مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟

طولانی شدن دوران عقد با چه مشکلاتی همراه است؟ بسیاری از خانواده‌ها به دلایل مختلفی تصمیم می‌گیرند تا مدت زمان میان مراسم عقد و جشن عروسی و آغاز زندگی را با فاصله‌ای در نظر بگیرند. اگرچه به وجود آوردن این فاصله در بعضی مواقع یک راهکار مناسب برای سر و سامان بخشیدن به بسیاری از مسائل است؛ با این حال بسیار اهمیت دارد که این فاصله را چه مدتی در نظر می‌گیرید. با طولانی شدن دوران عقد، معمولا اتفاقات ناخوشایندی پیش می‌آید که می‌تواند لطمه‌های جبران ناپذیری به زندگی زوج‌ها وارد کند و حتی منجر به طلاق آن‌ها شود. آسیب‌هایی که در طی این دوران برای زوجین پیش می‌آید و همچنین راهکارهای مدیریت این شرایط، موضوعی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید.

 تماس با مشاور



منبع: طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟

  

زمان عقد کردگی چقدر باید باشد

برای این دوران از زندگی نمی‌توانیم قانونی تعیین کنیم. شما می‌بایست با توجه به شرایط زندگی خودتان، به یک توافق برسید. با این حال توصیه روانشناسان و مشاوران خانواده این است که (هرچه کمتر، بهتر!). معمولا فاصله حدودی 6 ماه تا یک سال، توسط اکثر خانواده‌ها به عنوان فاصله عقد و عروسی مطلوب در نظر گرفته می‌شود. به خاطر داشته باشید که هرچقدر این زمان بیشتر از یک سال می‌شود، شما به سمت خطر و پیامدهای منفی در حال حرکت هستید.

برای آگاهی بیشتر در زمینه طولانی شدن دوران عقد کلیک کنید.

 

دلایل طولانی شدن دوران عقد

1. باور اشتباه

یک تصور اشتباه در زمینه دوران عقد این است که طرفین می‌خواهند باهم آشنا شوند. توجه داشته باشید که هرگونه آشنایی، می‌بایست پیش از جاری شدن خطبه عقد صورت بگیرد. پس از وقوع عقد به لحاظ قانون کشور، شما زن و شوهر هستید و اگر پس از این دوران می‌خواهید شروع به آشنایی با همسرتان کنید، باید بپذیرید که درصورت مخالفتتان، نمی‌توانید به راحتی از همسرتان جدا شده و جدایی شما به منزله اقدام برای طلاق است. در نتیجه برای اینکه از بروز چنین تجربه‌ای در زندگی خود جلوگیری کنید، هرگونه آشنایی و اختصاص زمانی در این زمینه را به دوران نامزدی موکول کنید. اگر به لحاظ شرعی و یا سنت‌های خانوادگی با این مسئله مخالفید، می‌توانید میان خود و همسرتان صیغه محرمیت جاری کنید.

2. سر و سامان دادن کارها از دلایل طولانی شدن دوران عقد

بسیاری از خانواده‌ها، زمانی را میان عقد و عروسی در نظر می‌گیرند تا بتوانند با فراغ بال بیشتری برای تهیه جهیزیه، خانه، جشن عروسی و یا سایر مسائل برنامه ریزی کنند. دلایلی نظیر سربازی آقایان و یا ادامه تحصیل نیز، از جمله این دلایل هستند.

اگرچه توصیه مشاوران خانواده این است که سعی کنید حداقل بخشی از این کارها را تا پیش از تاریخ عقد انجام دهید، با این حال اگر برای انجام این کارها به زمان احتیاج دارید، در نظر داشته باشید که برنامه ریزی‌ها به طریقی باشند که تاریخ برگزاری مراسم عروسی، بیش از یک سال به عقب نیفتد.

3. بروز اتفاقات پیش بینی نشده

اتفاقاتی نظیر فوت یکی از بستگان، یک مشکل مالی پیش بینی نشده، بیماری و یا هر دلیل دیگری که به طور ناگهانی در زندگی شما روی داده و برنامه‌هایتان را به هم ریخته است، می‌تواند باعث عقد طولانی مدت شود. در این شرایط سعی کنید همراه همسرتان باشید و برای متشنج نشدن اوضاع، شرایط را مدیریت کنید. درعین حال تا جایی که ممکن است برای برگزاری مراسم عروسی دست به کار شوید.

