مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

عوارض خوردن الکل طبی

عوارض خوردن الکل طبی چیست؟ امروزه با گسترش بیماری‌های واگیردار استفاده از الکل طبی توسط مردم بیشتر شده است. با این حال این الکل تنها باید برای ضد عفونی کردن مورد استفاده قرار بگیرد و هرگونه استفاده خوراکی آن می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه بیاورد. از جمله مهم ترین آسیب‌های مرتبط با خوردن الکل‌های طبی می‌توان به آسیب‌های شبکیه، کوری و مرگ اشاره کرد. با آگاهی از آین آسیب‌ها می‌توانید تصمیم بهتری در مورد مصرف یا عدم مصرف آن بگیرید. ما در ادامه به توضیحات بیشتری در این باره پرداخته‌ایم پس برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مطلب همراه ما باشید. برای کسب اطلاع در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.  

منبع: عوارض خوردن الکل طبی


الکل طبی چیست؟

بسیاری از مردم در مورد تفاوت الکل‌های مختلف اطلاعاتی ندارند و انواع مختلف آن را به جای یکدیگر به کار می‌برند. این در حالی است که انواع مختلفی از الکل وجود داشته و هر کدام از آن‌ها ساختار شیمیایی متفاوتی با یکدیگر دارند. به طور کلی الکل‌ها شامل اتانول، متانول و اتیلن گیلول می‌باشند.

الکل‌های طبی معمولا شامل حداقل 60 درصد اتانول به اضافه مواد شیمیایی دیگری هستند که آن‌ها را غیر خوراکی کرده و باعث می‌شود افراد در پی خوردن آن‌ها دچار عوارض بسیار گران باری شوند که در ادامه مقاله به عوارض خوردن الکل طبی اشاره خواهیم کرد.

سایر الکل‌ها یعنی متانول و اتیلن گلیکول که اغلب تحت عنوان الکل صنعتی شناخته می‌شوند، موادی بسیار سمی هستند و مصرف خوراکی آن‌ها نیز می‌تواند به مسمومیت‌های بسیار شدید منجر شود. افراد حتی در اثر استنشاق اتیلن گلیکول نیز ممکن است با علائم مسمومیت حاد مواجه شده و سلامتشان به خطر بیافتد.

برای آشنایی با اعتیاد به الکل و راه های ترک آن کلیک کنید.


عوارض خوردن الکل طبی

اتانول یا همان الکل سفید، ماده‌ایست که امکان دارد توسط برخی افراد مورد سوءمصرف قرار گرفته و به صورت خوراکی مصرف شود. از همین رو تولیدکنندگان الکل‌های طبی برای جلوگیری از این امر نوعی ماده شیمیایی دیگر تحت عنوان دتانیوم بنزوات را به آن اضافه می‌کنند تا به این ترتیب اتانول را به ماده‌ای غیر خوراکی و در عین حال ضد عفونی کننده تبدیل کنند.

برخی دیگر نیز ممکن است مقادیری الکل صنعتی که خوردن آن بسیار خطرناک است را به الکل‌های طبی اضافه کنند. این مسئله باعث می‌شود افرادی که بدون آگاهی این ماده را به صورت خوراکی مصرف می‌کنند، دچار عوارض بسیار جدی شوند که از جمله عوارض خوردن الکل طبی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

1. اختلالات بینایی

یکی از عوارض رایجی که در پی مصرف الکل‌های طبی دیده می‌شود، بروز مشکلات بینایی از جمله آسیب دیدن شدید شبکیه و کوری است. این مشکل اغلب در پی وجود مقادیری متانول در محلول طبی به وجود می‌آید که متاسفانه برگشت ناپذیر بوده و می‌تواند تا آخر عمر فرد را درگیر نماید.

2. عوارض خوردن الکل طبی | ناراحتی‌های گوارشی

مسمومیت با الکل‌های طبی اغلب با بروز ناراحتی‌های گوارشی آغاز می‌شود. اکثر افراد اندکی پس از خوردن این ماده دچار حالت تهوع، اسهال و استفراغ می‌شوند. با شدت یافتن این مشکلات و از دست رفتن مقادیر زیادی از آب بدن، بیمار به فوریت‌های پزشکی نیاز پیدا می‌کند.

3. تنگی نفس

مصرف الکل طبی می‌تواند باعث تضعیف مراکز تنفسی در مغز شده و در نتیجه نفس کشیدن را با مشکل مواجه سازد. در نهایت این مسئله با کاهش سطح اکسیژن خون و مغز می‌تواند به اختلال در هوشیاری بیانجامد و باعث فرو رفتن فرد به کما شود.

4. عوارض خوردن الکل طبی | اغما و مرگ

همان طور که گفته شد مصرف الکل طبی می‌تواند سطح هوشیاری مغز را تحت تاثیر قرار داده و در نتیجه به اغما و در موارد حاد به مرگ بیانجامد. به همین خاطر بسیار اهمیت دارد که از هرگونه مصرف خوراکی الکل‌های طبی بپرهیزید.


سوالات متداول

- اتانول با متانول چه تفاوتی دارد؟

اتانول یا الکل سفید ماده‌ای است که در اکثر نوشیدنی‌های الکلی وجود دارد و برای ساخت محلول‌های ضدعفونی کننده نیز از آن استفاده می‌شود اما متانول یا الکل چوب نوعی الکل صنعتی است که به شدت سمی بوده و استفاده خوراکی آن به شدت خطرناک است. متاسفانه بسیاری از فروشندگان غیر قانونی الکل مقادیری متانول را با اتانول ترکیب می‌کنند که این مسئله می‌تواند باعث عوارض مرگ بار مصرف الکل شود. برای کسب اطلاع در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه الکل می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: عوارض خوردن الکل طبی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.