنترل خشم در برابر کودک با بحث کمتر زندگی بهتر

سعی کنید جلوی کودکان دعوا نکنید یا در جایی بحث کنید که کودکان نیستند. بهترین حالت این است که موضوع بحث را به زمان دیگری که حال بهتری داشتید موکول کنید. با عصبانیت تصمیم عجولانه نگیرید که بعدا منجر به دعوا و پیشمانی شود. هیچ چیز ارزش فریاد زدن بر سر کودک و همسرتان را ندارد.

حواس کودک را به کار دیگری پرت کنید

اگر کودک مدام وسایل را خراب می‌کند یا می‌شکند و او را در حال این کار دیدید، آرامش خود را حفظ کنید، او را صدا بزنید و بازی جذابی با هم انجام دهید. یا اگر وسایل شما را خراب کرد به او بگویید که "اگر دفعه بعد این کار را انجام دهی نمی‌توانی کارتون نگاه کنی" و اگر این کار را انجام داد شما به صورت قاطع تنبیه خود را انجام دهید. زیرا اگر فراموش کنید کودک فکر می‌کند که والدین فقط حرف می‌زنند و هیچ وقت عمل نمی‌کنند. برای اطلاع بیشتر از روش‌های کنترل خشم در کودکان کلیک کنید.

کنترل خشم در برابر کودک با سبک فرزند پروری مقتدرانه

اگر شما از سبک فرزندپروری مقتدرانه استفاده می‌کنید، می‌توانید با استفاده از این سبک خشم خود را در برابر کودک کنترل کنید؛ زیرا بعضی از کودکان برای جلب توجه شما را عصبانی می‌کنند و تا به او توجه کنید. برای حل این مشکل می‌توانید رفتار او را با بی‌توجهی نشان دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سبک فرزندپروری کلیک کنید. 

صدای آبی، صدای قرمز

با استفاده از بادکنک قرمز و آبی به کودک یاد دهید که بادکنک آبی یعنی صدای آرام ولی بادکنک قرمز یعنی صدای بلند؛ هرگاه کودک شروع به پرخاشگری کرد به او بگویید که "صدایت قرمز است و من چیزی نمی‌شنوم، اگر دوس داری صحبت کنی با صدای آبی بگو". همچنین می‌توانید با تشویق فرزندتان صدای آبی را در او بیشتر کنید. برای مثال اگر کودک ۴ روز فقط صدای آبی داشته باشد، او را به پارک ببرید و یا بگویید "اگر بابت صدای آبی ۵ استیکر از من بگیری تو را به سینما می‌برم". برای اگاهی بیشتر در زمینه رفتار با کودک می‌توانید از مشاوره کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کودک کلیک کنید. 

هنگام خشم در برابر کودک قرار نگیرید

اگر کودک کاری خلاف قوانین شما انجام داد به او بگویید "تا ۳ می‌شمارم به اتاقت برو و به کار اشتباهت فکر کن، هر وقت پشیمان شدی می‌توانی از اتاق خارج شوی". اما اگر کودک به اتاق نرفت او را با دست به سمت اتاقش هدایت کنید و در کنار او بنشینید تا آرام شود و به کارش فکر کند. همچنین باید اتاقی باشد که جذابیتی برای او وجود نداشته باشد. این روش نتایج بهتری به نسبت بروز پرخاشگری والدین خواهد داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پرخاشگری والدین کلیک کنید. 

سخن آخر

خشم و عصبانیت کودکان یکی از مسائلی است که نگرانی بسیار زیادی برای والدین به وجوود می‌آورد. چراکه اگر کودک نتواند بر خشم خود غلبه کند، در اجتماع و برخورد با سایر افراد با مشکل مواجه می‌شود و حتی سلامت جسم و روانش نیز به خطر می‌افتد. مشاوره کودک این امکان را برای شما مهیا می‌کند که خشم کودک خود را شناسایی کرده و آن را درمان کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره تربیت کودک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت کودک و کنترل خشم در برابر کودک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: کنترل خشم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.