4. نبود الزام از دلایل طولانی شدن دوران عقد

بسیاری از مواقع، به ویژه در مواردی که رابطه جنسی میان دختران و پسران اتفاق می‌افتد، آقایان برای تشکیل زندگی سرد می‌شوند. در واقع آن‌ها احساس می‌کنند آنچه را می‌خواهند تقریبا به دست آورده‌اند و در نتیجه خیلی دلیلی برای تسریع در روند تشکیل زندگی مشترک احساس نمی‌کنند.

5. لجبازی

چنانچه میان زوجین و یا خانواده‌ها مشکلی پیش بیاید، طولانی کردن دوران عقد و یا خلف وعده در زمینه برخی از قول و قرارها، ممکن است از جانب آقایان اتفاق بیافتد، در واقع آن‌ها، طولانی کردن این زمان را دست آویزی برای به کرسی نشاندن نیات خود قرار می‌دهند.

 

مشکلاتی که با طولانی شدن دوران عقد ایجاد می‌شود

1. نبود حریم خصوصی

زوج‌ها در دوران عقد، معمولا یا در خانه خانم و یا منزل آقا هستند. آن‌ها در این شرایط حریم خصوصی ندارند و در صورتی که هر اتفاقی میان آن‌ها پیش بیاید دیگران از آن خبر خواهند داشت. اگر میان زوجین درگیری لفظی پیش بیاید و یا با هم قهر باشند، این مسئله از چشم خانواده‌ها پنهان نمی‌ماند و به عبارتی همه از هر آنچه در زندگی آن‌ها پیش می‌آید خبر دارند.

2. دخالت اطرافیان از مشکلات طولانی شدن دوران عقد

هنگامی که شما حریم خصوصی برای خود ندارید و دیگران در جریان مسائل شما قرار می‌گیرند، به تبع به خودشان اجازه می‌دهند، در مورد این مسائل اظهار نظر کنند. به دنبال این اظهار نظرها و دخالت‌ها، عنان زندگی از دست شما خارج می‌شود. چه بسا بسیاری از اوقات این دخالت‌ها باعث به وجود آمدن کدورت‌هایی میان خانم و یا آقا با خانواده همسرانشان می‌شود.

3. التقاط مسئولیت‌ها

هنگامی که شما در دوران عقد هستید، هم عضوی از خانواده بوده و هم نقش همسری دارید. بسیاری از مواقع این دو نقش برای شما تعارضاتی ایجاد می‌کنند و نمی‌دانید به کدام یک از آن‌ها توجه بیشتری داشته باشید. برای مثال فرض کنید شما به عنوان یک خانم، می‌خواهید با خانواده به یک سفر بروید، در عین حال، همسرتان از شما خواسته تا به این سفر نروید و کنار او باشید. در این شرایط چه می‌کنید؟ به عنوان عضوی از خانواده‎ای که هنوز با آن‌ها زندگی می‌کنید به سفر می‌روید و یا به عنوان همسر مردی که از شما تقاضا دارد در خانه بمانید، از سفر صرف نظر می‌کنید؟

این مسئله به ویژه در ارتباط با مسائل مالی خودش را نشان می‌دهد. خانم‌ها پس از دوران عقد، ترجیح می‌دهند نیازهای مالیشان را با همسرشان در میان بگذارند. بر اساس قانون نیز، تمامی هزینه‌ها برعهده شوهر است. اما در عرف کشور ما، تامین احتیاجات دختر خانم‌ها تا پیش از عروسی برعهده خانواده است. در این میان چه می‌توان کرد؟ بسیاری از خانم‌هایی که دوران عقد طولانی را تجربه کرده‌اند، با این موضوع درگیر بوده‌اند که خانواده و همسرشان هر یک به نوعی از تامین احتیاج مالی آن‌ها شانه خالی می‌کند.

4. برقراری روابط جنسی از مشکلات طولانی شدن دوران عقد

عقد طولانی مدت برای بسیاری از خانم‌ها و آقایان باعث می‌شود تا وارد رابطه جنسی با یکدیگر شوند. این مسئله اگرچه حق طبیعی شماست و کسی نمی‌تواند شما را بابت آن سرزنش کند اما در نظر داشته باشید که اگر در این دوران به مشکل برخورده و تصمیم به جدایی بگیرید، پیامدهای منفی بسیاری برای شما خواهد داشت.

