مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

ترس از ازدواج | علل اصلی + چند روش درمانی

ترس از ازدواج یا همان گاموفوبیا یکی از دلایلی است که ازدواج جوانان را به تأخیر می‌اندازد. افراد برای آنکه بتوانند با این ترس مبارزه کنند نیازمند این هستند که با علل ترس خود آشنا شده و بتوانند برای آن‌ها راه‌حل‌های مناسبی پیدا کنند. اگر شما هم برای ازدواج دچار ترس و نگرانی هستید، این مطلب را بخوانید. در اینجا راجع به ترسیدن از ازدواج و علل آن صحبت کرده‌ایم. علاوه براین، برای غلبه بر ترس‌هایتان می‌توانید از مشاوره قبل از ازدواج بهره بگیرید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از ازدواج  می‌توانید با مشاوران مرکزمشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : ترس از ازدواج | علل اصلی + چند روش درمانی

  

ترس از ازدواج | علل مختلف

ترس از ازدواج از ترس‌های رایج در بین مردم بخصوص در مردان است. ممکن است فرد دچار شرطی سازی ترس شده باشد که در این صورت بهتر است در جلسات مشاوره شرکت کند. افراد به دلایل مختلفی از جمله دلایل شخصی، مالی و اجتماعی ممکن است از ازدواج بترسند و در تصمیم‌گیری برای آن دچار مشکل شوند. در ادامه به طور دقیق‌تری به علل گاموفوبیا می‌پردازیم.

1- احساس ناامنی

احساس ناامنی می‌تواند بزرگ‌ترین دلیل افراد در این ترس باشد. ازدواج کردن همیشه آسان نیست. در واقع زوج‌ها باید با مهارت های لازم برای ازدواج موفق آشنا باشند. ازدواج مسئولیت‌های زیادی را به دوش افراد اضافه می‌کند. علاوه بر این در ازدواج دیگر تنها مسأله، به اشتراک گذاشتن احساسات نیست بلکه افراد باید بتوانند تمام تعلقات مادی و حقوقی، خانوادگی و شخصیتی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. گاموفوبیا می‌تواند نشات گرفته از احساس ناامنی و  آسیب‌پذیری در مورد هریک از موارد گفته شده باشد.

2- رویدادهای ناگوار مرتبط با ازدواج

گاموفوبیا می‌تواند در پی هر رویداد ناگوار و ناخواسته‌ای که به ازدواج مربوط است و تصویر افراد را از ازدواج شکل می‌دهد، به وجود بیاید. این رویدادها می‌توانند مواردی ازین قبیل باشند:

- طلاق والدین در کودکی

- مشاهده چالش‌ها و مشکلات بسیار والدین در زندگی مشترک

- شکست‌های عاطفی قبلی

- شنیدن اعترافات والدین در مورد اشتباهاتشان در زمینه ازدواج

3- افسردگی

ترسیدن از ازدواج و پذیرفتن مسئولیت سنگین آن می‌تواند ناشی از افسردگی فرد باشد؛ بنابراین علائم افسردگی در فرد باید بررسی شود. در این شرایط فرد ممکن است که قلبا علاقه بسیاری به ازدواج داشته باشد اما تصمیم‌گیری در این باره ترس و اضطراب زیادی را در او برانگیزد. کمبود اعتماد به نفس، تصویر تحریف شده فرد از خود و عدم اطمینان از عملکرد جنسی که همگی در شرایط افسردگی حضور دارند منجر به ترس در فرد می‌شوند.

 

علائم مربوط به ترسیدن از ازدواج

ترسیدن زنان از ازدواج با ترسیدن مردان از ازدواج متفاوت است. بطور کلی علائم اصلی که در مردان و زنان بروز پیدا می‌کند شامل موارد زیر است:

- ترس بسیار شدید و غیرمنطقی از ازدواج؛ به صورتی که حتی فکر کردن در مورد ازدواج یا مشاهده ازدواج دیگران نیز می‌تواند شروع کننده این ترس باشد.

- اجتناب کامل از ازدواج، یا هر رویداد و بحث مربوط به آن

- تجربه احساس خشم، حملات اضطراب یا پانیک هنگام فکر کردن یا بحث کردن در مورد ازدواج

- درک این مسأله که ترس غیرمنطقی است و با این حال ناتوانی در کنترل این ترس

- عزت نفس پایین

- تجربه علائم جسمی نظیر افزایش ضربان قلب، مشکلاتی در تنفس، حالت تهوع، سرگیجه، تعریق و ناراحتی‌های شکمی

 

ترس از ازدواج | چه زمانی باید به متخصص مراجعه کنید؟

این ترس می‌تواند به موقعیتی جدی تبدیل شود و  فرد را به شدت منزوی کند. فرد مبتلا به گاموفوبیا از ازدواج می‌ترسد اما نسبت به آن بی‌علاقه نیست. این ترس می‌تواند به شدت به روابط عاطفی فرد آسیب بزند. در برخی از شرایط مراجعه به یک متخصص روانشناس ضرورت پیدا می‌کند. این شرایط زمانی است که علائم مربوط به گاموفوبیا بیش از 6 ماه ادامه یابد و در کیفیت زندگی شخصی فرد اختلال ایجاد کند.

 

ترس از ازدواج | روش‌های درمانی

گاموفوبیا با استفاده از روش‌های مختلف روان‌درمانی قابل درمان است. روش‌های درمانی موفقیت‌آمیز در کاهش این ترس عبارتند از:

1- درمان شناختی-رفتاری

درمان شناختی رفتاری یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی در درمان این مشکل  محسوب می‌شود. گاموفوبیا می‌تواند با خاطرات و تجارب ناگوار در ارتباط باشد. درمانگر در این‌باره با درمانجو وارد گفت وگو و مشاوره می‌شود و تلاش می‌کند که افکار منفی مرتبط با ازدواج او را استخراج کند. در واقع فرد مبتلا به گاموفوبیا افکار  و تصاویر منفی از ازدواج دارد. درمانگر با استفاده از گفت وگوی سالم و همچنین تکنیک‌های درمانی این افکار را با افکار و تصاویری مثبت جایگزین می‌کند.

2- مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از درمان‌های موفقیت‌آمیز برای گاموفوبیا محسوب می‌شود. در مواجهه درمانی، درمانگر بیمار را با شرایطی مشابه با ازدواج رو به رومی کند یا بحثی جدی در مورد ازدواج ترتیب می‌دهد. در عین حال درمانگر به فرد کمک می‌کند تا بتواند آرامش خود را در طول جلسات حفظ کند و ریلکس باقی بماند. در طی انجام مواجهه‌های منظم درمانجو به تدریج به شرایط مرتبط با ازدواج عادت می‌کند و این توانایی را به دست می‌آورد که اضطراب ناشی از افکار مربوط به ازدواج را راحت‌تر تحمل کند.

3- خانواده درمانی

خانواده درمانی یکی از فاکتورهای مهم در کل فرایند درمان است. در خانواده درمانی درمانگر با سایر اعضای خانواده کار می‌کند و آگاهی آن‌ها را از ترس فرد در مورد ازدواج بالا می‌برد. در واقع برگزاری جلسات درمانی به همراه خانواده حمایت و انگیزه مناسبی از طریق خانواده برای تسریع روند درمان فرد فراهم می‌کند. این مسأله می‌تواند کلیت روند درمان را ارتقاء دهد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از ازدواج  می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : ترس از ازدواج | علل اصلی + چند روش درمانی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.