5. بروز کدورت و اختلاف

بلاتکلیفی و شرایط نامناسب موجود، باعث به وجود آمدن اختلاف‌ها و درگیری‌هایی میان زوجین می‌شود و در پی آن دلخوری‌ها و سردی‌هایی در رابطه ایجاد می‌شود که جبران آن‌ها شاید نیاز به زمانی طولانی داشته باشد. حتی بعضی مواقع طرفین احساس می‌کنند که دیگر نمی‌توانند این شرایط را تحمل کنند و تصمیم به جدایی می‌گیرند. این درحالیست که اگر آن‌ها در شرایط باثبات تری زندگی می‌کردند، بسیاری از این مشکلات قابل مدیریت کردن و حل شدن بود. مطالعه مقاله دوران نامزدی به شما کمک خواهد کرد تا به بتوانید با این دوران و مشکلات آن به طور کامل‌تری آشنا شوید و بتوانید شرایط را مدیریت کنید.

 

راهکارهایی برای مدیریت شرایط در عقد طولانی مدت

1. فاصله با خانواده‌ها را رعایت کنید

برخی از زوجین بعد از دوران عقد اکثر روزها در کنار هم هستند. این به آن معناست که خانم یا آقا، رفت و آمد بسیاری به منزل خانواده همسرش دارد و یا بیشتر روزهای هفته را در آن خانه زندگی می‌کند. تا جایی که امکان دارد از این شرایط پرهیز کنید. برای رفت و آمد به خانه یکدیگر قوانین مشخصی را در نظر بگیرید. حضور بیش از حد شما در خانواده همسرتان، به این معناست که شما اجازه بسیاری از دخالت‌ها را به آن‌ها می‌دهید و یا زمینه را برای بروز برخی کدورت‌ها ایجاد می‌کنید. سعی کنید ارتباطتان را در یک حد منطقی و معمول نگه دارید.

2. برای دیدار با همسرتان برنامه ریزی کنید

اگرچه شما در دوران عقد همواره دلتنگ همسرتان هستید و دلتان می‌خواهد کنار او باشید، با این حال سعی کنید این ماجرا را مدیریت کنید. شما باید بتوانید میان دوران عقد و دوران زندگی مشترک که همیشه در کنار هم هستید تمایزی ایجاد کنید. در غیر این صورت ممکن است بعضی چیزها برای شما و همسرتان عادی شده و هنگام شروع زندگی مشترک، تازگی نداشته باشد.

3. حد و مرزها را از ابتدا مشخص کنید

از روز اول با همسرتان به خوبی راجع به مسائل مختلف صحبت کنید تا بعدها دچار مشکل نشوید. راجع به حدود رابطه جنسی در دوران عقد، مدیریت مسائل مالی، روزهای حضور در خانواده همسرتان و هرچیزی که فکر می‌کنید ممکن است محل اختلاف میان شما و طرف مقابل بشود، صحبت کنید. به خاطر داشته باشید که شما نمی‌توانید به جای طرف مقابل فکر کنید که او با برخی مسائل مشکلی ندارد و یا دارد. شما می‌بایست نظرش را از او بپرسید.

4. هنگام طولانی شدن دوران عقد قدردان باشید

هنگام عقد طولانی مدت از همسرتان، خانواده او و همچنین خانواده خودتان بابت فشاری که در این شرایط تحمل می‌کنند تشکر کنید. اجازه دهید آن‌ها بدانند که شما متوجه زحماتشان هستید.

کلام آخر

در نظر داشته باشید که در عقد طولانی مدت شرایط ممکن است به گونه‌ای پیش برود که با تمام تلاش‌هایی که انجام می‌دهید بازهم نمی‌توانید این شرایط را تحمل کنید و قادر نخواهید بود اوضاع را کنترل کنید. در این صورت لازم است که شما با مراجعه به یک زوج درمانگر به کاهش مشکلات خود کمک کنید تا بتوانید زندگی شیرینی را شروع کنید.

برای آشنایی بیشتر در زمینه زوج درمانی کلیک کنید.

 

سوالات متداول

بهترین مدت زمان برای دوران عقد چقدر است؟

در این مورد نمی‌توان یک عدد قطعی و مشخص بیان کرد، اما تلاش کنید تا جایی که می‌توانید این مدت را کوتاه‌تر کنید. به طور معمول بیشتر شدن این زمان از یک سال، باعث بروز مشکلاتی می‌شود. برای پیشگیری از مشکلات آتی حتما مشاوره ازدواج دریافت کنید.

چرا نباید دوران عقد طولانی شود؟

به دلیل مشکلات و پیامدهای منفی عقد طولانی مدت نظیر دخالت اطرافیان، ناتوانی در برقراری تعادل میان وظایف همسری و خانواده، نبود حریم خصوصی و... بهتر است این مدت زمان کوتاه باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه طولانی شدن دوران عقد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع: طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.